سیدرضا صالحیامیری امروز ۲۵ فروردین ماه، در حاشیه نشست با فعالان گردشگری خراسان رضوی و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سالی که مزین به شعار «سرمایهگذاری برای تولید» است، سفر به خراسان رضوی را با حضور در جمع سرمایهگذاران بخش خصوصی در اتاق بازرگانی آغاز کردیم. این استان از ظرفیتهای بینظیری در حوزه گردشگری و صنایعدستی برخوردار است و میتواند الگویی برای سایر استانها در جذب سرمایهگذاری باشد.
وی افزود: خراسان رضوی در نوروز امسال عملکرد قابل توجهی در ارائه خدمات به زائران داشت. استاندار محترم با همکاری ۲۸ دستگاه در قالب ستاد خدمات سفر، کارنامهای درخشان ثبت کردند که شایسته قدردانی است. از همین تریبون از همه مسئولان و خادمان این استان تشکر میکنم.
صالحیامیری با اشاره به ظرفیت گردشگری استان گفت: مشهد در حال حاضر دارای بالاترین زیرساخت گردشگری در کشور است. بر اساس برنامه هفتم توسعه باید ظرفیتهای زیرساختی این حوزه در کشور طی ۵ سال آینده دو برابر شود. تنها در حوزه گردشگری سلامت و زیارت، سالانه حدود ۳ میلیون گردشگر عراقی وارد مشهد میشوند و پس از آن به شهرهای شمالی، اصفهان، شیراز و کیش سفر میکنند. همچنین گردشگران بسیاری از آذربایجان، کشورهای حوزه خلیج فارس و همسایگان شرقی مانند پاکستان و بنگلادش وارد کشور میشوند که باید ظرفیتپذیری خراسان افزایش یابد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: نگاه دولت در توسعه گردشگری بر مبنای حمایت و سیاستگذاری است نه تصدیگری. دولت مجری خوبی نیست اما میتواند متولی و سیاستگذار مناسبی باشد. خوشبختانه موج جدیدی از سرمایهگذاری در استان در حال شکلگیری است و دولت با تصویب مشوقهایی از جمله تعرفه صفر برای واردات ۲۰۰ قلم تجهیزات هتلینگ، کاهش هزینه گاز و برق برای واحدهای اقامتی و تسهیل در تغییر کاربری اراضی در جهت ساخت مجتمعهای ترکیبی، گامهای مثبتی در این مسیر برداشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از راهاندازی طرح «توریستکارت» خبر داد و گفت: این کارت به منظور تسهیل پرداختها برای گردشگران خارجی طراحی شده است. بر اساس این طرح گردشگران میتوانند ارز خود را در مبادی ورودی کشور تبدیل کرده و کارت ریالی دریافت کنند؛ سپس در طول سفر هزینههای خود را با این کارت پرداخت کنند و در پایان سفر، معادل ریالی باقیمانده را به ارز اولیه بازگردانند؛ این طرح جدید توسط بانک مرکزی به همه بانکهای کشور ابلاغ شده است.
صالحیامیری تأکید کرد: تمام تلاش دولت در راستای افزایش رضایت و اعتماد عمومی است. از مردم بابت همه کاستیها عذرخواهی میکنم. بانک مرکزی امسال حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه گردشگری و زیرساختها اختصاص داده است. تاکنون ۴ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی تخصیص یافته و در حال رایزنی برای افزایش این منابع هستیم.
وی ادامه داد: باور ما این است که در نیمه نخست ۱۴۰۴ جهشی قابل توجه در زیرساختهای گردشگری استان رقم خواهد خورد، چراکه ۹۰ درصد اقتصاد استان با اتکا به بخش خصوصی و حدود ۷۰ درصد آن در حوزه خدمات در حال پیشرفت است.
انتهای پیام
نظرات