احسان سهرابی امروز (۲۵ فروردینماه) در جلسه ساماندهی کوچ زودهنگام عشایر بروجرد که در محل فرمانداری شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: مهمترین قسمت منابع طبیعی مراتع هستند، کشور دارای ۹۰ میلیون هکتار مراتع بوده که از جنگل هم دارای اهمیت بیشتری است.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد تولید گوشت قرمز کشور به مراتع بستگی دارد، افزود: کشورهای که منابع طبیعی را حفظ کردهاند، امروز توسعه یافتهاند چون منابع طبیعی بسیار ارزشمند هستند.
معاون اداره کل منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: مراتع منابع طبیعی پایه هستند و باید برای حفظ و نگهداری مراتع و جنگلها تلاش شود، وابستگی جمعیت به منابع طبیعی برای تولید مواد غذایی ۱۰۰ درصدی است که حفظ و نگهداری آن ضروری است.
سهرابی اضافه کرد: ۳۵ میلیون هکتار از جنگلها و مراتع در مناطق مرکزی کشور رها شده است، لرستان در بخش میانی زاگرس بوده همه داشته استان بلوط است و اگر با همین روند پیش برویم بیابان وارد لرستان خواهد شد و آن موقع کاری برای حفظ منابع طبیعی نخواهیم داشت.
وی بیان کرد: به دلیل زودتر گرم شدن هوا، عشایر از استان خوزستان به سمت لرستان و همدان کوچ میکنند، عشایر وقتی وارد شهرستانهای شرقی لرستان مانند بروجرد، دورود و الیگودرز میشوند مشکلاتی به وجود میآید چون مراتع این شهرستانها آماده پذیرش دامهای عشایر نیستند و از بین میروند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه مدیریت کوچ عشایر یکی از مهمترین عوامل برای حفظ مراتع است، ادامه داد: مراتع باعث حفظ مراتع شود تا به اقتصاد کمک کنیم.
سهرابی با اشاره به اینکه باید با استان همدان رایزنی شود و تقویم کوچ از ۱۵ اردیبهشت به مدت دو هفته کوتاه شود، تصریح کرد: کوچ زودهنگام عشایر با ۱۳ اکیپ سیار و پنج اکیپ ثابت در لرستان مدیریت میشود.
وی یادآور شد: بروجرد دارای ۷۷ هزار هکتار مرتع و ۱۴۷ هزار دام بوده در حالی که ظرفیت مراتع شهرستان ۸۸ هزار دام است، و مراتع بروجرد ظرفیت حضور دامهای عشایر را ندارد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی لرستان اظهار کرد: ۵۳ هزار هکتار طرح مرتعداری در شهرستان بروجرد اجرا شده و از این میزان ۳۷ هزار هکتار از مراتع نهایی شده است.
سهرابی خاطرنشان کرد: لرستان دارای جنگلها و مراتع ارزشمندی است که باید برای حفظ و نگهداری تلاش کنیم، همه دستگاهها، مدارس و دانشگاهها برای بالا بردن فرهنگ حفظ منابع طبیعی تلاش کنند.
انتهای پیام
نظرات