• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404012513511
  • خبرنگار : 50664

پیش بینی تولید ۷۰۰۰ تن گل‌محمدی در خراسان رضوی

پیش بینی تولید ۷۰۰۰ تن گل‌محمدی در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان، گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها امسال بالغ بر ۷۰۰۰ تن گل‌محمدی به‌صورت غنچه و گلبرگ تولید می‌شود.

محمد میری دیسفانی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: برداشت گل محمدی در استان خراسان رضوی از اواخر فروردین آغاز می‌شود و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.

وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت گل‌محمدی استان در شهرستان‌های مشهد با ۲۰۷ هکتار، تایباد ۱۲۵هکتار، طرقبه و شاندیز ۱۰۵هکتار، سبزوار ۶۵هکتار، فیروزه ۶۲هکتار، خواف ۶۰هکتار و خوشاب با۵۰ هکتار قراردارد، اظهار کرد: استان خراسان رضوی با سطحی بالغ بر۱۱۱۶ هکتار گل محمدی آبی و دیم، ۵ درصد از سطح این محصول در کشور را دارد.

میری اظهار کرد: وسیع‌ترین دشت گل محمدی  استان با سطحی بالغ بر ۱۰۰ هکتار در روستای مغان شهرستان طرقبه و شاندیز قرار دارد.

وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت آبی گل‌محمدی استان متعلق به شهرستان مشهد  است، افزود: متوسط عملکرد گل محمدی دیم ۵۰۰ کیلوگرم و آبی ۳ تن در هکتار است.

میری اضافه کرد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران و به منظور هویت‌دار کردن محصولات تولیدی از لحاظ کیفیت و چگونگی فرایند تولید، زنجیره ارزش گل‌محمدی در حداقل پنج مرکز انجام می‌شود که مهم‌ترین ویژگی این زنجیره، صادرات محصولات و کالاهای با ارزش افزوده بالا به اتحادیه اروپا است.

وی با اشاره به اینکه فرآورده‌‏های گل‌محمدی شامل اسانس، گل و غنچه خشک، گلبرگ تازه و گلاب است، بیان کرد: ۲۲ واحد صنعتی گلاب گیری، ۳۱۲ واحد سنتی و ۴ واحد اسانس‌گیری در این استان فعالیت می‌کنند.

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌ رضوی اعلام‌کرد: استخراج گلاب از گل‌محمدی یکی از تولیدات مهم اقتصادی کشور بوده به‌طوری‌که هر ساله گلاب تولیدشده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

وی مهم‌ترین چالش پیش روی کشت و تولید گل محمدی را سنتی‌بودن عملیات کاشت تا برداشت محصول و عدم تناسب قیمت گل با هزینه‌های تولید عنوان‌کرد و گفت: عرضه محصول تر توسط تعدادی از تولید کنندگان با قیمت پایین، قیمت پایین خرید محصول در فصل برداشت، کمبود آب آبیاری در اثرخشکسالی‌های اخیر که منجر به از بین‌رفتن سطح قابل‌توجهی از باغات‌شده و همچنین کاهش کمی وکیفی محصول را به دنبال دارد، از مهم‌ترین مشکلات پیش‌روی کشت و تولید گل محمدی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha