محمد میری دیسفانی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: برداشت گل محمدی در استان خراسان رضوی از اواخر فروردین آغاز میشود و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت گلمحمدی استان در شهرستانهای مشهد با ۲۰۷ هکتار، تایباد ۱۲۵هکتار، طرقبه و شاندیز ۱۰۵هکتار، سبزوار ۶۵هکتار، فیروزه ۶۲هکتار، خواف ۶۰هکتار و خوشاب با۵۰ هکتار قراردارد، اظهار کرد: استان خراسان رضوی با سطحی بالغ بر۱۱۱۶ هکتار گل محمدی آبی و دیم، ۵ درصد از سطح این محصول در کشور را دارد.
میری اظهار کرد: وسیعترین دشت گل محمدی استان با سطحی بالغ بر ۱۰۰ هکتار در روستای مغان شهرستان طرقبه و شاندیز قرار دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت آبی گلمحمدی استان متعلق به شهرستان مشهد است، افزود: متوسط عملکرد گل محمدی دیم ۵۰۰ کیلوگرم و آبی ۳ تن در هکتار است.
میری اضافه کرد: در راستای حمایت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران و به منظور هویتدار کردن محصولات تولیدی از لحاظ کیفیت و چگونگی فرایند تولید، زنجیره ارزش گلمحمدی در حداقل پنج مرکز انجام میشود که مهمترین ویژگی این زنجیره، صادرات محصولات و کالاهای با ارزش افزوده بالا به اتحادیه اروپا است.
وی با اشاره به اینکه فرآوردههای گلمحمدی شامل اسانس، گل و غنچه خشک، گلبرگ تازه و گلاب است، بیان کرد: ۲۲ واحد صنعتی گلاب گیری، ۳۱۲ واحد سنتی و ۴ واحد اسانسگیری در این استان فعالیت میکنند.
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اعلامکرد: استخراج گلاب از گلمحمدی یکی از تولیدات مهم اقتصادی کشور بوده بهطوریکه هر ساله گلاب تولیدشده و اسانس حاصل از آن علاوه بر مصرف داخلی به خارج از کشور نیز صادر میشود.
وی مهمترین چالش پیش روی کشت و تولید گل محمدی را سنتیبودن عملیات کاشت تا برداشت محصول و عدم تناسب قیمت گل با هزینههای تولید عنوانکرد و گفت: عرضه محصول تر توسط تعدادی از تولید کنندگان با قیمت پایین، قیمت پایین خرید محصول در فصل برداشت، کمبود آب آبیاری در اثرخشکسالیهای اخیر که منجر به از بینرفتن سطح قابلتوجهی از باغاتشده و همچنین کاهش کمی وکیفی محصول را به دنبال دارد، از مهمترین مشکلات پیشروی کشت و تولید گل محمدی است.
انتهای پیام
نظرات