• دوشنبه / ۲۷ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۷:۳۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404052716677
  • خبرنگار : 50663

فرماندار مشهد:

تمهیدات لازم برای اسکان ۸۰۰ هزار زائر پیش‌بینی شده است

تمهیدات لازم برای اسکان ۸۰۰ هزار زائر پیش‌بینی شده است

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار مشهد با اشاره به آمادگی کامل این شهر در ایام اوج زیارت گفت: تمهیدات لازم برای اسکان ۸۰۰ هزار زائر در سطوح مختلف اقامت رسمی، موقت و اضطراری فراهم شده و جامعه هتلداران نیز بطور دقیق مسائل را پیگیری کرده‌اند.

سیدحسن حسینی دوشنبه ۲۸ مرداد در جلسه شورای امنیت کشور و ستاد خدمات سفر که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: شهر مشهد طی سالیان متوالی همیشه میزبان زائران حضرت رضا (ع) بوده و در این سالیان تجریبات بسیار خوبی را کسب کردیم و با انسجام و هماهنگی در کنار هم، درخدمت زائران بودیم. در این ایام که اوج خدمات ماست، همه تمهیدات لازم اندیشیده شده و جای هیچ نگرانی نیست.

وی با اشاره به کارگروه‌های تشکیل شده، تصریح کرد: کارگروه امنیت وجود دارد که با تدابیر لازم مشکل امنیتی تاکنون نبوده است. در بحث بازار کارگروه ویژه بازار تشکیل شده است که در بحث تهیه و توزیع ارزاق برنامه‌ریزی شده و با استقرار پایگاه‌ها در اطراف حرم، همه شکایات واصله رسیدگی خواهد شد و قضات تعزیرات حاضر هستند.

فرماندار مشهد تصریح کرد: شهردار مشهد کامل به شهر مسلط است و هیچ مشکلی در بحث خدمات شهری نیست و کارگروه مباحث زیربنایی و کارگروه مسائل سیاسی و اجتماعی نیز تشکیل شده است. در مشهد تمهیدات لازم برای ظرفیت ۸۰۰ هزار نفر برای اسکان زائر انجام شده و جامعه هتلداران دلسوزانه و دقیق مسائل را پیگیری کرده‌اند.

حسینی با اشاره به سطوح مختلف اقامت زائران اعم از اقامت رسمی، اقامت موقت و اقامت اضطراری بیان کرد: در بحث تهیه اقلام هم نظارت بر بازار و تمهیدات برای آن انجام شده است. در بحث آب معدنی اگر از اربعین آب اضافه آمده به مشهد ارسال می‌شود، در بحث نان و آرد ۱۳۷ نانوایی در اطراف حرم مجهز شدند که به هر کدام ۱۰۰ کیسه آرد داده و در لایه بعدی ۷۰ نانوایی و در لایه بعدی نیز ۷۰ نانوایی دیگر تجهیز شده است علاوه بر اینکه آرد امانی داده آرد ذخیره نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: ۵۰۰ ناظر و بازرس وجود دارند که از ۱۴ دستگاه فراخوان شده‌اند. در بحث سلامت و بهداشت تمهیدات خوبی پیش‌بینی شده، ۳۶ بیمارستان و ایستگاه سلامت فعال خواهند بود. در بحث امداد و نجات بالگرد و چندین دستگاه آمبولانس و موتورلانس فراهم آمده است.

فرماندار مشهد افزود: جلسه خوبی با مدیرکل صداسیما برگزار و قرار شد رادیو زیارت به پایگاه تبدیل شود تا سیره حضرت رضا که سیره گفت‌وگو است در این ایام ترویج دهیم. ما در مشهد هیچ مشکلی به لحاظ اینکه بخواهیم مدیریت کنیم نخواهیم داشت و پشتیبانی وزیر کشور را تقاضا داریم.

حجت‌السلام تیمورعلی عسگری نیز در این جلسه با اشاره به جایگاه معنوی مشهدالرضا اظهار کرد: امام راحل فرمودند «آستان قدس، مرکز ایران است» و رهبر معظم انقلاب نیز تأکید کردند «ایران، ایران امام رضا(ع) است»؛ ما نیز همه خود را خادمان آن حضرت و زائرانش می‌دانیم.

وی با بیان اینکه ستاد خدمات سفر پیش از ایام اربعین فعالیت خود را آغاز کرده است، افزود: موکب‌ها برای خدمت‌رسانی اعزام شده‌اند و در مسیر بازگشت نیز یاری‌گر زائران پیاده امام حسین(ع) خواهند بود. در ادامه این ستاد در استان گسترش یافت، جلسات هماهنگی با آستان قدس رضوی برگزار شد و کمیته‌های ۱۴گانه فعال شدند.

انتظار می‌رود ستاد خدمات سفر مورد توجه قرار گیرد

عسگری با اشاره به ضرورت پشتیبانی مالی از برنامه‌های زیارتی گفت: ستاد اربعین اعتبار ویژه‌ای دارد و انتظار می‌رود ستاد خدمات سفر نیز مورد توجه قرار گیرد. سال گذشته در چنین روزهایی با پیگیری‌های صورت گرفته، رقم قابل‌توجهی از اعتبارات به این بخش تخصیص داده شد.

ظرفیت‌های ملی برای اربعین در اختیار استان‌ها قرار گیرد

وی ادامه داد: مصوبات کارگروه ملی زیارت از جمله پروژه‌های مهمی نظیر بزرگراه حرم تا حرم، قطار سریع‌السیر و قطار برقی نیازمند تسریع در اجرا است و انتظار می‌رود وزیر کشور و دستگاه‌های ملی برای تحقق آن‌ها اهتمام داشته باشند. همچنین تأکید داریم ظرفیت‌های ملی برای اربعین حسینی در اختیار استان‌ها، به‌ویژه در زمینه بازگشت هیئت‌های عزاداری قراررگیرد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی با اشاره به ضرورت تقویت زیرساخت‌ها اظهار کرد: در حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای و خدمات رفاهی، حضور نماینده تام‌الاختیار در استان ضروری است. شهردار و استاندار تهران به‌ عنوان استان معین باید نسبت به تأمین نیازهایی چون ۲۰۰ چشمه سرویس بهداشتی، حمام سیار و ۵۰ تانکر آبرسانی اهتمام داشته باشند. همچنین صداوسیما موظف است پشتیبانی رسانه‌ای گسترده انجام دهد و از ظرفیت رادیو و شبکه‌های تلویزیونی برای زیارت بهره بگیرد.

قطار ویژه برای زائران پیاده در مشهد اختصاص یابد

وی خاطرنشان کرد: با توجه به قطارهای محلی موجود، درخواست ما این است که برای انتقال زائران پیاده به شهرهای جنوبی، یک راند قطار ویژه در اختیار مشهد قرار گیرد. همچنین نظارت کامل بر فروش بلیت در حوزه حمل‌ونقل ریلی و هوایی لازم است، چراکه در ایام گذشته بازار سیاه در این بخش‌ها ایجاد شد. علاوه بر نظارت استانی، نیازمند نظارت ملی نیز هستیم.

عسگری با تأکید بر لزوم تأمین امنیت و رفاه زائران افزود: با توجه به کاروان‌محور بودن سفر زائرین، دستگاه‌های امنیتی و نظامی باید برای محل اسکان و امنیت مسیرها برنامه‌ریزی دقیق داشته باشند و موضوع بازگشت ایمن زائران از مقصد به مبدا نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهار کرد: از وزرای مرتبط به‌ ویژه وزیر جهاد کشاورزی انتظار داریم در ایام زیارتی به‌صورت میدانی حضور داشته باشند. همچنین مکاتبات لازم با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مرتبط در خصوص دهه پایانی صفر انجام شده است و از وزیر کشور می‌خواهیم بر همراهی دستگاه‌ها در این مسیر تأکید ویژه داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha