به گزارش ایسنا، اتحادیه اروپا در واکنش به جنگ مسکو در اوکراین، متعهد شده است که سوختهای فسیلی روسیه را تا سال ۲۰۲۷ ترک کند، اما کمیسیون انتشار «نقشه راه» خود درباره نحوه انجام این کار را به تاخیر انداخته است. این طرح ابتدا قرار بود ماه گذشته منتشر شود.
دستور کار منتشر شده در روز دوشنبه نشان داد که کمیسیون اروپا، اکنون «نقشه راه» خود را در ۶ ماه مه (۱۶ اردیبهشت) منتشر خواهد کرد.
تاخیرها تا حدودی به دلیل ابهامات در مورد تعرفههای برنامهریزی شده دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا بود، زیرا احتمالا بر تجارت انرژی میان اتحادیه اروپا و آمریکا تاثیر میگذارد. منابع اتحادیه اروپا به رویترز گفتند که مذاکرات تجاری انجام میشود.
در حالیکه واردات گاز روسیه از طریق خط لوله، از سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است، اتحادیه اروپا واردات گاز طبیعی مایع (الانجی) از روسیه را در سال میلادی گذشته افزایش داد و این بلوک همچنان ۱۹ درصد از کل الانجی وارداتی در سال ۲۰۲۴ را از روسیه دریافت کرد. اتحادیه اروپا برخلاف نفت خام، واردات گاز از روسیه را تحریم نکرده است.
مجارستان متعهد شده است جلوی تحریمهای انرژی اتحادیه اروپا علیه روسیه را که مستلزم حمایت همه کشورهای این بلوک است، خواهد گرفت. همزمان، برخی از دولتهای دیگر نیز نشان دادهاند که تمایلی به تصویب تحریمها علیه الانجی روسیه قبل از تامین منابع جایگزین ندارند.این کمیسیون مشخص نکرده است که قصد دارد چه ابزارهایی را برای تسریع در حذف تدریجی انرژی روسیه پیشنهاد کند.
تحلیلگران اندیشکده «بروگِل» مستقر در بروکسل، به اتحادیه اروپا پیشنهاد کردهاند که بر واردات گاز روسیه تعرفه وضع شود. حذف کامل واردات گاز روسیه، به معنای خرید بیشتر اتحادیه اروپا از تامینکنندگان دیگر از جمله آمریکا است.
اتحادیه اروپا اعلام کرده که خرید حجم بیشتری از الانجی آمریکا را بررسی خواهد کرد و ترامپ گفته است که فروش انرژی بیشتر به اروپا، محور اصلی تلاشهای دولتش برای رفع کسری تجاری با اتحادیه اروپا خواهد بود.
الانجی آمریکا کمک کرد تا خلا ناشی از واردات کمتر از روسیه در طول بحران انرژی سال ۲۰۲۲ جبران شود. آمریکا، سال گذشته، پس از روسیه و نروژ، سومین تامینکننده بزرگ گاز برای اروپا بود.
بر اساس گزارش رویترز، اما برخی از شرکتها و دیپلماتهای اتحادیه اروپا نگران هستند که اتکا به گاز آمریکا، به یک آسیبپذیری تبدیل شود، زیرا ترامپ نشان داد انرژی به عنوان ابزاری برای معامله در مذاکرات تجاری خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات