• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1404012613923
  • خبرنگار : 71938

تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت محیط‌زیست

تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت محیط‌زیست

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در مقابله با پدیده گرد و غبار موافقت کردند.

به گزارش ایسنا، سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گزارش این کمیسیون مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در مقابله با پدیده گرد و غبار از سال ۱۳۹۵ تاکنون را قرائت کرد.

تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست (ستاد ملی سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت مقابله با پدیده گرد و غبار) و دیگر دستگاه‌های اجرایی (سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان هواشناسی، وزارتخانه‌های کشور، جهاد کشاورزی، نیرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ، امور خارجه) در اجرای تکالیف ماده (۳۸) قانون برنامه ششم توسعه و مواد (۲۸-۲۳) قانون هوای پاک با موضوع مقابله با گرد و غبار و ریزگردها از سال ۱۳۹۵ تاکنون

محورهای این تحقیق و تفحص به شرح زیر است:

۱- چرا دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های دارای تکلیف قانونی در زمینه مبارزه با پدیده گرد و غبار به وظایف خود عمل ننموده‌اند؟

۲- عملکرد سازمان برنامه و بودجه کشور در تخصیص و توزیع اعتبارات مرتبط با مدیریت، پیشگیری و کنترل گرد و غبار با توجه به مصوبات هیئت وزیران و وظایف ستاد ملی مقابله با گرد و غبار چگونه است؟

۳- چرا سازمان حفاظت محیط زیست در شناسایی و احصاء اطلس کانون‌های گرد و غبار داخلی و مناطق مستعد تبدیل به کانون گرد و غبار، برنامه‌ریزی مطلوبی انجام نداده است؟

۴- چرا سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و کشور در ایجاد حریم سبز بزرگراه‌ها و کمربند سبزشهرها و روستاهای تحت تاثیر رخدادهای گرد و غبار با روش آبیاری مدرن و با اولویت استفاده از پساب‌های شهری و روستایی مستند به ماده (۲۷) قانون هوای پاک، ضعیف عمل نموده‌اند؟

۵- چرا سازمان هواشناسی کشور و سازمان حفاظت محیط زیست در تکمیل و فعالیت اثربخش شبکه ملی هشدار و پیش آگاهی رخدادهای سیل، طوفان و گرد و غبار مستند به ماده (۲۶) قانون هوای پاک در مورد وظایف محوله برنامه‌ریزی مناسب نداشته‌اند؟

۶- چرا سازمان حفاظت محیط زیست به استناد بند (س) ماده (۳۸) قانون برنامه پنجساله ششم، در ارائه برنامه جامع مقابله با ریزگردها، برنامه‌ریزی مناسبی نداشته است؟

۷- چرا سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری مستند به بند (د) ماده (۳۸) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه کشور در بیابان‌زدایی و کنترل کانون‌های بحرانی در سطح یک میلیون و یکصد و چهل هزار هکتار، عملکرد مطلوبی است؟

۸- علت ضعف و کاستی در تامین نیاز آبی زیست محیطی رودخانه ها، تالاب‌ها، دریاچه‌ها و زیست بوم‌ها و تخصیص حقابه توسط وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست مستند به ماده (۲۵) قانون هوای پاک چیست؟

۹- عملکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، وزارت کشور و وزارت امور خارجه به استناد ماده (۲۴) قانون هوای پاک در اجرای طرح های بیابانزدایی، مهار کانونهای مستعد بیابان زایی و تولید گرد و غبار در داخل و خارج از کشور با مشارکت مردم، دستگاه های اجرایی محلی و سازمان‌های بین‌المللی چگونه است؟

۱۰- عملکرد وزارت امور خارجه در ایجاد و همکاری منطقهای و بین المللی جهت جلوگیری از ایجاد رخداد گرد و غبار و نیز کاهش خسارات و پیامدهای مخرب آن در سطح کشور و منطقه و همکاری نهادهای بین المللی ذی ربط و مشارکت کشورهای متاثر منطقه به استناد ماده (۲۳) قانون هوای پاک چگونه است؟

۱۱- عملکرد سازمان هواشناسی در انجام اطلاع رسانی به موقع در زمینه پدیده گرد و غبار چگونه بوده است؟

۱۲- عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در انجام وظایف محوله در ایجاد پشتیبانی‌های لازم در جریان پدیده گرد و غبار چگونه بوده است؟

سیدمحمد مولوی، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی که متقاضی تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت از محیط زیست در مقابله با پدیده گرد و غبار بود، عنوان کرد: پدیده گرد و غبار ۱۵۱ کشور و یک پنجم مساحت کشور ما را تحت تاثیر قرارداده است. ۳۴ میلیون هکتار از اراضی ما روی کمربند گرد و غبار قرار گرفته است. ۱۶ درصد از این ۳۴ میلیون هکتار از نظر طبقه بندی جز طبقه شدید گرد و غبار کشور به حساب می‌آیند. آیا این  موضوع بحران نیست؟ آیا ابعاد مختلف اقتصادی ، زیست محیطی ، امنیت و حتی تنفس مردم را تحت تاثیر قرار نداده است؟ آیا این ابر چالش نیست؟ آیا جناب آقای رئیس‌جمهور نباید حرف اول و آخرش با کشور عراق موضوع ریزگردها باشد؟

در ادامه نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان حفاظت از محیط زیست در مقابله با پدیده گرد و غبار از سال ۱۳۹۵ تاکنون موافقت کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha