هادی حق شناس امروز، ۲۶ فروردین در شورای سلامت استان گیلان که با محوریت تب دانگ و حیوان گزیدگی برگزار شد، با اشاره به مزایا و عوارض جهان پیرامون ما، اظهار کرد: برای دستیابی به مزایای دنیا باید تلاش کنیم، اما عوارض آن به راحتی نصیب ما می شود.
وی با بیان اینکه بیماری های واگیر بدون ویزا وارد کشورها می شوند، افزود: همه گیری کرونا را پشت سر گذاشتیم و اکنون با بیماری ناشی از پشه آئدس مواجه هستیم که از نظر خطر واگیر مثل کرونا نیست، اما بی توجهی به اصول بهداشتی، می تواند خطرات آن را افزایش دهد.
استاندار گیلان خواستار اطلاع رسانی به مردم درباره روش های کنترل و پیشگیری از گزش پشه آئدس و انتقال بیماری تب دانگ بدون ایجاد ترس و اضطراب در جامعه شد و تاکید کرد: آب راکد سالم یکی از فاکتورهای مهم در وفور پشه آئدس است لذا فرمانداران و بخشداران و شهرداری ها و دهیاری ها و پاکبان ها و پادگان ها و... نسبت به حذف آب های راکد سالم در اماکن عمومی و محیط پیرامونی اهتمام داشته باشند.
حق شناس از بسیج و هلال احمر و دانش آموزان و دانشجویان نیز خواست به پیشگیری از بیماری تب دانگ کمک کنند و ادامه داد: آب راکد ناشی از باران در مدارس و اماکن آموزشی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به وجود آب راکد فراوان در گیلان، عنوان کرد: در تالاب انزلی و رودخانه های منتهی به آن از جمله زرجوب و گوهررود به دلیل آلودگی ناشی از ورود پساب مشکل نداریم، اما نگرانی درباره آب راکد سالم حتی در وسعت و حجم کم وجود دارد.
استاندار گیلان از ورود حدود دو میلیون خودرو به استان در تعطیلات نوروز خبر داد و بیان کرد: ورود این حجم خودرو و مسافر می تواند انتقال پشه آئدس را رقم بزند و لذا خواستار راه اندازی آزمایشگاه سطح چهار در گیلان هستیم.
وی با اشاره به میانگین تردد روزانه ۵۰۰ مسافر و ۴۰۰ دستگاه خودرو از مرز زمینی آستارا، تاکید کرد: سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان نسبت به رعایت اصول بهداشتی در مرزها اهتمام داده باشد.
حق شناس با بیان اینکه در فصل گرم احتمال شیوع پشه آئدس بیشتر است، اضافه کرد: امدادگران و داوطلبان جمعیت هلال احمر و سازمان های مردم نهاد باید آموزش مردم را دنبال کنند تا دیگر هیچ آب راکد سالمی در محیط نماند.
انتهای پیام
نظرات