• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۱
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404012614326
  • خبرنگار : 71654

کلسترول بالا می‌تواند خطرناک نباشد!/همه چیز درباره هوش مصنوعی جدید «اوپن‌ای‌آی»

کلسترول بالا می‌تواند خطرناک نباشد!/همه چیز درباره هوش مصنوعی جدید «اوپن‌ای‌آی»

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در آخرین سه‌شنبه فروردین ماه به اخبار گوناگونی پرداخته است که قصد داریم در ادامه نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، در روز سه‌شنبه به حوزه‌هایی همچون علم، فناوری، هوش مصنوعی، پژوهش، دانش‌بنیان‌ها و صنفی، فرهنگی و دانشجویی پرداختیم که قصد داریم در ادامه نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر می‌توانید روی لینک آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

کلسترول بالا می‌تواند خطرناک نباشد!

پژوهشگران طی تحقیقات جدید به یافته‌هایی مبنی بر رد کردن نظریه تاثیر کلسترول بالا در ابتلا به بیماری قلبی و عروقی دست یافته‌اند. آنها به این نتیجه رسیدند که ممکن است کلسترول بالا در ابتلا به این بیماری تاثیری نداشته باشد.

کشف تاریخی اخترشناسان: جهان هستی در حال چرخش است

گروهی از محققان به یافته‌هایی مبنی بر حرکت چرخشی بسیار آهسته کیهان دست یافته‌اند. این یافته‌ها می‌توانند یکی از معماهای دیرینه اخترشناسی را حل کنند.

تصویر جدید «هابل» از یک سحابی ستاره‌زا

به مناسبت سی و پنجمین سالگرد فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل»(Hubble) در «آژانس فضایی اروپا»(ESA)، این تلسکوپ تصویر جدیدی از «خوشه ستاره‌ای ان‌جی‌سی ۳۴۶»(NGC ۳۴۶) در ابر ماژلانی کوچک منتشر کرد.

چرا سیارک‌های غنی از کربن به زمین نمی‌رسند؟

دانشمندان سرانجام راز این که چرا سیارک‌های غنی از کربن به زمین برخورد نمی‌کنند را کشف کرده‌اند. این کشف می‌تواند آنچه را که در مورد شکل‌گیری منظومه شمسی می‌دانیم و اینکه چگونه ممکن است حیات بر روی زمین آغاز شده باشد، تغییر دهد.

مهلت ثبت‌نام آزمون ارشد گروه پزشکی مجدد تمدید شد

مهلت ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد گروه علوم پزشکی مجدد از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی تمدید شد.

برای تحقق شعار سال، سرمایه‌های راکد مردمی را به قطار توسعه ملی وصل کنیم

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه باید سرمایه‌های راکد مردمی را به قطار توسعه ملی وصل کنیم، گفت: امروز مردم ایران تشنه مشارکت سازنده در سرنوشت اقتصادی کشور هستند، به‌شرط آن‌که مسیر مشارکت، شفاف، امن و با تضمین همراه باشد.

شناسایی رادار پنهان باکتری‌ها جهت شناسایی دشمنان

یک رادار شیمیایی پنهان به باکتری‌ها اجازه می‌دهد تا شکارچیان خود را شناسایی کرده و از بین ببرند.

ترس از زمین خوردن، خطر افتادن را تا ۶۰ درصد افزایش می‌دهد

بر اساس یک مطالعه جدید، یک فرد مسن که نگران زمین خوردن است، به طور قابل توجهی در معرض خطر افتادن بیشتر در آینده قرار می‌گیرد. محققان می‌گویند که شناسایی و پرداختن به این عامل خطر در افراد مسن می‌تواند به آنها کمک کند تا برای مدت طولانی‌تری تحرک و استقلال خود را حفظ کنند.

ساخت اولین ساختمان یکپارچه دیجیتال جهان در دانشگاه متروپولیتن تورنتو

اولین ساختمان یکپارچه دیجیتال جهان در دانشگاه متروپولیتن تورنتو در حال ساخت است.

کاهش خطر «افت ذهنی» با استفاده روزمره از فناوری دیجیتال

در دهه‌های اخیر، زندگی روزمره بسیاری از افراد بالای ۵۰ سال به طرز فزاینده‌ای با فناوری دیجیتال گره خورده است. این تغییر در سبک زندگی، پرسش‌هایی درباره تأثیر احتمالی آن بر سلامت ذهنی و کارکرد شناختی در دوران سالمندی برانگیخته است.

طرح پژوهشی استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر پژوهش برتر ۱۴۰۳ شد

طرح پژوهشی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با کاربرد در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، طرح برگزیده دانشگاهی و پژوهشگاهی در سال ۱۴۰۳ شناخته شد.

جزئیات برگزاری مرحله اول سی‌امین المپیاد علمی دانشجویی کشور اعلام شد

سی‌امین المپیاد علمی دانشجویی کشور روز جمعه ۲۹ فروردین ماه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می‌شود.

ارتباط دانشجویان ایرانی در خارج نباید با کشور قطع شود

رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه ارتباط دانشجویان ایرانی در خارج نباید با کشور قطع شود، گفت: این دانشجویان اگر دچار مشکلاتی شوند، باید بتوانند به آسانی به کشور ورود و خروج داشته باشند.

ارزیابی بازار و مشتریان کسب‌و کارهای نانویی در یک رویداد علمی

مرکز صنعتی‌سازی نانو فناوری کاربردی دومین دوره برنامه آکام خود را برای کسب‌و کارهای این حوزه برگزار می‌کند و متقاضیان تا 15 اردیبهشت مهلت دارند تا در این دوره ثبت نام کنند.

سحابی سیاره‌ای از نگاه «تلسکوپ فضایی جیمز وب»

عکس روز ناسا که با «تلسکوپ فضایی جیمز وب» گرفته شده است، یک سحابی سیاره‌ای را به نمایش می‌گذارد.

دقت بیش از ۹۶ درصدی یک حسگر زیستی در تشخیص سیگنال‌های عصبی مغز

یک حسگر مغزی بسیار کوچک که توسط شرکت جورجیا تک توسعه یافته است از ریزسوزن‌ها استفاده می‌کند تا به فرد پوشنده متصل بماند و نیاز به ژل‌های رسانا را از بین می‌برد.

هوش مصنوعی جدید «گوگل»، گفتار دلفین‌ها را رمزگشایی می‌کند

جدیدترین مدل هوش مصنوعی «گوگل» برای کمک به بررسی گفتار دلفین‌ها طراحی شده است.

انتقال ۵۰۰ میلیارد دلاری تولید انویدیا به خاک آمریکا

شرکت انویدیا(NVIDIA) در حال انتقال ساخت تراشه‌های هوش مصنوعی و ابررایانه‌ها به خاک ایالات متحده است و قرار است با شرکت‌های دیگر برای ساخت محصولات خود در ایالت‌های آریزونا و تگزاس همکاری کند.

«اوپن‌ای‌آی» بزرگ‌ترین مدل هوش مصنوعی خود را حذف می‌کند

«اوپن‌ای‌آی» قصد دارد «GPT-4.5» را که بزرگ‌ترین مدل هوش مصنوعی این شرکت است، از API خود حذف کند.

پالایشگاه‌های سبز در مسیر نجات رودخانه‌ها با تکنولوژی بسته/فناوری گران اما نجات‌بخش محیط زیست کشور

در روزهایی که بحران آب به یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشور تبدیل شده، روش‌های نوینی در صنعت مطرح شده‌اند که می‌توانند مصرف آب را به صفر نزدیک کنند؛ راهکاری که از سوی یکی از شرکت‌های فناور برای بازچرخانی آب در پالایشگاه‌ها توسعه یافته و این فناوری هر چند گران‌قیمت است، ولی اکنون شاید تنها مسیر باقی‌مانده برای نجات منابع آبی کشور باشد.

آغاز استفاده «متا» از داده‌های کاربران اروپایی برای آموزش هوش مصنوعی خود

شرکت «متا» اعلام کرده است که قصد دارد به زودی شروع به استفاده از داده‌های کاربران اتحادیه اروپا برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی خود کند.

توضیح مدیر مرکز آزمون جهاد دانشگاهی در خصوص ابهامات نتایج نهایی آزمون کیفیت بخشی

مدیر مرکز آزمون جهاد دانشگاهی در خصوص ابهامات به وجود آمده مربوط به نتایج نهایی آزمون کیفیت بخشی، گفت: اعتراضات مربوط به آزمون کیفیت بخشی ارتباطی به سامانه مرکز آزمون جهاد دانشگاهی ندارد.

تقارن روز جهانی نجوم با گرامیداشت روز معلم/فرصتی برای لمس شگفتی‌های کیهان در آزمایشگاه بزرگ آسمان شب

در روز جهانی نجوم، آسمان شب نه فقط برای منجمان که برای تمام مردم به یک آزمایشگاه بزرگ تبدیل می‌شود؛ جایی که تلسکوپ‌ها از رصدخانه‌ها به پارک‌ها و خیابان‌ها می‌آیند تا همه، حتی کودکانی که هیچ‌گاه ستاره‌ای را از نزدیک ندیده‌اند، شگفتی‌های کیهان را لمس کنند.

پذیرش دکتری بدون آزمون دانشگاه تهران برای آخرین بار تمدید شد

براساس اعلام دانشگاه تهران فراخوان پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دوره دکتری (Ph.D) سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ برای آخرین بار تمدید شد.

رنگ سبز اقیانوس‌های زمین در گذشته و ارغوانی در آینده!

پژوهشگران ژاپنی با مطالعه تجزیه و تحلیل شیمی آب دریافته‌اند که اقیانوس‌های زمین در گذشته به مانند امروز آبی رنگ نبوده‌اند، بلکه سبز رنگ بوده‌اند. آنها می‌گویند اقیانوس‌ها در آینده رنگ ارغوانی به خود می‌گیرند.

برگزاری مرحله نهایی رویداد ریسرچ پیچ با حضور ۲۸ طرح کاربردی

مرحله استانی جشنواره پژوهش‌های کاربردی مسئله‌محور (Research Pitch) در ۶ استان کشور برگزار شد و پس از بررسی ۱۹۰ طرح توسط دبیرخانه رقابت‌ها، ۲۸ طرح برتر برای حضور در مرحله نهایی این جشنواره در اینوتکس ۲۰۲۵ آماده می‌شوند.

ترور سیستماتیک دانشمندان ایرانی، نقض آشکار حق توسعه ایران است

همسر شهید مسعود علی محمدی با بیان اینکه ترور سیستماتیک دانشمندان ایرانی، به ویژه توسط موساد و گروه تروریستی منافقین (MKO)، نقض آشکار حق توسعه ایران است، گفت: این ترورها از سال ۲۰۱۰ تاکنون ادامه دارند و هدف آن تضعیف پیشرفت علمی و فناوری کشور است.

واگذاری مسئولیت دبیرخانه «شورای سردبیری پارک‌های علم و فناوری کشور» به پارک دانشگاه تهران

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مسئولیت دبیرخانه «شورای سردبیری پارک‌های علم و فناوری کشور» را به پارک علم و فناوری دانشگاه تهران واگذار کرد.

آغاز رقابت ۴۷۶ تیم در مسابقات فیراکاپ آزاد ایران از امروز

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امروز به مدت ۴ روز میزبان تیم‌های دوازدهمین مسابقات فیراکاپ آزاد ایران است که در طی آن ۴۷۶ تیم با یکدیگر رقابت می‌کنند.

رقابت‌ تیم‌های ایرانی برای‌ راهیابی به رقابت‌های جهانی رباتیک کره/رشد ۵ برابری حضور دانشجویان و دانش‌آموزان

رئیس کمیته ملی رباتیک ایران فیرا با بیان اینکه از امروز به مدت ۴ روز رقابت فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵ آغاز می‌شود، گفت: برترین‌های این رقابت به رقابت‌های جهانی فیرا ۲۰۲۵ که در کره جنوبی برگزار می‌شود، راه می‌یابند.

حضور ۳ تیم کانون پرورش فکری کودکان در رقابت‌های فیراکاپ آزاد ۲۰۲۵

مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: این کانون میزبان دوازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی رباتیک و هوش مصنوعی فیراکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵ است و از این نهاد ۳ تیم حضور دارند.

فضانوردی که روز تولدش را در یک تِرَن فضایی می‌گذراند

دان پتیت، مسن‌ترین فضانورد ناسا پس از گذراندن تنها هفت ماه در فضا قرار است به زمین باز گردد و فرود او روی زمین در روز تولدش اتفاق خواهد افتاد.

کدام افراد مشهور تا کنون با بلواوریجین به فضا رفته‌اند؟

ما در عصر سفرهای فضایی تجاری زندگی می‌کنیم و بلواوریجین تبدیل به یکی از بازیکنان اصلی این صحنه در تحقق رؤیای سفر به فضای افراد مختلف بوده است و در میان آنها افراد مشهور نیز حضور داشته‌اند.

همه چیز درباره هوش مصنوعی جدید «اوپن‌ای‌آی»

«اوپن‌ای‌آی» روز دوشنبه خانواده جدیدی از مدل‌های هوش مصنوعی خود را به نام «GPT-4.1» معرفی کرد که تمرکز آن بر کدنویسی است.

تجهیز آزمایشگاه‌های ملی با تجمیع منابع پراکنده

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، بر ضرورت به‌روزرسانی زیرساخت‌های تحقیقاتی کشور، در قالب آزمایشگاه‌های ملی تأکید کرد و گفت: در ۶ ماه گذشته تلاش کردیم منابع پراکنده را تجمیع کنیم و به‌جای حمایت‌های خُرد از مراکز مختلف، از مراکز بزرگ و راهبردی حمایت هدفمند داشته باشیم.

تاکید بر لزوم رصد اقدامات مرتبط با تروریسم در همایش دانشگاه علامه طباطبایی

رئیس دانشکده حقوق و سیاسی دانشگاه علامه در همایش بین‌المللی «پیش‌نویس کنوانسیون جامع مبارزه با تروریسم» بر اهمیت رصد اقدامات مرتبط با تروریسم تأکید کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha