حسین سرتیپی، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به پژوهشهای صورت گرفته در خصوص رابطه فرهنگ و تروریسم گفت: این تحقیق بر این موضوع متمرکز است که آیا فرهنگ میتواند به عنوان تهدید یا فرصت در مبارزه با تروریسم عمل کند. به عبارت دیگر، آیا تنوع فرهنگی میتواند ریشهای برای بروز و تشدید تروریسم باشد یا خیر.
وی با اشاره به هدف این تحقیق افزود: ما به دنبال این بودیم که بررسی کنیم آیا با تغییر ادبیات و نگرشمان به تفاوتها و تنوع فرهنگی، میتوانیم راهکارهایی برای محو تروریسم در سطح منطقه و بینالمللی ارائه دهیم یا خیر. پاسخ ما مثبت بود و ظرفیتهای زیادی در این زمینه وجود دارد.
تفاوتهای تروریسم در خاورمیانه و دیگر کشورها
این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد: تروریسمی که در خاورمیانه وجود دارد، تفاوتهای عمدهای با تروریسم در کشورهای دیگر نظیر آمریکا دارد. یکی از ریشههای تروریسم، فقر اقتصادی و دیگری فقر دانش و آگاهی است. به نظر میرسد که محرومیتهایی که در کشورهای مختلف وجود دارد، همواره مورد سوءاستفاده مدیران تروریستی قرار میگیرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: آنچه ما در کشورهای منطقه خاورمیانه مشاهده میکنیم، بیشتر ناشی از نیازهاست تا اقدامات ضد اجتماعی. این نیازها میتوانند به بروز ناهنجاریهایی منجر شوند که به عنوان جرم یا بزههای فرامرزی و سازمانیافته شناخته میشوند.
تفاوت ظرفیتهای فرهنگی و قومگرایی
سرتیپی در پاسخ به سوالی درباره تفاوت استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و قومگرایی گفت: بدون شک یکی از مصادیق تنوع فرهنگی، تنوع فرهنگ در قومیتهای مختلف است. درک این موضوع میتواند در این زمینه بسیار مؤثر باشد. قومگرایی یکی از دلایل بروز تنوع فرهنگی است و این تنوع ناشی از قومیتها، مذهبها، سبکهای زندگی و آداب و رسوم مختلف است.
وی در پایان تأکید کرد: برای مقابله با تروریسم، با درک موضوع تنوع فرهنگی و رفع محرومیتهایی که در این زمینه وجود دارد، میتوانیم زمینه بروز تروریسم را کاهش دهیم.
انتهای پیام
نظرات