• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۹:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404012715181
  • خبرنگار : 71589

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از بی‌نیازی نجاران به مداد پشت گوش تا پیدایش آب در ماه توسط خورشید

از بی‌نیازی نجاران به مداد پشت گوش تا پیدایش آب در ماه توسط خورشید

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز چهارشنبه ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۴ میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، پژوهش، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی بود که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

خورشید باعث شکل‌گیری آب در ماه شده است!

ناسا ۸۰ هزار سال قرار گرفتن ماه در معرض نور خورشید را بازسازی می‌کند تا تایید کند که خورشید می‌تواند باعث ایجاد آب شده باشد.

خداحافظی نجارها با مداد پشت گوش!

یک سیستم جدید که برای کمک به نجاری ساخته شده است، با بهره‌گیری از فناوری واقعیت افزوده(AR) نیاز به مداد و متر را برای نجاران از بین می‌برد.

کشتی‌هایی که ۱۰ سال بدون سوخت‌گیری کار می‌کنند

راه‌اندازی ناوگانی از کشتی‌های هسته‌ای قدرتمندی که ۱۰ سال بدون سوخت‌گیری کار می‌کنند توسط کشورهای بریتانیا، ایالات متحده و استرالیا برنامه‌ریزی شده‌ است.

«اوپن‌ای‌آی» شبکه اجتماعی می‌سازد

شرکت «اوپن‌ای‌آی»(OpenAI) ظاهراً در حال ساخت یک شبکه اجتماعی است و ما هنوز نمی‌دانیم که این شبکه اجتماعی یک برنامه مستقل خواهد بود یا به عنوان بخشی از چت‌بات مشهور ChatGPT ارائه می‌شود.

چت‌بات هوش مصنوعی «کلود» اکنون می‌تواند Gmail کاربران را بخواند

«آنتروپیک» روز سه‌شنبه اعلام کرد که چت‌بات هوش مصنوعی «کلود» اکنون می‌تواند پیام‌های Gmail کاربران را بخواند.

مدل مولد ویدئوی «وئو ۲» به هوش مصنوعی «جمینای» آمد

«گوگل» مدل هوش مصنوعی «وئو ۲» را به منظور تولید ویدئو برای کاربرانی که هزینه نسخه پریمیوم هوش مصنوعی «جمینای» این شرکت را پرداخت می‌کنند، ارائه می‌دهد.

تشخیص نارسایی دریچه قلب با گوشی پزشکی ممکن می‌شود

نارسایی دریچه قلب یک بیماری کشنده است و با این وجود تشخیص آن با گوشی‌های پزشکی معمولی کار دشواری است. اکنون یک گوشی پزشکی نجات‌بخش جدید با چندین حسگر ممکن است بتواند در این کار بهتر عمل کند و این مزیتی است که هرکسی می‌تواند از آن بهره ببرد.

ضرورت اصلاح نظام اداری و تقویت حس تعلق سازمانی در دانشگاه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر ضرورت اصلاح نظام اداری و تقویت حس تعلق سازمانی تاکید کرد و گفت: تبعیض در نظام اداری، کار را دچار مشکل و اختلال می‌کند. ما باید تلاش کنیم در درون دانشگاه، تا حد امکان اصلاحات لازم را انجام دهیم.

اعطای تسهیلات به محصولات رونمایی شده در بخش پیشگامان اینوتکس

رونمایی از محصولات فناورانه برتر کشور از بخش‌های جنبی نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ است و شرکت‌هایی که محصولات آنها در فرآیند ارزیابی و رونمایی قرار می‌گیرد علاوه بر قرارگیری محصول در سامانه فن بازار از پوشش تبلیغاتی و خبری برخوردار خواهد شد.

موافقت دکتر منتظری با استعفای معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی

رئیس جهاد دانشگاهی ضمن موافقت با استعفای معاون پژوهش و فناوری این نهاد، از وی خواست تا تعیین جانشین، امور آن معاونت را به نحو احسن پیگیری کرده و انجام دهد.

مصوبه‌ای برای تخصیص رفاهیات به اعضای هیأت علمی

هیات عالی جذب اعضای هیأت علمی پیش‌نویس مصوبه برای تخصیص رفاهیات به اعضای هیأت علمی را تدوین کرد.

کمک مالی دولت ژاپن به دانشجویان کم‌بضاعت

با افزایش شهریه دانشگاه‌های ملی در ماه جاری در ژاپن، دولت این کشور ابتکارات جدیدی را برای کمک به دانشجویانی که از نظر مالی در تنگنا هستند، ارائه می‌دهد.

تست هیدرواستاتیک دانش‌بنیان بومی؛ راهکاری برای شناسایی و تشخیص مشکلات پنهان صنعت نیروگاهی و نفتی

دانش‌بنیان‌های کشور با حذف روش‌های زمان‌بر سنتی، راهکاری برای انجام تست‌های هیدرواستاتیک خطوط لوله و تجهیزات تحت فشار صنایع نفت، گاز و نیروگاهی عرضه کردند که با سرعت بالا و یک دهم هزینه‌های روش‌های سنتی می‌تواند فرآیند تست را اجرایی کند.

راه‌اندازی مدرسه نوآوری منطقه‌ای در شرق اصفهان

با حمایت برنامه ملی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در مناطق محروم، شرکت فولاد مبارکه اصفهان و ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق طرح الگویی مدرسه نوآوری منطقه‌ای در شهرستان هرند اصفهان به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال در دستور تکمیل و راه‌اندازی قرار گرفت.

اعلام جزئیات دهمین جشنواره ملی «بوم‌تن»/ خانه هنرمندان ایران میزبان جشنواره می‌شود

جهاددانشگاهی واحد هنر، نمایشگاه آثار منتخب دهمین جشنواره ملی بومتن را از اول تا سوم اردیبهشت‌ماه آتی در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌کند.

دانشگاه با کمبود ۱/۵ میلیون مترمربع فضای خوابگاهی مواجه است

معاون امور دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان با اشاره به وضعیت فضاهای خوابگاهی این دانشگاه بیان کرد: دانشگاه با کمبود یک‌ونیم میلیون مترمربع فضای خوابگاهی مواجه است.

مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران فرصتی برای تقویت روحیه نقد است

رئیس سازمان دانشجویان ایران گفت: مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای علمی و فرهنگی در کشور، فرصتی برای تقویت روحیه نقد و تحلیل در میان دانشجویان است.

خدمات تبلیغی و جذب سرمایه‌گذار برای شرکت‌های استارت‌آپی در معرکه اینوتکس

تیم‌های استارت‌آپی با حضور در رویداد معرکه اینوتکس می‌توانند علاوه بر جذب سرمایه وارد همکاری با بخش‌های صنعتی شوند و در صورت تولید محصول و یا خدمات از تسهیلات تبلیغاتی این بخش بهره‌مند شوند.

اولویت‌های ستاد علم، فناوری و نوآوری در سال ۱۴۰۴ تعیین شد

اولویت‌های ستاد علم، فناوری و نوآوری در سال ۱۴۰۴ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شد.

مهلت ثبت نام دکتری بدون آزمون دانشگاه تهران مجدد تمدید شد/اعلام رشته‌های جدید

مهلت ثبت نام در فراخوان پذیرش دانشجویان استعداد درخشان در دوره دکتری (Ph.D) سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ دانشگاه تهران تمدید شد.

۴ ساعت قبل خواب ورزش سنگین نکنید

یک مطالعه جدید بر روی نزدیک به ۱۵ هزار نفر نشان داده است که پنجره‌ زمانی ورزش آخر شب که بر خواب شب تاثیر می‌گذارد، در حقیقت طولانی‌تر از آن چیزی است که پیش از این تصور می‌کردیم و نشان می‌دهد که ورزش کردن چهار ساعت قبل از خوابیدن می‌تواند تاثیر مخربی بر به خواب رفتن داشته باشد.

حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه پزشکی بلاروس ۲۰۲۵

همزمان با برپایی نمایشگاه پزشکی بلاروس به عنوان مهمترین گردهمایی‌های تخصصی حوزه سلامت شرق اروپا، پاویون شرکت‌های دانش بنیان با حضور ۹ شرکت فعال در این حوزه برپا شد و آخرین دستاوردهای آنها به نمایش گذاشته شد.

چشمان هوشمند در قلب صنعت؛ سامانه‌ای که خطا را پیش از وقوع شناسایی می‌کند

سامانه‌ای پیشرفته مبتنی بر هوش مصنوعی، با توانایی پردازش تصاویر دوربین‌های مداربسته، وارد عرصه صنایع کشور شده است؛ سامانه‌ای که می‌تواند آتش‌سوزی، نشت مواد و حتی خطاهای انسانی را پیش از آنکه حادثه‌ساز شوند، شناسایی کرده و هشدار دهد.

نتوانستیم آثار علوم انسانی را به خوبی نمایه‌سازی کنیم/حرف ایران در این زمینه شنیده نشده است

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه نتوانستیم آثار علوم انسانی را به خوبی نمایه‌سازی کنیم، گفت: حرف جمهوری اسلامی ایران در حوزه علوم انسانی در دنیا به خوبی شنیده نشده است.

کسب رتبه اول نفوذ نانو در حوزه مواد شیمیایی با عرضه ۳۷۱ محصول/ایجاد ۸۲ شرکت فناور در حوزه عمران و ساختمان

بر اساس آمارها بیشترین نرخ رسوخ فناوری نانو مربوط به حوزه مواد شیمیایی با ۳۷۱ است و بعد از آن حوزه‌های حمل‌ونقل با ۳۶۰ محصول، تجهیزات آزمایشگاهی، پزشکی و صنعتی با ۳۳۱ محصول و عمران و ساختمان با ۱۹۴ محصول نانویی می‌شود.

هاله غیر معمول «سحابی چشم گربه»

عکس روز ناسا «سحابی چشم گربه» را به نمایش می‌گذارد که با یک هاله غیر معمول احاطه شده است.

جزئیات برگزاری دومین دوره نمایشگاه کار دانشگاه امیرکبیر اعلام شد

دومین دوره نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ۲۲ تا ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ در محل این دانشگاه برگزار می شود.

موافقت با فعالیت اعضای هیات علمی استادیار در مطب‌ها

معاون آموزشی وزارت بهداشت از موافقت این وزارتخانه با فعالیت استادیاران در مطب‌ها خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه جدید، اعضای هیات علمی با رتبه استادیار و ضریب k در مناطق محروم نیز می‌توانند اجازه تاسیس مطب داشته باشند، اما مجوز جراحی بیمار را ندارند.

گرمای هوا تهدیدی برای سلامت روان

سلامت روان مردم در خطر است، اما نه فقط به خاطر فشارهای روزمره یا مشکلات اقتصادی. پژوهشی جدید نشان می‌دهد که گرمای رو به افزایش هوا می‌تواند سلامت روان افراد را نیز به‌ویژه در میان جوانان به شدت تهدید کند.

ساخت «ال‌اس‌دی» ایمن برای درمان اسکیزوفرنی!

دانشمندان آمریکایی نسخه‌ای ایمن از روانگردان ال‌اس‌دی را برای درمان اسکیزوفرنی و تقویت عملکرد مغز مهندسی کرده‌اند.

جزئیات هفتاد و نهمین آزمون زبان MHLE وزارت بهداشت اعلام شد

رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی گفت: هفتاد و نهمین دوره آزمون زبان انگلیسی عمومی وزارت بهداشت (MHLE) فردا، پنج‌شنبه ۲۸ فروردین ماه جاری در ۲۸ حوزه برگزار می‌شود.

ثبت‌نام بیمه موبایل و لپ تاپ دانشجویان آغاز شد/دانشجویان دولتی می‌توانند ثبت‌نام کنند

رئیس صندوق رفاه دانشجویان با بیان اینکه ثبت نام بیمه موبایل و لپ تاپ دانشجویان شروع شد، گفت: دانشجویان دانشگاه‌های دولتی می‌توانند با مراجعه به سامانه صندوق رفاه دانشجویان نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

صفحات زمین حافظه دارند!

اکتشافات جدید، بینش عمیق‌تری را از حرکت «زمین‌ساخت صفحه‌ای»(tecnotic plates) ارائه می‌دهند و زمین‌شناسان به تازگی دریافته‌اند که صفحات زمین دارای حافظه هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha