• پنجشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404012815446
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی اعلام کرد

استفاده از دانش‌بنیان‌ها در بومی‌سازی تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر

استفاده از دانش‌بنیان‌ها در بومی‌سازی تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری، با تأکید بر ضرورت توجه به استانداردها در واردات تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر و انتقال فناوری در این حوزه گفت: نباید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در بومی‌سازی این فناوری‌ها غفلت کنیم.

به گزارش ایسنا، تورج امرایی معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، با تأکید بر رعایت الزامات کیفی، در واردات تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: با توجه به این‌که در حال حاضر، بخش قابل توجهی از تجهیزات مورد نیاز احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر از مسیر واردات تأمین می‌شود، لازم است ضمن کنترل کیفیت و رعایت استانداردهای ملّی و بین‌المللی، الزامات انتقال فناوری و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در بومی‌سازی این فناوری‌ها مدنظر قرار بگیرد.

امرایی، در ادامه افزود: اگر این روند بدون برنامه‌ریزی دقیق و رعایت ملاحظات و الزامات آن انجام شود، می‌تواند پیامدهای ناخواسته‌ای به همراه داشته باشد.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، با اشاره به این‌که معیارهای مختلفی در ارزیابی کیفیت و عملکرد این تجهیزات مورد بررسی قرار می‌گیرد، ادامه داد: کنترل عملکرد و کیفیت، مقاومت محیطی، ایمنی، مسائل زیست‌محیطی و انرژی، تنها بخشی از الزام‌هایی هستند که در ارزیابی، نصب و راه‌اندازی تجهیزات انرژی‌های تجدیدپذیر باید مدنظر قرار بگیرند. استانداردهای مشابه مرتبط با سایر مولدهای انرژی‌های تجدیدپذیر نیز، شامل همین قاعده می‌شوند. منطبق‌سازی و روزآمد کردن این استانداردها با شرایط اقلیمی کشور ایران، موضوع مهمی است که باید در دستور کار سازمان‌های ذیربط قرار گیرد.

زیرساخت‌های ارزیابی و تایید کیفیت محصولات وارداتی

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، با اشاره به استفاده از ظرفیت آزمایشگاه‌ها برای ارزیابی و تأیید کیفیت تجهیزات وارداتی و جلوگیری از ورود محصولات نامرغوب، عنوان کرد: با ارزیابی کیفی می‌توان اعتماد مصرف‌کنندگان، کاهش هزینه‌های نگهداری و افزایش طول عمر تجهیزات را احصا کرد. مسلماً سرمایه‌گذاران واقعی بخش خصوصی نیز به دنبال حداکثر انتفاع و تولید انرژی پایدار از مزارع ایجاد شده هستند.

امرایی در ادامه افزود: در حال حاضر، پروژه احداث اولین آزمایشگاه تجدیدپذیر کشور در پژوهشگاه نیرو آغاز شده است که در آن راه‌اندازی ۱۲ آزمایشگاه مختلف در حوزه‌های مختلف تجدیدپذیر از جمله خورشیدی (برنامه ریزی برای ۲۴ استاندارد)، بادی (۳ استاندارد)، ذخیره‌سازی انرژی (۲ استاندارد) و زمین گرمایی هدفگذاری شده است. در فاز اول این پروژه راه‌اندازی ۵ آزمایشگاه در حوزه‌های خورشیدی و بادی (شامل ماژول، اینورتر و کابل در حوزه خورشیدی و کالیبراسیون تجهیزات بادسنجی و تست عملکرد در حوزه بادی) در اولویت قرار گرفته است. بر اساس اعلام پژوهشگاه نیرو، فاز اول پروژه تا سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وی در پایان خاطرنشان کرد: پس از آن برنامه‌ریزی‌های لازم جهت راه‌اندازی فازهای بعدی، شامل آزمایشگاه سلول خورشیدی و باتری انجام و در عین حال منابع مورد نیاز برای احداث این آزمایشگاه‌ها بنابر ماده (۱۶) قانون جهش تولید دانش‌بنیان توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان پیش‌بینی شده است که امید آن می‌رود که این مهم، با همراهی وزارت نیرو شتاب گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha