• پنجشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۰
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404012815462
  • خبرنگار : 51009

فرماندار مطرح کرد

خدابنده قطب تولید محصولات استراتژیک کشاورزی در زنجان

خدابنده قطب تولید محصولات استراتژیک کشاورزی در زنجان
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان فرماندار شهرستان خدابنده با اشاره به نقش مهم این شهرستان در امنیت غذایی استان، بر لزوم توسعه زیرساخت‌های کشاورزی و حمایت از بهره‌برداران تاکید کرد.

جواد تاراسی امروز ( پنجشنبه ۲۸ فروردین) در جلسه شورای اداری شهرستان خدابنده با حضور استاندار زنجان با بیان اینکه مردم شهرستان خدابنده همواره در صحنه‌های مختلف انقلاب اسلامی، اعم از انتخابات، مناسبت‌های ملی و مسئولیت‌های اجتماعی حضوری فعال داشته‌اند، اظهار کرد: مردم این شهرستان با داشتن بالاترین میزان مشارکت در انتخابات و بیشترین تعداد شهدا و ایثارگران در سطح استان، همواره حامی انقلاب اسلامی بوده‌اند.

وی افزود: خدمت به مردم شریف، متدین و انقلابی خدابنده برای مدیران دستگاه‌های اجرایی یک وظیفه اساسی است و بنده نیز توفیق خدمت در این جایگاه را نعمتی بزرگ از سوی خداوند می‌دانم.

تاراسی با اشاره به نقش کلیدی خدابنده در تولید محصولات استراتژیک کشاورزی، اظهار کرد: این شهرستان علی‌رغم بهره‌مندی از تنها یک ششم اراضی آبی استان، در تولید گندم، سیب‌زمینی و حبوبات رتبه نخست را داراست.

او تصریح کرد: در سال‌های اخیر، خدابنده به‌ویژه در تولید گندم با ثبت رکوردهای جدید، نقش مهمی در تأمین نیاز غذایی استان ایفا کرده است.

فرماندار خدابنده ادامه داد: با توسعه صنایع فرآوری و صنایع پایین‌دستی در حوزه کشاورزی، تکمیل راه‌های ارتباطی و جذب سرمایه‌گذاران، می‌توان کشاورزی شهرستان را تجاری‌سازی و مکانیزه کرد. این امر ضمن حفظ آمایش سرزمینی، موجب پایداری کشاورزی و جذب بهره‌برداران جوان خواهد شد.

وی همچنین خواستار حمایت همه‌جانبه از پروژه‌های عمرانی و زیرساختی در حوزه شهری و روستایی شد و از نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی خواست در این مسیر همراهی لازم را داشته باشند.

در ادامه معاون شهرسازی و معماری اداره‌کل راه و شهرسازی استان زنجان با تأکید بر نقش برنامه‌ریزی آمایشی در توسعه شهرستان‌ها، از اجرای طرح مکان‌یابی و گسترش شهرک‌های مسکونی در شهرستان خدابنده خبر داد.

رحیم توسلیان با اشاره به جایگاه راه و شهرسازی در تحقق توسعه پایدار منطقه‌ای، اظهار کرد: راه و شهرسازی تنها به ساخت مسکن و جاده محدود نمی‌شود، بلکه نگاه آمایشی و برنامه‌ریزی منطقه‌ای نیز از مسئولیت‌های اساسی ماست که باید بیش از پیش در این جلسات مورد توجه قرار گیرد.

او با بیان اینکه شهرستان خدابنده با هفت نقطه شهری، ۳۳ درصد از شهرهای استان را در خود جای داده، اما تنها ۸.۲ درصد جمعیت شهری استان در آن ساکن‌اند، افزود: حدود ۶۵ درصد از جمعیت شهری شهرستان در شهر قیدار متمرکز شده که نسبت بالایی از تمرکز را نشان می‌دهد. این تمرکز بیش از حد، نیاز به تقویت شهرهای کوچک‌تر و توسعه متوازن را ضروری می‌سازد.

وی اظهار کرد: شرایط اقلیمی، خشکسالی‌های اخیر و مسائل امنیت غذایی جهانی اهمیت کشاورزی پایدار را برجسته کرده است. شهرستان خدابنده با ظرفیت‌های خاص خود در زمینه تولید گندم، از مزیت نسبی قابل توجهی برخوردار است و همین امر باعث گران شدن زمین‌های کشاورزی در اطراف شهرها شده که تأمین زمین برای ساخت مسکن را دشوار کرده است.

توسلیان ادامه داد: مرز بین زندگی روستایی و شهری در خدابنده بسیار شکننده است و همین موضوع باعث افزایش نرخ رشد شهری در این شهرستان شده است. در دوره اخیر، شهر قیدار رشد ۱۳ درصدی جمعیت شهری را تجربه کرده که ضرورت برنامه‌ریزی برای گسترش سکونتگاه‌های جدید را دوچندان می‌کند.

معاون شهرسازی و معماری راه و شهرسازی زنجان از انجام مطالعات شهرک‌سازی در نزدیکی روستای خمارک خبر داد و گفت: طرح مکان‌یابی شهرک‌های مسکونی در استان به نتیجه رسیده و برای شهرستان خدابنده، ۳۱۸ هکتار زمین از منابع ملی در مجاورت خمارک تعیین شده که مطالعات مشاور نیز انجام شده و در حال طی مراحل اجرایی است.

وی افزود: این شهرک‌ها می‌توانند با توجه به بافت کشاورزی منطقه، میزبان ساکنینی باشند که همچنان به فعالیت‌های کشاورزی ادامه می‌دهند و نیازی به حضور تمام‌وقت در شهر ندارند، در نتیجه هم تقاضای مسکن پاسخ داده می‌شود و هم کشاورزی دچار رکود نمی‌شود.

او از انجام مطالعات خاک‌شناسی و بررسی گزینه‌های مختلف برای الحاق محدوده شهری خبر داد و گفت: یکی از گزینه‌های مطرح، زمین‌های اطراف بیمارستان جدید است که نیاز به رفع موانع محیط زیستی دارد. در صورت حل این موارد، این زمین‌ها از امتیاز بالایی برای توسعه برخوردار خواهند بود و می‌توانند تا پایان اردیبهشت‌ماه وارد فاز اجرایی شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۸ ۲۰:۱۲

سلام..زیاد نگران کشاورزان نباشید چون علاوه بر چاه مجاز که در اختیارشون هست یکی دوتا هم چاه غیر مجازم دارن لابلای زمینشون شما نگران اب شیرین منطقه باشید که تو هر متورخانه کشاورزی نزدیک ۶۰ الی ۷۰ ابپاش از برج دوم سال تا اخر برج ۷ بکوب فعالیت داره

avatar
دیروز ۱۴:۴۱

بااین همه مصرف آب درکشاورزی آیاکلان کشاورزان مالیات پرداخت میکنند؟