به گزارش ایسنا، سعید چرخکار، در سخنانی با اشاره به تأثیرات جنگهای اخیر و محدودیت منابع اولیه در افزایش بیماریهای انسانی و دامی، اظهار کرد: در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ شاهد افزایش موارد بیماریهای تصادفی انسانی و نیز بروز آنفلوآنزا در گلههای مختلف دام و طیور در کشور بودیم.
وی ادامه داد: در همین راستا، به مسئولان همایش پیشنهاد دادم تا در بخش آموزش، تمرکز بیشتری بر بیماریهای نوپدید نظیر کرونا و همچنین تقویت دیدگاه پیشگیرانه در مقابله با این بیماریها صورت گیرد. خوشبختانه دو تن از همکاران مسئولیت پیگیری این موضوعات را پذیرفتهاند و قرار است جلسات تخصصی در این زمینه برگزار شود.
چرخکار با اشاره به تجربه فعالیت خود در حوزه داروفارماسی از زمان همکاری با دکتر بزرگمهر، خاطرنشان کرد: در این سالها بارها شاهد موجهای شدید بیماریهای ویروسی در کشور بودهایم. در شرایط فعلی نیز با توجه به وضعیت جهانی، آنفلوآنزای فوقحاد پرندگان یکی از تهدیدات جدی صنعت دام و طیور است.
وی در پایان افزود: با وجود اجرای سیاستهای کنترلی و برنامههای واکسیناسیون، همچنان احتمال بروز بیماری وجود دارد. به عنوان نمونه، در اواخر سال گذشته در یکی از واحدهای صنعتی که واکسیناسیون نیز در آن انجام شده بود، علائمی متفاوت از الگوهای رایج آنفلوآنزا مشاهده شد.
انتهای پیام
نظرات