حمیدرضا اسلامی امروز (پنجشنبه ۲۸ فروردین) در جلسه شورای اداری که با حضور استاندار زنجان و مسئولان استانی در شهرستان خدابنده برگزار شد، اظهار کرد: طرح نهضت عدالت آموزشی که اکنون به عنوان یکی از سیاستهای کلان دولت چهاردهم مطرح است، از سال ۱۴۰۰ در شهرستان خدابنده با مشارکت مردمی آغاز شده و به یکی از مناطق پیشرو در استان زنجان در این زمینه تبدیل شده است.
وی افزود: ۵۰ پروژه مشارکتی در شهرستان خدابنده آغاز شده که از این تعداد، ۱۳ پروژه به بهرهبرداری رسیده، ۱۴ پروژه در حال اجرا با پیمانکار فعال است، دو پروژه در دست پیمانسپاری، ۶ پروژه متوقف و ۶ پروژه نیز تعهدات مشارکتیشان به پایان رسیده که دو مورد از آنها نیز به مرحله پیمانسپاری رسیده است.
اسلامی گفت: در مجموع ۴۳ پروژه عمرانی آموزشی در حال اجرا در شهرستان خدابنده داریم که ۳۷ مورد از آنها مشارکتی است. سال گذشته ۸۳ میلیارد تومان اعتبار برای این شهرستان تخصیص یافته که ۲۵ درصد آن از منابع ملی و ۱۷.۵ درصد از منابع استانی تأمین شده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان تصریح کرد: یکی از دلایل سهم بالای اعتبارات ملی، ماهیت مشارکتی پروژهها است؛ چرا که طبق مصوبات مجلس، دولت موظف به تأمین ۵۰ درصد سهم پروژههایی است که با همیاری خیرین آغاز شدهاند.
وی ادامه داد: در حال حاضر شهرستان خدابنده دارای ۳۸۷ ساختمان آموزشی و ۴۲۳ مدرسه است که اختلاف آنها به دلیل وجود مدارس دوشیفته است. سرانه فضای آموزشی دانشآموزی در این شهرستان ۵.۶۸ مترمربع بوده که پایینتر از میانگین ۶ مترمربعی استان است. با بهرهبرداری از ۱۴ پروژه در حال احداث، انتظار میرود این سرانه به میانگین استانی نزدیک شود.
اسلامی همچنین از بهرهبرداری ۶ پروژه دیگر با ۳۲ کلاس درس تا پایان امسال در خدابنده خبر داد و گفت: ۲۰۰ هزار مترمربع از محوطه مدارس شهرستان در سال گذشته بهسازی شده که این اقدامات در نواحی سجاس، بزینهرود و افشار انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه مشارکت مردمی در همه مناطق آموزشی شهرستان بسیار قابل توجه بوده است، افزود: این همراهی، عامل مهمی در پیشرفت طرح نهضت عدالت آموزشی در خدابنده بوده است. با این حال، یکی از مشکلات جدی در سطح استان، پایین بودن سرانه آموزشی در شهرهای جمعیتپذیر مانند زنجان، ابهر و خرمدره است.
اسلامی عنوان کرد: احداث دو مدرسه ۱۲ کلاسه در مناطق فاقد مدرسه در شهر قیدار در دستور کار قرار دارد که میتواند بخشی از این مشکل را برطرف کند.
او با اشاره به ضرورت پیشبینی زمین برای احداث مدارس در سایتهای مسکونی طرح اقدام ملی، بیان کرد: با توجه به عدم وجود ردیف ملی برای احداث مدرسه در این سایتها، لازم است از منابعی مانند ماده ۲ بند (خ) مالیاتی یا ارزش افزوده برای تأمین سهم ۵۰ درصدی دولت بهره گرفت.
مدیرکل نوسازی مدارس استان بر اهمیت مولدسازی تأکید کرد و گفت: در شهرستان خدابنده بهویژه شهر قیدار، پروژهای در این حوزه معرفی نشده است. درخواست ما از مناطق آموزشی این است که زمینها یا فضاهایی که قابلیت تبدیل به احسن دارند را، شناسایی و معرفی کنند تا بتوانیم پروژههای جدید را در مناطق نیازمند احداث کنیم.
انتهای پیام
نظرات