به گزارش ایسنا دکتر شهرام فداکار به ظرفیتهای محیطزیست دریایی اشاره کرد و گفت: ازآنجاییکه محیطزیست نقش مهمی در توسعه اقتصاد سرزمینی دارد؛ لذا جمهوری اسلامی ایران با فعالیتهایی اعم از مطالعه و تحقیق و بهرهبرداری از منابع در ۵۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی و ۵۰۰ هزار کیلومترمربع عرصه دریایی میتواند به توسعه اقتصادی کمک کند.
وی افزود: مناطق دریایی کشورمان دارای منابع زنده فراوان اعم از ماهیهای قابلبهرهبرداری و مأکول و غیر مأمول است و حتی برخی گونههای دریایی که هنوز تعریفی از آنها در اقتصاد وجود ندارد در آینده نزدیک ارزش اقتصادی آنها نیز مشخص خواهد شد.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیستبومها و سواحل دریایی سازمان حفاظت از محیطزیست به ظرفیت مهم و حساس «گردشگری دریایی» و نقش آن در توسعه اقتصادی دریا محور اشاره و بیان کرد: گردشگری دریایی ضمن درآمدزایی بالا برای کشورمان میتواند وجهه مهمی به اقتصاد دریا دهد هرچند که این مؤلفه هنوز سهم چندانی در گردشگری سرزمین پیدا نکرده است.
فداکار در مورد ظرفیت بارگذاری روی سواحل گفت: بر اساس مطالعات صورتگرفته در سواحل جنوبی کشور بهویژه سواحل مکران، عرصههای مستعدی برای بارگذاری وجود دارد که متأسفانه بالغ بر ۵۰ درصد از مناطق سواحل جنوبی کشورمان هنوز بارگذاری نشده و دستنخورده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه سواحل میتوانند مشکلات اساسی سرزمین از جمله بحث آب را حل کنند افزود: سواحل جنوبی کشور در آینده شاهد استقرار فعالیتهای گستردهای خواهد بود که البته امیدوارم همه این استقرارها بر اساس اصول و ضوابط محیط زیستی انجام گیرد.
وی ادامه داد: عمده فعالیتهای اقتصادی که در دریا صورت خواهد گرفت قطعاً در عرصه آبزیپروری خواهد بود که سازمان متولی تمام پهنههای مورد نیاز برای این موضوع را در نظر گرفته و حتی ظرفیت بهرهبرداری از بخش دور از ساحل را نیز مشخص کرده است.
فداکار وجود ۲۰ منطقهٔ حفاظت شده دریایی در سواحل شمال و جنوب کشور، ۱۳ تالاب بینالمللی ثبت شده و بالغ بر ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تالاب ساحلی را یک ظرفیت ویژه دانست و گفت: طبق مطالعات اخیر سازمان محیطزیست، بالغ بر ۴۷۰۰ گونه گیاهی و جانوری در خلیجفارس و دریای عمان شناسایی شده که عدد چشمگیری است.
وی وجود ۳ میلیون مسافر در کیش و ۱۱ میلیون نفر مسافر در مازندران را رکورد چشمگیری در سال جدید دانست و گفت: گردشگری دریایی یک وجهه مغفول مانده از صنعت دریایی است و سهم گردشگری دریایی به نسبت کل گردشگری سرزمین زیر ۲ درصد است.
انتهای پیام
نظرات