• شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404013016636
  • خبرنگار : 50181

مسمومیت ۵۴ نفر در کرمانشاه با قارچ سمی

مسمومیت ۵۴ نفر در کرمانشاه با قارچ سمی

ایسنا/کرمانشاه رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از مسمومیت ۵۴ نفر در کرمانشاه به دلیل مصرف با قارچ سمی از ابتدای امسال خبر داد.

دکتر مسعود قلعه‌سفیدی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۵۴ نفر شامل ۳۰ مرد و ۲۴ زن بر اثر مصرف قارچ در کرمانشاه مسموم شده‌اند، گفت: متاسفانه یک نفر هم تاکنون فوت شده و یک نفر نیز تا شب گذشته (۲۹ فروردین) در ICU بستری بود.

وی با بیان اینکه هر سال در فصل بهار و همزمان با رخداد رعد و برق شاهد رویش قارچ‌های سمی و متاسفانه مصرف آنها توسط افراد هستیم، اظهار کرد: خطر مسمومیت با قارچ سمی تا زمانی‌ که احتمال رعد و برق هست، یعنی تقریبا تا پایان فصل بهار، وجود دارد.

به گفته این مسئول، بیشترین موارد مسمومیت نیز معمولا در کرمانشاه که جمعیت بیشتری دارد رخ می‌دهد و پس از آن در مناطق دالاهو و اورامانات موارد بیشتر مسمومیت با قارچ سمی را شاهد هستیم.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه قارچ سمی فقط محدود به طبیعت نیست و گاهی در حیاط خانه‌ها نیز می‌روید، عنوان کرد: افراد با مصرف این قارچ‌های سمی دچار مسمومیت می‌شوند.

قلعه‌سفیدی حالت تهوع، دل پیچه، استفراغ، سردرد، سرگیجه، قرمز شدن و تغییر حرارت پوست صورت و شکم و تپش قلب را از علائم اولیه مسمومیت با قارچ برشمرد و اظهار کرد: در موارد شدیدتر فرد دچار تشنج، توهم، مشکلات تنفسی، نارسایی کبدی و کلیوی و در نهایت کما و مرگ می‌شود.

وی اولین کاری که افراد پس از مشاهده علائم مسمومیت با قارچ باید انجام دهند را تماس با اورژانس و یا مراجعه به مراکز درمانی اعلام کرد.

وی تاکید کرد: تشخیص خوراکی بودن و یا نبودن قارچ‌ها بسیار دشوار است، زیرا در برخی موارد این دو نوع قارچ در کنار هم رشد می‌کنند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: قارچ‌هایی که روی زمین می‌رویند به نسبت قارچ‌هایی که روی تنه‌ درختان رشد می‌کنند خطرناک‌تر هستند. قارچ‌های روییده در جنگل هم به نسبت قارچ‌هایی که در باغچه‌ و حیاط رشد می‌کنند، خطر بیشتری دارند.

قلعه‌سفیدی به همه افراد توصیه کرد، قارچ‌هایی که در طبیعت می‌رویند را سمی در نظر بگیرند و قارچ مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha