سرهنگ علی ملکی آهنگران در گفتوگو با ایسنا به لزوم استفاده یگان حفاظت منابع طبیعی از فناوریهای نوین اشاره و با تاکید بر اهمیت آن اظهارکرد: به منظور انجام بهینه مأموریتها، اشراف اطلاعاتی بر مناطق تحت حفاظت از اهمیت بالایی برخوردار است.
خلاصه مطالب
بهرهگیری از ابزارهای نوین مانند دوربینهای نظارتی با پوشش وسیع، پهپادها، ریزپرندهها و هوش مصنوعی برای پایش و حفاظت از منابع طبیعی ضروری و البته اجرای این طرحها مستلزم تأمین اعتبارات گسترده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: اشراف اطلاعاتی با استفاده از فناوریهای نوین محقق میشود. نصب دوربینهای نظارتی با قابلیت پوشش ۳۶۰ درجه تا شعاع پوشش ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر برای پایش سرزمین مورد نیاز است تا با اتصال دوربینها به سالنهای مانیتورینگ این مهم را به سرانجام رساند. استفاده از پهپادها و ریزپرندهها به منظور بهرهگیری از تصاویر دریافتی از آنها از جمله این اقدامات است.
وی با اشاره به اینکه پهپاد و ریزپرندهها امکان گشتزنی در حیطه منابع طبیعی را نیز افزایش میدهد، گفت: گاه گشتزنی در مناطق صعبالعبور با استفاده از خودرو و موتورسیکلت چالشزاست و این یکی از ویژگیهای جدایی ناپذیر حفاظت از منابع طبیعی است اما با به کارگیری پهپاد و ریزپرندهها میتوان محیط طبیعی صعب العبور را بازدید و رصد کرد. از سوی دیگر با استقرار عوامل گشتی در ورودیها و خروجیها با قاچاقچیان و متخلفان برخورد کرد.
ملکی آهنگران در پایان گفت: علاوه بر موارد ذکر شده، استفاده از هوش مصنوعی نیز مورد نیز است که در دستور کار قرار دارد. با این حال تحقق این برنامهها مستلزم تأمین اعتبارات لازم است. به عنوان مثال، برای راهاندازی سالنهای مانیتورینگ، حداقل ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است و با وجود آمادگی طرح و برنامهها، تأمین اعتبارات، پیششرط اصلی است.
انتهای پیام
نظرات