مجتبی شجاعی، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان تربتحیدریه، در حاشیه دیدار با استاد موسیقی مقامی، فتحالله یعقوبی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه توجه به اساتید موسیقی مقامی و پاسداشت مقام آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است، افزود: مفاخر شهرستان، از جمله این اساتید، سند هویت و تاریخ پرافتخار این دیار را شکل میدهند.
وی با اشاره به اینکه موسیقی مقامی به عنوان یکی از ارکان اصلی فرهنگ ایرانی، به ویژه در خراسان رضوی، نشاندهنده تنوع فرهنگی و اجتماعی این منطقه است، افزود: این نوع موسیقی با بهرهگیری از مقامات گوناگون، داستانها و احساسات مردم را به تصویر میکشد و نمایانگر زندگی روزمره، باورها و آداب و رسوم آنان است؛ انتقال مقامات موسیقی مقامی به صورت شفاهی، بر غنای فرهنگی و تاریخی آن میافزاید و این هنر را به یک میراث زنده تبدیل میکند.
فرماندار تربتحیدریه، تصریح کرد: این نوع موسیقی علاوه بر جنبههای هنری، نقش حیاتی در تقویت هویت محلی و ملی ایفا میکند؛ ضمن اینکه موسیقی مقامی میتواند به عنوان ابزاری برای ارتباط میان نسلها عمل کند و به انتقال ارزشها و سنتها از گذشته به آینده کمک کند.
وی با بیان اینکه اساتید موسیقی مقامی، مانند استاد فتحالله یعقوبی، به عنوان نگهبانان این هنر ارزشمند شناخته میشوند، گفت: این افراد نه تنها با آموزش و تربیت نسلهای جدید، بلکه با اجرای آثار و مقامات مختلف، به زنده نگهداشتن این هنر کمک میکنند.
شجاعی با اشاره به اینکه آنها میتوانند با برگزاری کارگاهها، کلاسها و کنسرتها، فرهنگ موسیقی مقامی را به جامعه معرفی کرده و زمینههای رشد و توسعه آن را فراهم آورند، خاطرنشان کرد: توجه به اساتید و اهمیت موسیقی مقامی و تجلیل از مقام آنان، باید به عنوان یک اولویت در سیاستهای فرهنگی مورد توجه قرار گیرد، چراکه نه تنها به حفظ این هنر کمک میکند و بخشی از هویت ملی ماست، بلکه ابزاری برای ارتباط میان نسلها و حفظ تاریخ و فرهنگ غنی ایرانی به شمار میآید و انگیزهای برای جوانان و هنرجویان به منظور یادگیری و ادامه این سنتها ایجاد میکند.
وی اظهارکرد: این تجلیلها میتواند آگاهی عمومی را درباره ارزشهای فرهنگی و هنری موسیقی مقامی افزایش دهد و جامعه را به سمت شناخت و احترام به این هنر سوق دهد.
فرماندار تربتحیدریه، احترام به مقام مفاخر فرهنگی و هنری، از جمله اساتید موسیقی را به معنای احترام به تاریخ و هویت ملی دانست و گفت: این اقدام نه تنها به تقویت ریشههای فرهنگی کمک میکند، بلکه به رشد و شکوفایی هنر و فرهنگ در جامعه نیز منجر میشود؛ به همین دلیل، حمایت از فعالیتهای هنری، برگزاری جشنوارهها و برنامههای فرهنگی و ایجاد فرصتهای مناسب برای هنرمندان از جمله اقداماتی است که باید به آن توجه ویژهای شود.
وی در ادامه بر این نکته تأکید کرد که پاسداشت مقام این مفاخر، تقویت ریشههای فرهنگی و بنیادهای اصیل این منطقه پرافتخار را به همراه دارد؛ این رویکرد میتواند به ترویج فرهنگ محلی و ملی و همچنین به رشد اقتصادی و گردشگری در منطقه کمک کند.
شجاعی گفت: با حمایت از هنرمندان و اساتید این حوزه، میتوانیم به تقویت فرهنگ و هنر در کشور کمک و نسلی آگاه و متعهد به حفظ این ارزشها تربیت کنیم؛ بدون شک این اهتمام میتواند موجب شناسایی بیشتر موسیقی مقامی و ارتقای جایگاه آن در جامعه شود و در نهایت به غنای فرهنگی و اجتماعی کشور کمک کند.
انتهای پیام
نظرات