فرهاد سرگلزایی در گفت وگو با ایسنا، افزود: در شرایطی که کشور با چالشهای جدی در حوزه تأمین روبهروست، یکی از موانع مهم بر سر راه توزیع عادلانه و پایدار آب، پدیده انشعابات غیرمجاز است.
وی گفت: پدیدهای که نهتنها منجر به افت فشار و قطعیهای مکرر در مناطق مختلف میشود، بلکه با افزایش هدررفت آب و آسیب به زیرساختهای شبکه، کیفیت خدماترسانی را نیز بهشدت کاهش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: این روند غیرقانونی چالشهای فراوانی به همراه دارد، به طوری که امسال در شهرستان چابهار، تنها ۳۰۷ انشعاب غیرمجاز از خط انتقال آب سد زیردان شناسایی شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، با اشاره به روند مقابله با این پدیده از شناسایی و ساماندهی ۶۷۰۹ مورد انشعاب غیرمجاز در سال گذشته خبر داد.
سرگلزایی افزود: از این تعداد، ۲۷۳ مورد مربوط به استفاده غیرقانونی از آب شرب برای مصارف کشاورزی و آبیاری فضای سبز بوده است، این در حالی است که آب شرب، منبعی حیاتی و محدود است و استفاده غیرمجاز از آن، مستقیماً موجب افت فشار، نارضایتی مردم و وارد آمدن فشار مضاعف بر شبکههای توزیع میشود.
وی ادامه داد: متأسفانه این انشعابات بدون رعایت اصول فنی و بهصورت خودسرانه انجام میشود که حتی میتواند منجر به ورود آلودگی به شبکه و کاهش کیفیت آب شرب شود.
به گفته وی، شرکت آب و فاضلاب با همکاری دستگاههای مسئول، روند برخورد با این پدیده را با جدیت ادامه میدهد و همزمان، تسهیلاتی برای دریافت انشعاب قانونی در نظر گرفته شده تا مسیر قانونی برای متقاضیان واقعی تسهیل شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان افزود: رعایت قانون، مسئولیتپذیری اجتماعی و مصرف بهینه منابع آبی، سه ضلع مهم برای عبور از محدودیتهای آبی پیشرو هستند؛ شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان از همه شهروندان تقاضا دارد تا با پرهیز از هرگونه بهرهبرداری غیرمجاز و گزارش موارد مشکوک، در کنار ما برای تأمین پایدار آب در این خطه گرم و کمآب تلاش کنند.
انتهای پیام
نظرات