ابراهیم نصیری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر هیات ورزشهای جانبازان و توانیابان ۱۸۰ ورزشکار بیمه شده جانباز و توانیاب دارد که در ۱۶ رشته ورزشی در استان فعالیت دارند و جامعه هدف این هیات در هر شهرستانی براساس پتانسیل و توانی که منطقه دارد در رشتههای ورزشی مختلف فعالیت میکنند و رشتههای ورزشی جانبازان و توانیابان شامل بسکتبال آقایان و بانوان در شهرستان اراک، والیبال در خمین و محلات، تنیس روی میز در شازند و ... است.
وی برگزاری مسابقات پارالمپیک جهانی را مهمترین رویداد ورزشی برای جانبازان و توانیابان عنوان کرد و گفت: استان مرکزی در این رویداد ورزشی یک مربی و یک ورزشکار در رشته والیبال نشسته داشت که برای پنجمین بار در پارالمپیک جهان قهرمان شدند و مدال طلای مسابقات را کسب کردند. همچنین تیم بسکتبال با ویلچر جوانان اعزامی به مسابقات انتخابی جهان و پاراآسیایی توانستند مقام سوم را کسب کنند که سه نفر اصلی تیم و سرمربی آنها از استان مرکزی بود.
نصیری ادامه داد: در سال گذشته فوتبال هفت نفره ایران توانست قهرمان جهان شود که از سه ورزشکار عضو تیم ملی از استان مرکزی بود و یک نفر از آنها به مسابقات جهانی اعزام شد. در بسکتبال با ویلچر بانوان نیز دو ورزشکار استان در تیم ملی حضور دارند و در والیبال نشسته نیز استان مرکزی جزو سه تیم برتر کشور است.
عضو کمیته فنی فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان جمهوری اسلامی ایران در ادامه با بیان اینکه استان مرکزی تنها استانی است که افزون بر پنج ورزشکار لژیونر در خارج از کشور دارد، گفت: یک بانوی ورزشکار نوجوان استان نیز در رشته ورزشی تیروکمان به عضویت تیم ملی درآمده است. در رشته دوومیدانی نیز چند ورزشکار استان عضو تیم ملی هستند.
نصیری به برگزاری مسابقات پاراآسیایی ژاپن جوانان در سال آینده اشاره کرد و گفت: استان مرکزی در این رویداد جهانی ورزشی نمایندگانی به ویژه در رشته شنا خواهد داشت. در رشته شنا ورزشکاران ماهر و توانمندی در رده جوانان و بزرگسالان به همراه مربی وجود دارد. در حال حاضر چهار مربی ملی در رشتههای بسکتبال با ویلچر، شنا، والیبال نشسته و فوتبال هفت نفره، از استان مرکزی هستند.
وی با اشاره به اینکه در ارزشیابی صورت گرفته سال گذشته استان مرکزی توانست مقام سوم کشور را در بین استانهای نیمه برخوردار کشور کسب کند، گفت: در حال حاضر یک سالن ورزشی در اختیار این هیات است و قرار است یک استخر در اختیار هیات قرار گیرد.
نصیری در ادامه، نداشتن اسپانسر را بزرگترین مشکل این هیات ورزشی دانست و گفت: اصل تیم بسکتبال با ویلچر ایران، تیم والیبال نشسته، شنا و فوتبال هفت نفره، از ورزشکاران استان مرکزی هستند اما به دلیل رقم بالای قرارداد، امکان حفظ آنها وجود ندارد در حالی که استان مرکزی قطب صنعت کشور است و صنایع میتوانند با حمایت مالی و اسپانسر اجازه ندهند ورزشکاران از استان خارج شوند.
وی گفت: ورزش جانبازان و توانیابان استان مرکزی پتانسیل خوبی برای بدست آوردن مدال در سطح کشور و درخشش در سطح بینالمللی دارد اما نبود اسپانسر اجازه درخشش این ورزشکاران را نمیدهد. در حالیکه حمایت صنایع و دولت میتواند استعدادهای ورزشی نهفته در بین جانبازان و توانیابان استان مرکزی را شکوفا کند، بویژه اینکه برای اولین بار ورزشکاران کم توان ذهنی استان مرکزی از مدارس استثنایی در بین هشت تیم برتر ایران قرار گرفتند که اگر حمایت شوند قطعا شاهد درخشش آنان در سطح عالی خواهیم بود.
نصیری به موضوع اشتغال جامعه هدف این رشته ورزشی نیز اشاره کرد و گفت: ورزشکاران این هیات ورزشی به واسطه فعالیت ورزشی در تیمهای ملی، اشتغال خود را از دست میدهند در حالی که قانونمند کردن موضوع فعالیت ورزشی آنان در بحث اشتغال میتواند منجر به برطرف شدن دغدغه آنان شود.
وی گفت: حمایت از ورزش جانبازان و توانیابان به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و در اجرای این مصوبات افزون بر ۲۰ وزیر و مقام مسئول ملی دخیل هستند، اما متاسفانه این مصوبات همچنان بر روی کاغذ مانده است و به اجرا در نمیآید.
نصیری بیان کرد: برای توسعه رشتههای ورزشی نظیر دوومیدانی، تنیس روی میز و شنا زیرساخت مناسبی در اختیار هیات ورزشهای جانبازان و توانیابان استان مرکزی نیست در حالی که تامین زیرساختها نظیر استخر میتواند منجر به توسعه ورزش جانبازان و توانیابان شود.
انتهای پیام
نظرات