• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404020100216
  • خبرنگار : 50046

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی:

توسعه گلخانه‌ها از مهمترین شیوه‌های مدیریت آب است

توسعه گلخانه‌ها از مهمترین شیوه‌های مدیریت آب است

ایسنا/خراسان شمالی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: توسعه گلخانه‌ها یکی از مهمترین شیوه‌های مدیریت آب در بخش کشاورزی است.

محمد رضایی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: میزان مصرف آب در گلخانه‌ها با مدیریتی که انجام می‌شود نسبت به مصرف آب در مزارع و باغات در فضای باز بسیار کمتر است و از سوی دیگر میزان تولید در گلخانه‌ها ۱۰ برابر میزان تولید در فضای باز است.

وی افزود: یکی از نیازهای اساسی این استان در حوزه کشاورزی، ایجاد گلخانه‌های بزرگ مقیاس است.

رضایی با اشاره به اینکه در این استان ۹۳.۳ هکتار گلخانه وجود دارد که کوچک مقیاس هستند و البته ۱۰هکتار گلخانه نیز در حال احداث است، ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در این استان وجود دارد این است که انگیزه ای برای ایجاد گلخانه‌های بزرگ مقیاس وجود ندارد.

وی بیان کرد: خراسان شمالی نیاز دارد تا گلخانه‌های یک هکتاری و بالاتر از این مساحت در آن ایجاد شود.

این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه کانال‌های انتقال آب یکی از مکان‌هایی است که در بخش کشاورزی میزان هدررفت آب بالایی دارد، بیان کرد: به دنبال آن هستیم تا شیوه نوین آبیاری را در مزارع و باغات اجرایی کنیم و ۸۰ درصد از اعتبارات بخش کشاورزی در این استان به این حوزه اختصاص می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه کشور ایران در منطقه خشک واقع شده است، گفت: میزان بارندگی در ایران یک‌سوم میانگین جهانی و میزان تبخیر آب سه برابر میانگین جهانی است در نتیجه برای تولید محصولات باید آب زیادتری استفاده شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: در کشورهایی که میزان بارندگی در آنجا زیادی است ۹۰ درصد آب محصولی همچون گندم از آب موجود در خاک تامین می‌شود، اما در ایران این آب باید از طریق آب‌های سطحی و زیرزمینی تامین شود.

به گفته وی، برای تولید یک کیلوگرم گندم ۱۳۰۰ لیتر، برای یک کیلوگرم برنج ۳۰۰۰ لیتر و برای یک کیلوگرم گوشت ۱۶ هزار لیتر آب مصرف شود، بنابراین باید در مصرف آب صرفه‌جویی‌های لازم انجام شود.

رضایی گفت: یکی از شیوه‌هایی که می‌توان در کشور در مصرف آب مدیریت کرد این است که از کشت و تولید محصولات با مزیت نسبی کمتر خودداری شود و به صورت واردات آن‌ها پیش رویم.

وی افزود: کشت محصولاتی همچون گوجه فرنگی، سیب زمینی، سبزی و صیفی نیاز آبی زیادی دارند در نتیجه باید طبق الگوی کشت و براساس میزان نیاز کشت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha