به گزارش ایسنا، با گذر زمان و کاهش فشار در مخازن نفتی، نیاز به استفاده از فناوریهای نوین برای ازدیاد برداشت از چاههای نیمهعمر بیش از گذشته احساس میشود. در همین راستا، یکی از شرکتهای فناور ایرانی موفق شده است گامی مهم در بومیسازی سیستمهای درایو پمپهای درونچاهی ESP بردارد؛ تجهیزاتی که در عمق چند هزار متری زمین نصب میشوند و نقش حیاتی در ادامه بهرهبرداری از چاههای نفت ایفا میکنند.
سپهکار، مدیر عامل این شرکت فناور در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: محصولات تولیدی این شرکت در حوزه پتروشیمی و نفت و گاز است و در این راستا محصولی را با عنوان درایوهای پمپهای درون چاهی ESP (پمپهای شناور درون چاهی) به تولید رساندیم.
وی با بیان اینکه این پمپها در عمق ۳ هزار متری برای بازفرآوری چاههای نیمه عمر استفاده میشوند، اظهار کرد: برای بهرهبرداری از این نوع چاهها نیاز به فناوریهای بالا و خاصی است و این درایوها به واسطه ولتاژ بالا و شرایط سخت محیطی، برای بهرهبرداری از این نوع چاههای نفتی مورد استفاده قرار میگیرد و فناوران این شرکت به دانش فنی تولید آن دست یافتهاند.
سپهکار با اشاره به اهمیت این سیستمها، خاطر نشان کرد: سازندههای محدودی در دنیا این سیستمها را به تولید رساندهاند و این سیستمها در بازفرآوری و پربازدهتر کردن چاهها نقش مهمی ایفا میکنند.
مدیرعامل این شرکت یادآور شد: زمانی که طول عمر چاههای نفتی بیشتر از نیمه عمر آنها میشود، نیاز است تا پمپهای ESP در داخل آن نصب شود تا نفت را پمپ کند؛ از این رو این چاهها باید در عمق ۲ تا ۳ هزار متری چاه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه کار کردن در این عمق دشوار و سخت است، ادامه داد: دما و فشار بالا از دشواریهای کار در عمق ۲ تا ۳ هزار متری است و در این شرایط پمپ باید نصب شود و فرآیند پمپ را انجام دهد.
سپهکار افزود: با همکاریای که با یکی از شرکتهای بخش خصوصی داشتیم، درصدد هستیم این فناوری را بومیسازی کنیم. این فناوری در فاز پایلوت در اصفهان اجرایی شده و در حال رایزنی برای ساخت نمونه عملیاتی هستیم.
وی با بیان اینکه این دستگاه در راستای ازدیاد برداشت از چاههای نفتی است، اظهار کرد: پمپهای طراحی شده برای این سیستم ماژولار هستند و توان آنها بالا است و ولتاژ ۱۵۰۰ تا ۳ هزار ولت دارند.
انتهای پیام
نظرات