• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1404020100384
  • خبرنگار : 51016

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

ارتقای سلامت با طرح پزشک خانواده فقط با مشارکت مردم عملیاتی می‌شود

ارتقای سلامت با طرح پزشک خانواده فقط با مشارکت مردم عملیاتی می‌شود

ایسنا/اصفهان رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کمکی بالغ بر ۱.۵ همت از خیران به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سه سال اخیر را شایان توجه و قدردانی دانست و مشارکت مردم در استفاده از طرح پزشک خانواده را برای ارتقای سلامت خودشان ضروری اعلام کرد.

شاهین شیرانی، امروز دوشنبه اول اردیبهشت در نشست خبری هفته سلامت که در ساختمان شماره یک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: خیران علوم پزشکی اصفهان توجه ویژه‌ای به این دانشگاه داشته‌اند. وظیفه اصلی حاکمیت، تأمین سلامت مردم است. این یک مسئولیت ذاتی است و نباید بر سر آن منت گذاشت. امنیت و سلامت دو نعمت بزرگ و خدمت استراتژیک هستند که معمولاً وقتی از دست می‌روند، ارزش واقعی‌شان را درک می‌کنیم. در قانون اساسی ما، مسئولیت اصلی تأمین سلامت بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و در استان‌ها این مسئولیت به دانشگاه‌های علوم پزشکی محول شده است.

وی افزود: در حوزه سلامت چند بخش مختلف شامل بخش دولتی، خیریه و خصوصی فعالیت می‌کنند. بخش حاکمیتی معمولاً مسئولیت حوزه‌هایی مانند واکسیناسیون، تأمین آب سالم و دسترسی به دارو را بر عهده دارد، در حالی که بخش خصوصی و خیریه بیشتر در حوزه درمان فعال هستند. ما همه با هم مسئول ارتقای سلامت جامعه هستیم و این مسئله بر زندگی تمام مردم تأثیر مستقیم دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شاخص امید به زندگی را اصلی‌ترین عامل برای سنجش سلامت جامعه دانست و ادامه داد: تحولات چشمگیر در حوزه سلامت پس از انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است. یکی از مهم‌ترین شاخص‌های پیشرفت در این حوزه زندگی است. در ابتدای انقلاب، امید به زندگی در ایران ۵۲ سال بود، اما امروز این رقم برای مردان به بالای ۷۵ سال و برای زنان به حدود ۷۸ سال رسیده است. این پیشرفت حاصل بهبود در تمام زیرساخت‌های کشور از جمله جاده‌ها، سیستم‌های انتقال بیمار، آب سالم و واکسیناسیون است.

شیرانی افزود: امروز دیگر شاهد پزشکان خارجی که زبان فارسی نمی‌دانستند نیستیم. کیفیت خدمات سلامت در ایران به حدی بهبود یافته که حتی ایرانیان مقیم خارج از کشور برای دریافت خدمات درمانی به ایران مراجعه می‌کنند. این نه فقط به دلیل هزینه‌های پایین‌تر، بلکه به خاطر کیفیت بالای خدمات است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: در استان اصفهان، ما مسئولیت سلامت حدود پنج میلیون نفر را در ۲۸ شهرستان بر عهده داریم. امسال یکی از اولویت‌های اصلی ما اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع است که با پیگیری مستقیم ریاست محترم جمهور در حال اجراست. این طرح ابتدا در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر اجرا خواهد شد و به تدریج به کل کشور گسترش می‌یابد.

وی اضافه کرد: از اصحاب رسانه تقاضا داریم در فرهنگ‌سازی برای پذیرش طرح پزشک خانواده به ما کمک کنند. تغییر رفتار مردم نیازمند اطلاع‌رسانی دقیق و مستمر است، همچنین در حوزه دیگری مانند توسعه پزشکی از راه دور (تله‌مدیسین) فعالیت می‌کنیم که هم هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و هم رضایت مردم را افزایش می‌دهد.

شیرانی ادامه داد: در اسفند سال گذشته پویشی برای کاهش تصادفات رانندگی آغاز کردیم که تا پایان تعطیلات نوروز ادامه داشت. در ۱۴۰۲ بیش از ۲۰۰۰ نفر در استان در اثر تصادفات جان خود را از دست دادند و تعداد بیشتری دچار مصدومیت‌های شدید شدند. این آمار شامل افرادی که دچار قطع نخاع یا معلولیت‌های دائمی شده‌اند نیز می‌شود.

وی بیان کرد: بحث پیشگیری از سقط عمدی، در مراکز بهداشت و مراکز مردمی مانند نفس، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته است. از بین ۶۶۳ نفر مراجعه‌کننده، پس از معرفی این افراد به مراکز مشاوره، ۵۰۰۱۹ مورد مشاوره انجام شده و تاکنون ۲۴۰ کودک به دنیا آمده‌اند. این آمار امیدبخش است و امیدواریم روزی برسد که هیچ مورد سقط عمدی در کشور اتفاق نیفتد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در بخش سلامت مادران، نوزادان و کودکان اقدامات متعددی در مراکز بهداشت انجام شده و گزارش‌های مربوطه در دست بررسی است. موضوع پزشک خانواده مدت‌ها پیش مطرح شده، اما هنوز برای بسیاری از مردم قابل درک نیست. پزشک خانواده مبتنی‌بر سطح‌بندی خدمات و تشکیل پرونده سلامت برای جمعیت تحت پوشش است. در این برنامه، پزشک خانواده مراقبت‌های اولیه را انجام می‌دهد و در صورت نیاز بیمار را به سطح تخصصی‌تر ارجاع می‌دهد که این فرایند به‌عنوان نظام ارجاع شناخته می‌شود.

شیرانی اظهار کرد: در نظام ارجاع، مسیرهای لازم برای انتقال بیمار به پزشک متخصص توسط پزشک خانواده هماهنگ می‌شود. این سیستم نه‌تنها باعث بهبود سلامت مردم، بلکه موجب افزایش سطح سواد پزشکی نیز خواهد شد. علاوه‌بر این سیاست‌های تشویقی برای بیماران و پزشکان توسط وزارتخانه معرفی خواهد شد تا این فرایند به شکل بهتری عملیاتی شود. نیاز به پذیرش و مشارکت مردم در این طرح الزامی است. بدون حمایت مردم، برنامه به اهداف خود نمی‌رسد. جلسات متعددی برای توجیه و آموزش مردم در نظر گرفته شده تا اهمیت این برنامه بیشتر درک شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha