علی اکبر مظفری، معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، امروز دوشنبه(اول اردیبهشت) در نشست خبری با اصحالب رسانه استان که در تالار فردوسی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد که دانشگاه کردستان جزو دانشگاه های نسل سوم است و اکنون با رشدی متناسب جزو دانشگاه های تاثیرگذار ایران محسوب می شود و ارتباط با جامعه از رسالت های اصلی این نسل است.
وی، دانشگاه کردستان را دارای ۹مرکز پژوهشی و۳ پژوهشکده ذکرکرد و افزود: پژوهشکده کردستان شناسی فعالیت های خوبی در حوزه فرهنگی و هنری و ارتباط با جامعه انجام داده که از جمله می توان به چاپ ۳۵ عنوان کتاب کردی و نشر کتاب های کودکانه به زبان کردی اشاره کرد.
معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، ایجاد فرهنگستان به زبان کردی را از دیگر فعالیت های مهم دانشکده کردستان شناسی ذکر و بیان کرد: برگزاری جایزه مستوره اردلان هم طی سال آینده از دیگر چشم اندازهای مهم این پژوهشکده است.
وی، به اهمیت برگزاری جایزه «قلم هه ژار» اشاره و تصریح کرد: این جشنواره در تاریخ ۷ و ۸ خردادماه برگزار میشود.
مظفری، از ارسال حدود ۱۰۰۰ عنوان کتاب به دبیرخانه این جشنواره خبر داد و گفت: این کتاب ها بعد از داوری، برای حضور در جشنواره و گرفتن جایزه انتخاب و معرفی میشوند.
وی، از خصوصی ماندن نتایج داوری تا روز جشنواره خبر داد و تصریح کرد که سه جایزه ویژه و ۹ جایزه عادی به برگزیدگان اهدا می شود، همچنین شبکه سحر به عنوان یک رسانه بین المللی علاوه بر اطلاع رسانی، یک جایزه ویژه به نویسندگان خارج از کشور هم اهدا می کند. همچنین دانشگاه کردستان حدود یک و دو دهم میلیارد تومان برای رونمایی از جایزه ادبی قلم هه ژار هزینه کرده است.
به گفته معاون پژوهشی دانشگاه کردستان، داوران این جشنواره از کردستان ترکیه، سوریه، عراق و داخل کشور انتخاب شده و فرآیند داوری را به نحو احسن و منصفانه انجام داده اند.
جایزه ادبی قلم هه ژار پل ارتباطی میان فرهنگ ها در ایران است
دکتر یادگار کریمی، رییس پژوهشکده کردستان شناسی در ادامه این نشست اظهار کرد: جایزه ادبی قلم هه ژار بیش از یک جشنواره فرهنگی بوده و در جایگاه خود ارزشمند است.
وی افزود: جامعه و فرهنگ کردی یک جامعه نخبگانی است و به همین دلیل دانشگاه کردستان هم در این راستا اقدام به برگزاری این جایزه ادبی کرده که هدف آن فقط یک تکریم فرهنگی نبوده، بلکه تقویت و توسعه فرهنگ تعامل و تساهل در ایران فرهنگی و دارای تنوع زبانی است.
کریمی ادامه داد: فرهنگ کردی بسیار ارزشمند و قوی است و در ایران که مجموعه فرهنگی بسیار قوی دارد، جایگاه ویژهای داشته و جایزه ادبی قلم هه ژار می تواند در آینده به یک پل ارتباط بین فرهنگی در ایران فرهنگی تبدیل می شود و این امر رسالت ما را در آینده دو چندان کرده و باید کوشید که در برگزاری این رویداد از استانداردها خارج نشویم.
وی با تشکر و تقدیر از حمایتهای نخبگان و فرهیختگان دانشگاه و برگزرار کنندگان این جشنواره، ادامه داد: کمیته علمی این جایزه که بیشترین زحمت را بر عهده داشته است بر اساس رسالت علمی، اهداف جامعه نخبگانی و آکادمیک و فرهنگی را پاسخ می دهد، همچنین شورای سیاست گذاری و اعضای حقوقی جشنواره هم حمایت های زیادی از این جایزه داشته اند.
کریمی، این جایزه بدون شک می تواند با تقدیر از نویسندگان و شرکت کنندگان این جایزه ادبی اعلام کرد که آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره بسیار بیشتر از انتظار بوده و امید است که با داوری های جدی و منصفانه این آثار برگزیده شوند.
به عقیده وی، اگرچه نویسنده جایزه خود را از جامعه گرفته است و نیازی به اخذ جایزه معنوی از دانشگاه ندارد، اما هدف از برگزاری این جشنواره دستاورد و تغییر و تحول در زندگی نویسندگان کرد به لحاظ مالی بوده است.که در این زمینه استاندار فرهنگی کردستان با حمایت و همدلی این جوایز را که رقمی چشمگیر هم هست متقبل شده اند.
داوری آثار ارسالی به دبیرخانه جایزه ادبی قلم هه ژار، علمی و منصفانه انجام شده است
دکتر نجمه الدین جباری، دبیر علمی جایزه هه ژار، در ادامه این نشست اظهار کرد: آثار رسیده به لحاظ جغرافیایی از ایلام، کرمانشاه، آذربایجان و کردستان به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده و در خارج از ایران هم از هریم کردستان عراق، کردستان ترکیه و سوریه، سوئد، آلمان، فنلاند، آمریکا، بریتانیا، کانادا و استرالیا آثاری به دست ما رسیده است.
وی افزود: آثار رسیده از خارج از کشور به صورت الکترونیکی بوده و آثار داخل هم به صورت چاپی به دبیرخانه ارسال شده است.
جباری، با اشاره به اهمیت داوری در برگزاری این جایزه ادبی و بهره گیری از نخبگان و فرهیختگان بخش های مختلف در این زمینه، افزود: طی مرحله اول حدود ۳۰ درصد از آثار ارسالی، گزینش شدند و مابقی آثار هم توسط ۹۰ نفر دیگر از چهره های فرهیخته و نخبه از سایر استان های کشور طی دو مرحله بعدی داوری شدند.
به عقیده دبیر علمی این جشنواره، آثار به درستی و به شیوه کاملا علمی و منصفانه داوری شده و نتایج به صورت محرمانه به دست ما رسیده و محرمانه خواهد ماند، آثار دارای امتیاز بیش از ۷۰ وارد مرحله سوم داوری شده و در نهایت در روز برگزاری مراسم اطلاع رسانی میشود.
انتهای پیام
نظرات