عباس سلیمانیفرد در این خصوص به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: این پروژه با همکاری مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور و مراکز خدمات جهاد کشاورزی شهرستانهای آبدانان، ایوان و چرداول آغاز شده است.
عضو هیئت علمی بخش علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام با اشاره به ضرورت اجرای این پروژه گفت: اولین گام برای رفع خلأ عملکرد، آگاهی از میزان کمی خلأ در یک منطقه مشخص است. در سالهای اخیر با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی، ارتقای بهرهوری در تولید محصولات زراعی از جمله گندم، اهمیت ویژهای یافته است.
وی با بیان اینکه گندم مهمترین محصول کشاورزی استان ایلام است، افزود: متأسفانه عملکرد گندم دیم در استان ایلام نسبت به میانگین جهانی پایینتر است و دلایل متعددی در این زمینه نقش دارند. برای شناسایی این عوامل، پروژهای تحقیقاتی در شهرستانهای آبدانان، ایوان و چرداول بهعنوان قطبهای تولید گندم دیم استان در حال اجراست.
سلیمانیفرد ادامه داد: در این پروژه با بهرهگیری از روشهای علمی و میدانی، از جمله نظارت مستقیم بر مزارع و انجام مصاحبههای چهرهبهچهره با کشاورزان، اطلاعات مورد نیاز برای کمیسازی تولید و ارزیابی میزان خلأ عملکرد جمعآوری میشود.
این محقق افزود: این پروژه که با همکاری نهادهای علمی و اجرایی در سطح استان ایلام در حال اجراست، گامی مؤثر در جهت تحقق اهداف امنیت غذایی، توسعه پایدار کشاورزی و بهبود معیشت کشاورزان و افزایش تولید منطقه بهشمار میرود.
انتهای پیام
نظرات