• سه‌شنبه / ۱۱ آذر ۱۴۰۴ / ۱۵:۳۱
  • دسته‌بندی: ایلام
  • کد خبر: 1404091107268
  • خبرنگار : 51046

ضرورت بازتعریف نقش زنان در اشتغال پایدار ایلام

ضرورت بازتعریف نقش زنان در اشتغال پایدار ایلام

ایسنا/ایلام نشست تخصصی «جایگاه بانوان در اشتغال پایدار؛ شناسایی چالش‌ها و راهکارها» هم‌زمان با هفته پژوهش برگزار شد در این نشست سخنرانان با صراحت از ساختارهای مردسالارانه، محدودیت‌های فرهنگی، کم‌رنگ بودن نقش زنان در مدیریت، و نیاز شکل‌گیری شبکه‌ای قدرتمند از زنان فعال سخن گفتند.

امروز سه‌شنبه ۱۱ آذر، سالن جلسات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ایلام میزبان جمعی از بانوان نخبه، پژوهشگر، دانشگاهی و کارآفرین بود؛ نشستی که با همکاری بنیاد نخبگان، دفتر امور بانوان و خانواده استانداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، با هدف بررسی واقع‌بینانه وضعیت اشتغال زنان و شناسایی موانع و مسیرهای اصلاح برگزار شد.

در این نشست، سخنان رئیس بنیاد نخبگان استان و مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری،صریح‌تر و متفاوت‌تر از جلسات اداری معمول بیان شد و با اشاره به فاصله میان «توانمندی زنان» و «جایگاه واقعی آنان»، دغدغه‌های جدی خود را مطرح کردند.

رئیس بنیاد نخبگان استان: زنان در ایلام از گذشته کارآفرین بوده‌اند اما امروز سهم‌شان در مدیریت ناچیز است

نعمت‌الله شیری در ابتدای جلسه با تقدیر از همکاری استانداری و حضور بانوان نخبه گفت:زنان استان ما از گذشته تا امروز، تنها نیروی کار خانواده نبودند؛ بلکه، ارزش‌آفرین بودند. تعریف اشتغال در جامعه اشتباه جا افتاده؛ اشتغال فقط درآمد نیست، شأن اجتماعی و فرهنگی برای فرد ایجاد می‌کند اما آمار و ارقام نشان می‌دهد وضعیت اشتغال زنان چه در دستگاه‌های دولتی و چه بخش خصوصی خوشایند نیست.

وی با اشاره به نقش تاریخی زنان در بافت عشایری و روستایی استان افزود: زن عشایر قبل از طلوع خورشید بیدار می‌شود و بعد از همه می‌خوابد. از دامداری و لبنیات تا صنایع دستی، بخش مهمی از معیشت منطقه بر دوش زنان بوده است. در بسیاری مواقع، نقش زنان از مردان پررنگ‌تر بوده؛ اما این نقش‌ها هیچ‌وقت دیده نشده و همیشه بی‌صدا مانده‌اند.

رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام با بیان اینکه زنان به‌طور ذاتی در این فرهنگ، کارآفرین و مسئله‌ حل‌ کن هستند گفت: با چنین پیشینه‌ای، چرا امروز زنان در شورای اداری استان تعدادشان انگشت‌شمار است؟ چرا با وجود اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد نخبگان ما زن هستند، در مدیریت استان حضور پررنگی ندارند؟

شیری با بیان اینکه این نشست برای شنیدن مستقیم نظرات زنان نخبه تشکیل شده افزود:کم‌گویی و پرکاری را از مدیران پیشرو استان یاد گرفته‌ایم؛ امروز آمده‌ایم بیشتر بشنویم تا راهکارها را در سیاست‌گذاری‌ها لحاظ کنیم.

 ضرورت بازتعریف نقش زنان در اشتغال پایدار ایلام

 مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری: ساختارها مردانه است اما زنان باید یکدیگر را حمایت کنند

صفورا جستجو،گفت: من ۱۶ سال در دستگاه‌های سیاسی و نظارتی در محیطی کاملاً مردانه کار کرده‌ام. هیچ پشتوانه‌ای نداشتم؛ نه پدرم مقام دولتی بود، نه همسرم، نه رابطه‌ای داشتم. فقط با کار زیاد توانستم خودم را ثابت کنم.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری افزود: زنان ما هم ظلم دیده‌اند و هم از دل همین سختی‌ها رشد کرده‌اند. من امروز با حرف‌های شما هم امیدوار شدم و هم جاهایی ناامید. چون مشکلات شما همان‌هایی است که همه زنان در استان‌های دیگر هم دارند.

وی تأکید کرد: تا وقتی ما زنان شبکه نداشته باشیم، هیچ تغییری پایدار نمی‌شود. یک سال است دنبال تشکیل شبکه زنان کارآفرین هستیم. جلسات اولیه تشکیل شده و دستگاه‌های اقتصادی هم پای کار آمده‌اند.

جستجو در ادامه خاطرنشان کرد: در استان ما ساختارها سنتی و تا حدی مردسالارانه است اما مشکل فقط ساختار نیست؛ برخی زنان وقتی مانعی می‌بینند، عقب می‌نشینند. ما باید این باور را در خودمان ایجاد کنیم که اگر امروز سختی می‌کشیم، راه را برای دختران‌مان هموار می‌کنیم.

مدیرکل بانوان و خانواده استانداری ایلام گفت: در اغلب جلسات رسمی، حتی جای نشستن زنان هم پایین‌تر از مردان است. این نگاه نادرست هنوز وجود دارد. زن و مرد دو بال جامعه‌اند؛ وقتی یکی تضعیف شود، پرواز ممکن نیست.

وی توضیح داد: وقتی بحث شناورسازی یا حمایت از مادران شاغل مطرح می‌شود، برخی مدیران می‌گویند پس چطور به زن اعتماد کنیم؟ این نگاه باید اصلاح شود. یک مادر حق دارد بچه‌اش بیمار باشد یا نیاز به چند ساعت استراحت داشته باشد؛ این‌ها ضعف نیست.

نشست «جایگاه بانوان در اشتغال پایدار» بیش از آنکه یک جلسه رسمی باشد، فرصت بیان صریح واقعیت‌هایی بود که سال‌ها میان زنان استان انباشته شده است.

جمع‌بندی نشست بیانگر این بود که تغییر ساختارها بدون تغییر نگرش و همبستگی درونی زنان ممکن نیست و تحقق اشتغال پایدار زنان، نیازمند سه رکن هم‌زمان اصلاح سیاست‌گذاری و حمایت اداری، شبکه‌سازی و مطالبه‌گری زنان و باور به توانمندی و استمرار تلاش فردی است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha