• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404020201153
  • خبرنگار : 71415

رسوایی جدید برای دولت‌های بایدن و ترامپ در زمینه سوءمدیریت داده‌های حساس

رسوایی جدید برای دولت‌های بایدن و ترامپ در زمینه سوءمدیریت داده‌های حساس

روزنامه آمریکایی از رسوایی جدید مقام‌های دولت فعلی و دولت سابق این کشور در درز اسناد و داده‌های حساس کاخ سفید پرده برداشت.

به گزارش ایسنا، روزنامه «واشنگتن پست» گزارش داد مقام‌های دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور سابق و همچنین «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور فعلی، با دادن یک گاف امنیتی یک فولدر نرم افزار «گوگل درایو» که محتوی داده‌ها و اسناد حساس بوده را با کل کارمندان اداره خدمات کل ایالات متحده به اشتراک گذاشته‌اند؛ اتفاقی که حالا رسوایی جدیدی را برای دولت بایدن و ترامپ از بابت سستی در مدیریت اسناد حساس به وجود آورده است.

واشنگتن پست نوشت، اسناد داخلی که مورد بررسی قرار داده نشان داده‌اند مقام‌های دولتی در دوره‌های ریاست جمهوری سابق و فعلی آمریکا به طرزی نامناسب داده‌های حساس را با هزاران کارمندان فدرال به اشتراک گذاشته‌اند؛ اطلاعاتی که شامل نقشه‌های طبقات و بال شرقی و غربی کاخ سفید بوده‌اند.

طبق گزارش واشنگتن پست، چندین کارمند ارشد در اداره خدمات عمومی ایالات متحده، اداره‌ای که مسئول پشتیبانی اداری و فنی برای بخش عمده بروکراسی فدرال و مدیریت کننده مجموعه املاک دولت آمریکا است مسئول این گاف اطلاعاتی بوده‌اند؛ گافی که هفته گذشته باعث صدور گزارش از بابت وقوع یک حادثه امنیت سایبری و تحقیقات درباره آن شد.

بر اساس داده‌های منتشر شده، این مقام‌ها به طور غیر عمدی یک فولدر در نرم افزار ذخیره داده «گوگل درایو» حاوی اسناد حساس را با کل کارمندان اداره خدمات عمومی ایالات متحده که تعدادشان به بیش از ۱۱۲۰۰ نفر می‌رسد به اشتراک گذاشته‌اند.

از جمله اطلاعاتی که در این رویداد افشا شدند، جزئیات مربوط به طرح پیشنهادی نصب درب ضد انفجار برای مرکز بازدید کنندگان کاخ سفید و همینطور اطلاعات حساب بانکی فروشنده‌ای که با دولت ترامپ در زمینه برگزاری کنفرانس مطبوعاتی این دولت همکاری کرده، بوده‌اند.

گزارش این روزنامه آمریکایی نشان می‌دهد که دولت ترامپ حالا درگیر یک رسوایی دیگر در زمینه لغزش امنیتی در عرصه دیجیتال بعد از درگیر شدن پیت هگست، وزیر دفاع این دولت در رسوایی به اشتراک گذاشتن جزئیات حساس تجاوزات ایالات متحده به یمن با افرادی غیر از مقام‌های مرتبط از طریق پیام‌رسان سیگنال شده است.

روز یکشنبه یک منبع آگاه گفت رئیس پنتاگون در دومین بحران امنیتی و اطلاعاتی مرتبط با پیام‌رسان «سیگنال»، جزئیات حساس جنگ یمن را با افرادی غیر از مقام‌های مرتبط به اشتراک گذاشت و صدای قانونگذاران را درآورد.

یک منبع آگاه به خبرگزاری رویترز گفت، پیت هگست جزئیات حمله ماه مارس به نیروهای انصارالله یمن را در گروه مجازی در پیام‌رسان سیگنال که شامل همسر، برادر و وکیل شخصی‌اش بود، به اشتراک گذاشت.

در یک جنجال قبلی مرتبط با پیام‌رسان سیگنال، ماه گذشته میلادی «جفری گلدبرگ» سردبیر مجله آتلانتیک به اشتباه به یک گروه دیگر در اپلیکیشن سیگنال اضافه شد و این رویداد شرم‌آور پای همه مقامات ارشد امنیت ملی دولت ترامپ را وسط کشید. گروه گفت‌وگوی اول در سیگنال از سوی «مایک والتز» مشاور امنیت ملی ترامپ تشکیل شده بود و او مسوولیت این کار را پذیرفت. اما گروه دوم، شخصا توسط هگست ایجاد شده است.

گزارش واشنگتن پست حاکی از آن است که گاف رخ داده در اداره خدمات عمومی ایالات متحده دست کم به مدت چهار سال از زمان دولت جو بایدن در جریان بوده و پای هر ۲ دولت سابق و فعلی آمریکا را به یک پرونده ضعف و سستی در مدیریت اطلاعات حساس باز می‌کند.

سال گذشته میلادی یک بازرس ویژه آمریکایی نیز گزارش کرد جو بایدن نسبت به نگهداری اسناد طبقه‌بندی شده در خانه‌اش بی مبالاتی کرده است.

واشنگتن پست نوشت، اسنادی که مورد بازبینی این روزنامه قرار گرفتند مشخص نکردند که آیا نقشه‌های بال شرقی و غربی کاخ سفید، اطلاعات مربوط به استقرار درب ضد انفجار یا اطلاعات حساب بانکی فروشنده مذکور جزو اطلاعات طبقه‌بندی شده محسوب می‌شده‌اند یا خیر.

طبق این گزارش از ۱۵ فایلی که در فولدر گوگل درایو به اشتراک گذشته شدند، ۹ فایل برچسب «اطلاعات طبقه بندی نشده کنترل شده» را داشتند؛ برچسبی که طبق پروتکلهای دولت برای «اطلاعات حساسی که معیارهای طبقه بندی شده را ندارند اما باید همچنان مورد محافظت قرار بگیرند» استفاده می‌شود.

دست کم ۱۰ مورد از این فایلهای به اشتراک گذاشته شده علاوه بر این که توسط کارمندان قابل مشاهده بودند بلکه همچنین قابل ویرایش نیز بودند.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که این فولدر و فایل‌های آن دست کم از اوایل سال ۲۰۲۱ در ابتدای دوره ریاست جمهوری جو بایدن به اشتراک گذاشته شده‌ و این اتفاق در دولت دونالد ترامپ حتی تا همین هفته گذشته ادامه یافته است.

واشنگتن پست نوشت که نه نماینده جو بایدن، نه کاخ سفید و نه اداره خدمات عمومی ایالات متحده به درخواست برای اظهار نظر درباره این رسوایی پاسخ ندادند.

«مایکل ویلیامز»، استاد حوزه مسائل دفاعی و امنیت بین‌الملل در دانشگاه سیراکیوس گفت: «این درز اطلاعات حساس الزام عمومی برای تقویت آموزش ایمنی به کارمندان دولت که در عصر دیجیتال کار و زندگی می‌کنند را نشان می‌دهد.»

او بیان کرد: «قطعا این اسناد چیزی نیستند که شما بخواهید در اختیار ۱۱۲۰۰ نفر قرار دهید. خطر این نوع اشتباهات چالشی برای همه ادارات است نه اینکه فقط برای برای دولت ترامپ بد باشد.»

یکی از اولین اطلاعاتی که در این رسوایی به اشتراک گذاشته شده به مارس ۲۰۲۱ بر میگردد زمانی که یکی از کارمندان ارشد اداره خدمات عمومی به طور غیرعمد سند «مطالعه مدیریت ایمنی محیطی» را با همه کارمندان به اشتراک گذاشت در حالی که این سند شامل نقشه‌های بال شرقی کاخ سفید می‌شد؛ قسمتی از کاخ سفید که در آن ورودی بازدید کنندگان کاخ سفید و دفاتر «بانوی اول» آمریکا قرار دارد.

همین کارمند در دسامبر همان سال گزارش مشابهی درباره بال غربی کاخ سفید را به اشتراک گذاشته است؛‌ قسمتی که شامل «دفتر بیضی»، اتاق کابینه، اتاق وضعیت و اتفاق گزارش‌ مطبوعاتی می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha