• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404020201154
  • خبرنگار : 50294

مدیرکل بازآفرینی شهری استان خبر داد:

جذب اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان برای نوسازی بافت‌های فرسوده در کردستان

جذب اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان برای نوسازی بافت‌های فرسوده در کردستان

ایسنا/کردستان مدیرکل بازآفرینی شهری کردستان گفت: در سنوات گذشته، حدود ۵۷ پروژه در حوزه خدمات زیربنایی و روبنایی در ۹ شهر استان تعریف و عمدتاً به سرانجام رسیده که خوشبختانه با پیگیری‌های انجام‌ شده، اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان برای سال جاری جذب شده و سه فراخوان با اولویت پروژه‌های دارای پیشرفت فیزیکی بالا برگزار شده است.

امیر حسین جمشیدی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن برشمردن اقدامات صورت گرفته برای احیای بافت‌های فرسوده استان، از چالش‌های جدی پیش روی این مسیر سخن گفت و اظهار کرد که تحقق اهداف نوسازی نیازمند هم‌افزایی و اراده‌ای فراتر از یک سازمان است.

مدیرکل بازآفرینی شهری کردستان با تشریح دغدغه‌های موجود در خصوص بافت‌های ناکارآمد شهری بیان کرد: تمام تلاشمان این است که ناکارآمدی‌های موجود در این محدوده‌ها را که ناشی از گذر زمان و عدم تطابق با پیشرفت فضاهای شهری است، جبران کنیم.

وی در ادامه به رویکرد دولت در این زمینه اشاره کرد و افزود: مداخله دولت در محدوده‌های بازآفرینی شهری در دو رویکرد نوسازی بافت‌های فرسوده و ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی صورت می‌گیرد و راه و شهرسازی به عنوان دبیر ستاد بازآفرینی شهری استان، در کنار سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان، از محل اعتبارات داخلی و ملی در جهت رفع نیازهای مردم در این محدوده‌ها گام برداشته است.

جمشیدی در خصوص اهمیت پروژه‌های آموزشی نیز گفت: در حوزه آموزش و ساخت مدرسه، پنج مدرسه تعریف شده که دو مورد به بهره‌برداری رسیده و تلاش برای آغاز ساخت مدرسه سوم در دیواندره در دستور کار قرار دارد.

وی اضافه کرد: متاسفانه سنگینی بار مسئولیت نوسازی بر دوش راه و شهرسازی است، در حالی که سیاست کلی ابلاغی به استان‌ها، مشارکت فعال تمامی دستگاه‌های عضو ستاد بازآفرینی را ایجاب می‌کند. بیشترین چالش ما عدم همراهی کامل این دستگاه‌ها است.

مدیرکل بازآفرینی شهری کردستان، همچنین با انتقاد از روند طولانی صدور پروانه ساختمانی در برخی نقاط استان افزود: این موضوع که گاهی تا حدود یک سال به طول می‌انجامد، گلایه بسیاری از شهروندان را به همراه داشته است، در قانون، حداکثر زمان برای صدور پروانه ساختمانی سه ماه در نظر گرفته شده و انتظار می‌رود شهرداری‌ها و نظام مهندسی به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

جمشیدی، در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های آتی اشاره کرد و گفت: تهیه سند تحولی برای محدوده‌های هدف با مشارکت خود مردم و تشکل‌های مردم‌نهاد در دستور کار قرار دارد. در برنامه هفتم توسعه نیز تکالیفی برای کاهش ۲۰ درصدی مساحت بافت‌های ناکارآمد و نوسازی ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در سطح کشور در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به موفقیت استان در جذب سهمیه نوسازی در سال گذشته اضافه کرد: استان کردستان در سال ۱۴۰۳ با تحقق سهمیه دو هزار واحدی نوسازی، رتبه اول کشوری را کسب کرده است.

وی در ادامه افزود: برای ترغیب بیشتر مردم به نوسازی، بسته‌های تشویقی متنوعی از جمله ضوابط نوزده‌گانه و ضوابط ویژه بافت تاریخی در شهرهای سنندج، بیجار و سقز ارائه شده است.

مدیرکل بازآفرینی شهری کردستان، در خصوص تسهیلات در نظر گرفته شده برای نوسازی بافت فرسوده خاطرنشان کرد: علاوه بر تسهیلات مقرر در قانون جهش تولید مسکن، تسهیلات ویژه‌تری با سود پایین‌تر نیز در ذیل تبصره ۱۸ در نظر گرفته شده است؛ همچنین، شرکت بازآفرینی شهری اقدام به توزیع قیر رایگان بین شهرداری‌ها برای آسفالت معابر در محدوده‌های هدف کرده است.

جمشیدی در پایان سخنان خود با تاکید بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق و همکاری همه‌جانبه ابراز امیدواری کرد که با همکاری تمامی نهادها و استقبال مردم، شاهد تحولی چشمگیر در نوسازی بافت‌های فرسوده استان کردستان باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha