• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404020201396
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

مدیرکل میراث‌فرهنگی آذربایجان‌شرقی:

بازار تبریز روح زنده‌ای از تاریخ منطقه است

بازار تبریز روح زنده‌ای از تاریخ منطقه است

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی با اشاره به جایگاه بی‌نظیر بازار تاریخی تبریز در غنای فرهنگی ایران، بر اهمیت میراث ناملموس در بازسازی اجتماعی پس از بحران‌ها تأکید کرد.

احمد حمزه‌زاده، روز سه‌شنبه در نشست تخصصی بررسی تاب‌آوری بازار تاریخی تبریز که با حضور رئیس دانشگاه نبی‌اکرم تبریز و جمعی از اساتید دانشگاه و مسئولان پژوهشی برگزار شد، بازار تبریز را نه‌تنها یک سازه تاریخی بلکه «روح زنده تاریخ و گهواره تمدن» دانست و گفت: آذربایجان‌شرقی با دارا بودن بیش از ۵ هزار اثر تاریخی، ۲۰۲۵ اثر ثبت ملی و ۶ اثر ثبت جهانی، نماینده‌ای باشکوه از میراث فرهنگی در کشور است که در این میان، کهن‌شهر تاریخی تبریز از زلزله‌ها، سیل‌ها و حمله‌های ویرانگری عبور کرده و همچنان استوار باقی‌مانده است.

وی ادامه داد: در طول تاریخ، بازار بزرگ تبریز بارها دستخوش تغییرات و ویرانی شده اما دوباره خود را از نو ساخته و در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی درخشیده است. آنچه این بازسازی مداوم را ممکن کرده، تاب‌آوری فرهنگی و اجتماعی مردم کهن‌ شهر تبریز است.

وی با تأکید بر اهمیت میراث ناملموس، آن را روح شکل‌دهنده میراث ملموس دانست و افزود: در حالی‌که همه از سازه‌ها و کالبد بازار سخن می‌گویند، آنچه این فضا را زنده نگه‌داشته، فرهنگ زیست، رفتار اجتماعی، آیین‌ها و حافظه جمعی مردمان آن است. اگر تاب‌آوری فرهنگی تقویت شود، جامعه می‌تواند در مواجهه با هر بحرانی خود را بازسازی کند.

حمزه‌زاده ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با دانشگاه‌ها افزود: نشست‌هایی با دانشگاه هنر اسلامی و دانشگاه نبی‌اکرم برگزار شده و پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای ویژه با حضور اساتید همه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی استان برای تدوین نسخه‌های عملیاتی تاب‌آوری بناهای تاریخی در دستور کار است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از هر طرحی که توسط اساتید به اداره‌کل معرفی شود، استقبال می‌کنیم و برای عملیاتی شدن آن‌ها حمایت کامل خواهیم داشت.

در این نشست تخصصی، سید محمدرضا میلانی رئیس دانشگاه نبی‌اکرم تبریز، حسین اسمعیلی سنگری عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگی و مشاور اداره‌کل، شیوا ولایتی معاون دانشجویی و فرهنگی و ساناز جعفرپور ناصر دکترای حفاظت شهری نیز به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha