غلامحسین مظفری امروز دوم اردیبهشت در نخستین رویداد ملی محیطزیستی با عنوان «حفاظت از گونه در خطر اُرس» که همزمان با «روز زمین پاک» در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اگر مشارکت مردم باشد، قطعاً توفیقات زیادی بهدست خواهیم آورد، امیدوارم همگی بتوانیم قدمهای مؤثر برای حفظ محیط زیست برداریم.
وی افزود: باید به مشارکت مردم باور داشته باشیم. حضور مردم است که نقطه امید ماست. همه تلاش ما باید برای مشارکت باشد، باید بپذیریم نقصهای زیادی داشته و داریم و باید برای رفع آنها قدم برداریم. قبول کنیم خیلی از راههایی که رفتهایم، اشتباه بوده است. امروز اگر بنا باشد به راه درست برگردیم، گاهی هزینه دارد ولی باید به راه درست برگردیم.
مظفری با اشاره به بحران کشفرود، عنوان کرد: کشفرود مصیبت جدی است، باید همگی در کنار هم برای رفع گرفتاری کشفرود اقدام کنیم. در دورههای مختلف تصمیمات خوبی گرفته و قدمهای خوبی برداشته شده است، من سه بار بازدید از کشفرود داشتهام و باید با باور و اراده جدی برای حل این معضل داشته باشیم، اگر اراده به حل مشکل داشته باشیم، قطعاً میتوان کار کرد. کشفرود به معضل جدی برای مشهد تبدیل شده است. با حضور و مشارکت شما میتوان کارهای بزرگی را انجام داد.
وی ادامه داد: هر ماه یک موضوع محیطزیستی را در اولویت کار خود قرار دهیم. فرهنگسازی درست باید انجام گیرد. امیدوارم با کمک شما بتوانیم قدمهای بزرگی برداریم. سهشنبههای بدون خودرو را باید راه بیندازیم و در این روز خودرو خود را کنار بگذاریم. مسیرهای زیاد دوچرخهسواری وجود دارد و باید از آنها استفاده کنیم.
مظفری که با دوچرخه به محل این رویداد آمده بود، با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ دوچرخهسواری افزود: پنجشنبه و جمعه که جمعیت زیادی به دوچرخهسواری اختصاص میدهند، حس خوبی به انسان میدهد. مسیرهای دوچرخهسواری بسیار خوب است و باید از آن استفاده کرد.
استاندار خراسان رضوی در پاسخ به اعتراض یکی از زنان حاضر در جلسه مبنی بر محدودیت استفاده از دوچرخه برای زنان در بسیاری از مکانها از جمله دانشگاه فردوسی، خاطرنشان کرد: شما بانوان شرایط سختی دارید و این را قبول داریم. در هر موضوع اجتماعی و فرهنگی موانعی وجود دارد که اراده برای حل این مشکلات وجود دارد، باید این فضا ایجاد شود که بانوان و مردان ما از دوچرخه استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: گرفتاریهایی وجود دارد که باید حل شود. ما پذیرفتیم و میپذیریم که موقعیت و حرمت شهر مشهد باید رعایت شود، بحثهایی مانند دوچرخهسواری با رعایت همین حرمتها قابل انجام است. مردم ما نمیخواهند به ساحت شهر مشهد بیحرمتی کنند. اگر در دانشگاه فردوسی خانمها با دوچرخه تردد کنند، چه اشکالی پیش میآید؟ این موارد نه تنها ایراد ندارد بلکه نیاز جامعه است.
استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: مواردی مانند دوچرخهسواری با فکر و روح سالم سازگار است، نباید شادی مشروع مردم را بگیریم تا خدای نکرده مسیرهای دیگری باز شود، باید شادی مشروع مردم را به رسمیت بشناسیم و کمک کنیم تا فضای مناسب فراهم شود. محدودیتهایی وجود دارد و باید تلاش کنیم تا هنرمندانه آن را حل کنیم و باهم تقابل نکنیم. اگر قرار است اتفاقی رخ دهد، خود ما باید در این مسیر گام برداریم. مشهد در لیست پنج شهر آلوده کشور است، میتوان فرهنگ مناسب را جا بیندازیم و به آن عمل کنیم.
انتهای پیام
نظرات