• سه‌شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۹:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404020201582
  • خبرنگار : 50990

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان‌رضوی:

گونه اُرس نمادی از پایداری و طول عمر طبیعت است

گونه اُرس نمادی از پایداری و طول عمر طبیعت است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به اهمیت رویشگاه‌های اُرس خراسان رضوی گفت: گونه‌های ارس بعنوان میراثی گرانبها از گذشته، نمادی از پایداری و طول عمر طبیعت هستند.

سعید محمودی سه‌شنبه دوم اردیبهشت، در نخستین رویداد ملی محیط‌زیستی با عنوان «حفاظت از گونه در خطر اُرس» که همزمان با روز «زمین پاک» برگزار شد، اظهار کرد: روز ۲۲ آوریل در تقویم جهانی بعنوان روز زمین پاک نامگذاری شده است که به بررسی رویدادها و برنامه‌های آتی کشورها در جهت بهبود شرایط محیط زیست اختصاص دارد. در این راستا اقدام شایسته و قابل تقدیری در کشور ما صورت گرفته و روز ارس در تقویم ملی گنجانده شده است که از ارزش والایی برخوردار است. این امر فرصتی مغتنم برای حفاظت  از این گونه ارزشمند  بوده و  تدوین برنامه‌های عملیاتی در این زمینه را  فراهم می‌آورد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی اظهار کرد: گونه‌های ارس بعنوان میراثی گرانبها از گذشته نمادی از پایداری و طول عمر طبیعت هستند. این جنگل‌ها با قدمت دیرینه خود ‌شاهد رویدادهای بی‌شماری بوده‌اند و امروزه نیز در اختیار ما قرار دارند. حفاظت از این منابع ارزشمند نیازمند توجه و اهتمام ویژه‌ای است.

وی ادامه داد: منطقه هزار مسجد بعنوان رویشگاه اصلی این گونه در کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ارزش‌گذاری اقتصادی جنگل‌ها و منابع طبیعی این منطقه با در نظر گرفتن ارزش‌های زیست‌محیطی، زیستگاه‌های حیات وحش و سکونت‌گاه‌های انسانی، نشان‌دهنده حیاتی بودن این منابع است. تدوین برنامه‌های ملی برای حفاظت از این گونه ضروری به نظر می‌رسد.

محمودی گفت: کارشناسان مجرب در حوزه جنگلداری و حفاظت از محیط زیست در اختیار سازمان محیط زیست قرار دارند که امید است با بهره‌گیری از دانش و تجربیات آنها، گام‌های مؤثری در جهت حفظ و احیای جنگل‌ها و منابع طبیعی کشور برداشته شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی تصریح کرد: با وجود این شرایط محیط زیست کشور ما با چالش‌های متعددی مواجه است؛ کمبود آب، آلودگی‌های گسترده، خشک شدن رودخانه‌ها، فرونشست زمین و آلودگی کلان‌شهرها از جمله این چالش‌ها هستند. بخش قابل‌توجهی از این مشکلات ناشی از اشتباهات و برنامه‌ریزی‌های نادرست در طول سالیان گذشته است.

وی  با بیان اینکه شرایط اقلیمی سخت حاکم بر کشور ما بر این چالش‌ها افزوده است، گفت در ۸۰ درصد ازمناطق از اواخر اردیبهشت تا آذر، بارندگی نداریم. این شرایط ضرورت اتخاذ تدابیر مناسب برای مدیریت منابع آب و مقابله با اثرات خشکسالی را دوچندان می‌کند. میانگین بارش در کشور یک چهارم میانگین جهانی شده است، از طرفی دما در کشور ما ۳ درجه از میانگین جهانی بیشتر است.

محمودی سرعت گرم‌شدن کشور را چهار درجه میانگین جهانی در ۱۰۰ سال گذشته اعلام و تصریح کرد: این روند نگران‌کننده تغییرات اقلیمی، در کنار اشتباهاتی که خودمان مرتکب شده‌ایم چالش‌های محیط زیستی جدی به همراه داشته و نسل‌های آینده را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد. ضروری است که نگاه خود را به مقوله محیط زیست تغییر دهیم، محیط زیست فراتر از یک موضوع دولتی بوده و متعلق به مردم است و موفقیت در این حوزه مستلزم مشارکت فعالانه و همه‌جانبه مردم است.

وی اضافه کرد: رویکرد جهانی به سمت مدیریت و حفاظت مشارکتی با مردم، نشان‌دهنده اهمیت این موضوع است. باید خواسته‌ها و نیازهای مردم را در اولویت قرار دهیم و از تحمیل دیدگاه‌های یک‌جانبه  به اسم توسعه و ...پرهیز کنیم. توسعه زمانی ارزشمند است که در مدار پایداری  بوده و در راستای حفظ محیط زیست، ارتقاء شرایط اقتصادی و اجتماعی و تحقق عدالت اجتماعی گام بردارد.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی توضیح داد: در سال‌های اخیر شاهد اجرای برخی پروژه‌ها از جمله پروژه‌های انتقال آب بوده‌ایم که به جای حل مشکلات منجر به ایجاد بحران‌های اجتماعی شده‌اند. در صورت تأیید نشدن این پروژه‌ها از سوی مردم اصرار بر اجرای آن‌ها قابل توجیه نیست. امیدواریم با همکاری و همیاری مردم گام‌های مؤثری در جهت حفاظت از محیط زیست برداریم.

وی ضمن قدردانی از استاندار خراسان‌رضوی گفت: استاندار با راه‌اندازی پویش پاکسازی مناطق گردشگری گامی مؤثر در جهت ارتقای آگاهی عمومی و جلب مشارکت مردم در حفاظت از محیط زیست برداشته‌است. همچنین، پویش «یک، دو، سه طبیعت» نیز در این زمینه بسیار مؤثر بوده است. همچنین ستادی برای توسعه انرژی‌های نو بویژه انرژی‌های خورشیدی و بادی توسط استاندار تشکیل شده است که نویدبخش آینده‌ای روشن در این حوزه است.

محمودی گفت: اگر فردی در حوزه محیط زیست مرتکب اشتباهی شود، اما از آموزش‌های لازم برخوردار نباشد، نباید مورد بازخواست قرار گیرد، بلکه ما باید خود را مورد بازخواست قرار دهیم که چرا نتوانسته‌ایم آموزش و آگاهی لازم را به جامعه ارائه دهیم. خوشبختانه در استان ما با حضور استاندار این موضوع در حال تحقق است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha