• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404020301867
  • خبرنگار : 71610

نگرانی تل‌آویو از رزمایش مشترک مصر و چین و استقرار نظامی در سینا

نگرانی تل‌آویو از رزمایش مشترک مصر و چین و استقرار نظامی در سینا

در شرایطی که روابط قاهره و تل‌آویو به‌دلیل جنگ غزه با تنش‌های فزاینده روبروست، تحرکات نظامی بی‌سابقه مصر در سینا و برگزاری رزمایش هوایی با چین، مقامات صهیونیست را نگران کرده و ادعاهایی درباره نقض توافق کمپ‌دیوید از سوی مصر مطرح شده که از سوی کارشناسان مصری با استناد به رفتارهای تهاجمی تل‌آویو رد شده است.

به گزارش ایسنا، شبکه اسکای نیوز عربی در گزارشی نوشت که با تشدید درگیری‌ها در نوار غزه و افزایش سطح تنش‌های منطقه‌ای، هم‌زمانی برگزاری رزمایش هوایی مشترک میان مصر و چین تحت عنوان «عقاب‌های تمدن» (نصور الحضارة) با گسترش چشم‌گیر حضور نیروهای نظامی مصر در صحرای سینا، حساسیت و نگرانی رژیم صهیونیستی را برانگیخته است.

تل‌آویو این تحرکات را «نقض توافق‌نامه کمپ‌دیوید» تلقی کرده است. این در حالی است که از زمان آغاز جنگ غزه، مناسبات قاهره-تل‌آویو با افت محسوسی مواجه شده و رو به وخامت گذاشته است.

در همین راستا، دکتر «حامد فارس» استاد روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با شبکه اسکای نیوز عربی اظهار کرد که آنچه امروز موجب تضعیف توافق صلح شده، اقدامات یک‌جانبه و غیرقانونی طرف اسرائیلی است.

وی با اشاره به تحرک نظامی تل‌آویو در محور فیلادلفیا بدون هماهنگی با مصر و همچنین حملات مکرر به گذرگاه رفح، گفت: اسرائیل پنج مرتبه گذرگاه رفح را هدف قرار داده و مانع ارسال کمک‌های بشردوستانه شده است، سپس مصر را به‌طور کاذب متهم می‌کند.

فارس در ادامه سخنان خود با اشاره به احداث «محور موراگ» از سوی ارتش رژیم صهیونیستی، آن را تهدیدی جدی علیه امنیت ملی مصر دانست.

وی در این باره گفت: محور موراگ که در نزدیکی مرزهای سینا واقع شده، موجب افزایش خطرات امنیتی برای مصر شده است؛ چراکه از این نقطه اشراف اطلاعاتی و عملیاتی بر بخش‌هایی از خاک مصر و نوار غزه امکان‌پذیر شده است.

این استاد دانشگاه به سیاست راهبردی مصر در تنوع‌بخشی به منابع تسلیحاتی اشاره کرد و گفت که قاهره طی سال‌های اخیر به دنبال خرید تجهیزات نظامی از کشورهای مختلفی از جمله فرانسه، روسیه و چین بوده است. به‌ویژه خرید جنگنده‌های رادارگریز چینی از نوع «جی-۳۱» که به گفته او، برتری هوایی قابل توجهی برای نیروی هوایی مصر در منطقه ایجاد کرده است.

وی افزود: در همین راستا، اسرائیل از طریق کانال‌های دیپلماتیک در واشنگتن در حال اعمال فشار است تا مانع از دست‌یابی مصر به سامانه‌های پدافند هوایی و فناوری‌های نظامی پیشرفته‌تر شود. اسرائیل پیش‌تر نیز با فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به مصر مخالفت کرده بود.

حامد فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تلاش رژیم صهیونیستی برای کشاندن مصر به میدان جنگ غزه، تأکید کرد: اسرائیل مصر را به قاچاق تسلیحات به حماس متهم می‌کند و این در حالی‌که بیشتر تسلیحات مقاومت یا ساخت داخلی هستند یا منشأ اسرائیلی دارند.

وی این رفتار تل‌آویو را تلاشی برای انحراف افکار عمومی داخلی با استفاده از روایت‌های نادرست توصیف کرد.

وی با اشاره به آمادگی کامل ارتش مصر برای دفاع از امنیت ملی این کشور، خاطرنشان کرد: قاهره هرگز آغازگر تجاوز نخواهد بود، اما در صورت عبور از خطوط قرمز، با تمام قدرت از خود دفاع خواهد کرد.

 به گفته او، سیاست مصر همواره مبتنی بر بازدارندگی و عدم درگیری بوده است.

با وجود این تحولات، مصر همچنان نقش فعالی در تلاش برای پایان دادن به جنگ در غزه ایفا می‌کند. فارس در این زمینه گفت: قاهره با همکاری قطر و آمریکا طرحی برای برقراری آتش‌بس هفت‌ساله ارائه کرده که شامل تبادل اسرا و تعریف چارچوبی تازه برای مدیریت امور در نوار غزه است.

وی تصریح کرد که در این طرح پیشنهادی، موضوع خلع سلاح حماس مطرح نیست، بلکه پیشنهاد شده است که سلاح‌های مقاومت تحت نظارت و کنترل قرار بگیرد و این یک «نقطه انعطاف‌پذیر» در مسیر دستیابی به توافق جامع برای ثبات منطقه‌ای است.

فارس از احتمال سفر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان سعودی، امارات و قطر در اواسط ماه مه خبر داد و تأکید کرد که واشنگتن تلاش دارد پیش از این سفر، زمینه آتش‌بس در غزه را فراهم سازد؛ مسأله‌ای که به هدف دیپلماتیک آشکار دولت آمریکا بدل شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha