به گزارش ایسنا، سیدفرشید چینی، دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران، در گفتوگو با ایسنا از تولید محصولی فنآورانه با قابلیت انعطافپذیری زیاد در سطوح در مقایسه با ماسه سیمان خبر داد که با عایق رطوبتی مناسب برای سطوح بتنی جایگزین مناسبی برای کاشی در حمام، دستشویی و سرویسهای بهداشتی اماکن عمومی است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان فعال در حوزه رنگ و پوششهای نانوساختار درباره این محصول فنآورانه ایرانساخت با این توضیح که این محصول در برابر UV مقاوم است از اینرو در برابر نور خورشید تخریب نمیشود، تصریح کرد که بهعلت همین ویژگی این محصول برای پوشش نمای ساختمانها و فضای باز مناسب است.
وی با بیان اینکه این محصول(الاستوکوت) قابلیت اجرا روی سطوح مختلف نظیر بتن، آسفالت، فلز، و پوششهای قدیمی، بالکن را دارد، ادامه داد: این پوشش ضمن تنوع رنگ و بافت، قابلیت استفاده برای نمای اتیکس ETICS/EFIS را هم دارد.
آببندی مناسب، انعطافپذیری زیاد از ویژگیهای کلیدی این محصول فنآورانه
چینی، با بیان اینکه هزینه اجرا و مصالح الاستوکوت معادل سیمانکاری است با این مزیت که اجرای الاستوکوت سریعتر است، دوام بالاتری دارد و در رنگها و بافتهای متنوع قابل سفارش است، خاطرنشان کرد که آببندی الاستوکوت نسبت به ماسه سیمان(رایجترین گزینه برای دیوار خارجی ساختمان در حالحاضر) مناسب است بدان معنا که این پوشش فنآورانه ضد آب نیازی به لایه دیگر ندارد این در حالی است که پوشش ماسه سیمان به عایق اضافه نیاز دارد، همچنین این محصول بهعلت انعطافپذیری زیاد (برخلاف ماسه سیمان) ترک نمیخورد.
وی، سرعت اجرای این پوشش نوین را سریع و بهمدت 1 تا 2 روز برشمرد و افزود: حال آنکه سرعت اجرای پوشش ماسه سیمان کند و به چندین روز زمان نیاز دارد الاستوکوت برخلاف نمای ماسه سیمان که سنگین و بار اضافهای برای سازه محسوب میشود سبک و ارزانقیمت است.
دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران، توضیح داد که رایجترین گزینه برای دیوار خارجی ساختمان در حالحاضر ماسه سیمان است که هزینه اجرای نسبتاً پائینی دارد (نسبت به سایر گزینههای موجود مانند سنگ/سرامیک، و پانل دیواری) اما معایبی را به همراه دارد.
ترکخوردگی در برابر تغییر دما و لرزش سازهای از معایب نمای ماسه سیمان
چینی درباره معایب نمای ماسه سیمان گفت: این جنس نما بهعلت انقباض و انبساط دمایی و یا لرزش سازه بهراحتی ترک میخورد و بهعلت تخلخل و جذب رطوبت بالا، باران و مواد اسیدی را بهراحتی جذب میکند و از داخل پوک و شکننده میشود. در صورت آببند کردن، بهعلت جذب آب از زیر و یا محلی که آببند آسیبدیده باشد ورم کرده و آببند پوسته میکند.
وی درباره دیگر معایب نمای ماسه سیمان افزود: اجرای نمای ماسه سیمان زمانبر است و به اجرای لایهای، آب دادن و خشک شدن چند روزه نیاز دارد. با رعایت همه این موارد، بدست آوردن سطح هموار همیشه دشوار است. همچنین حتی اگر در ابتدا سطح بیعیب باشد بهعلت جذب آب و رطوبت، پس از مدتی ترکهای ریز و درشت روی سطح پدیدار میشود.
این دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران، یادآور شد: با توجه به معایب ذکرشده نیاز به یک ملات از قبل ترکیبشده، با اجرای آسان، چسبندگی بالا، ضد آب و مقاوم به شرایط محیطی بهشدت احساس میشد که با تهیه محصول فنآورانه و نوآورانه الاستوکوت مشکلات ماسه سیمان برطرف شد.
چینی خاطرنشان کرد: بهطور خلاصه میتوان گفت این پوشش عاری از سیمان برای نمای داخل و خارج، انعطافپذیر و مقاوم به ترک، ضد آب، مقاوم به اشعه فرابنفش، بدون نیاز به آمادهسازی، اجرای آسان، قابل ارائه در بافت و رنگ متنوع صرفهجویی در هزینه و دوام و کیفیت اجرا بالاتر از سیمان مناسب برای نمای اتیکس ETICS و EIFS است.
انتهای پیام
نظرات