• چهارشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۱:۰۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404020302415
  • خبرنگار : 50240

عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی:

محیط دانشگاهی از استاد «ذکاوتی‌ قراگوزلو» بهره نبرد

محیط دانشگاهی از استاد «ذکاوتی‌ قراگوزلو» بهره نبرد

ایسنا/همدان عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی با بیان اینکه محیط رسمی دانشگاهی نتوانست از «علیرضا ذکاوتی‌ قراگوزلو»، پژوهشگر و نویسنده همدانی استفاده کند، گفت: معاشرت وی با انسان‌های هم‌جنس خود بسیار محدود بود و همیشه در خلوت خود کار می‌کرد.

حسین معصومی‌ همدانی شامگاه چهارشنبه سوم اردیبهشت در گرامیداشت علیرضا ذکاوتی‌ قراگوزلو و اکبر اعتماد، اظهار کرد: این پژوهشگر و نویسنده سرشناس همدانی به شعاری از پدرش که نقش مهمی در تأسیس کتابخانه غرب و فراهم‌ آمدن نسخ خطی آن داشت پایبند بود و این شعار این بود که درویش باش.

وی با اشاره به اینکه ذکاوتی‌ قراگوزلو از خانواده بزرگان طریقت نعمت‌الهی و از خاندان بافرهنگ و ادب‌دوست بود، افزود: از جمله ویژگی‌های ایشان این بود که به هیچ عنوان جاه‌طلبی نداشت و صفت درویشی در او بارز بود و تا مدت‌ها هیچ‌یک از آثارش را چاپ نکرده بود.

معصومی‌ همدانی بیان کرد: ذکاوتی‌ قراگوزلو سال ۱۳۴۴ دو رساله درباره عرفی شیرازی و بابا فغانی شیرازی نوشت و پس از آن چهار یا پنج نوشته‌ مستقل درباره فغانی‌شیرازی به رشته تحریر درآمد که همگی بر رساله ذکاوتی‌قراگوزلو نوشته شده‌اند. 

این پژوهشگر همدانی اضافه کرد: زمانی که وی به فغانی‌شیرازی و سبک هندی پرداخت تحت تاثیر بزرگان نهضت بازگشت و شعر بعد از مشروطه بود و تنها حدود ۱۰ یا ۱۵ سال است که به سبک هندی در پژوهش‌های دانشگاهی توجه می‌شود. دانشگاهیان که بعد از ذکاوتی‌ قراگوزلو به سبک هندی پرداختند به صرف ادبی و بلاغی این سبک توجه داشتند اما او سبک هندی را بعنوان نگرش جدید در شعر فارسی مطرح کرد.

معصومی‌ همدانی بیان کرد: کار ذکاوتی‌ قراگوزلو پیش‌آهنگ تحقیق جدید در یک دوره از شعر فارسی شد که ثمره بصیرت و بینش وی بود و از راه کار مستمر به دست آمده بود. 

عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به اینکه ذکاوتی‌ قراگوزلو هوش فوق‌العاده‌ای داشت و از کار تکراری پرهیز می‌کرد، گفت: بسیاری از آثار وی هنوز منتشر نشده اما بعدها راجع به این کارها، حرف‌های زیادی زده خواهد شد.

وی در پایان با بیان اینکه همه آثار ذکاوتی‌ قراگوزلو خواندنی، پر اطلاع و موثق است، افزود: او سعی می‌کرد به هسته اصلی هر چیزی برسد و از حواشی پرهیز می‌کرد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha