• پنجشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۱:۳۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404020402819
  • خبرنگار : 50123

رئیس اتاق بازرگانی استان:

ناتزازی مالی و انرژی گریبانگیر چهارمحال و بختیاری است 

ناتزازی مالی و انرژی گریبانگیر چهارمحال و بختیاری است 

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری گفت: امروز ناتزازی مالی و انرژی گریبانگیر این استان است، برداشت‌ها در حوضه آبریز زاینده‌رود شفاف شود.

شهرام زارع پنج‌شنبه چهارم اردیبهشت‌ماه در نشست مشترک شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی چهارمحال و بختیاری با کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار "سرمایه‌گذاری برای تحقق شعار سال"، اظهار کرد: این شعار به نوعی مختص استان است، حفظ سرمایه‌گذاری موجود و توسعه سرمایه‌گذاری‌های انجام شده از سرمایه‌گذاری جدید حائز اهمیت‌تر است. 

رئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری افزود: امروز ناتزازی مالی و انرژی گریبانگیر این استان است، زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری آماده است، مجموعه‌های تولیدی با ظرفیت کامل کار می‌کنند، بالغ بر ۳۰۰ واحد پیشرفت فیزیکی بالایی دارند، اما ناترازی‌ها موجب شده است تا این واحدها به مرحله تولید نرسند. 

وی با تاکید بر اینکه قوانین خلق‌الساعه به فعالان اقتصادی آسیب وارد کرده است، خاطرنشان کرد: ۳۲ درصد بذر سیب‌زمینی کشور در شهر فرادنبه و سفیددشت تولید می‌شود، از صادرات این محصول جلوگیری شد و کش، خواهشمندیم قوانین بهبود کسب و کار اجرا شود. 

زارع با بیان اینکه نیازمند قانونی هستیم تا رقابت‌پذیری بخش خصوصی و دولت حذف شود، گفت: باید امنیت سرمایه‌گذاری در اولویت کاری مجلس شورای اسلامی قرار بگیرد. 

رئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه باید برداشت‌ها در حوضه آبریز زاینده‌رود شفاف شود، گفت: آب منبع ملی است، باید تنش‌ها کاهش پیدا کند، سالانه در صورت بسته بودن سد بالغ بر ۴۵۵ میلیون متر مکعب آب به سمت اصفهان می‌رود. 

وی مساحت باغات بادام چهارمحال و بختیاری را ۱۱ هزار و ۶۰۰ هکتار عنوان کرد و افزود: اشتغالزایی مستقیم باغات حوضه زاینده‌رود حدود ۱۸ هزار نفر است، این درحالیست که واحد تولیدی ذوب‌آهن با وجود اینکه ۳ برابر آب این باغات را مصرف می‌کند، اشتغالزایی آن نصف این باغات نیز نیست. 

زارع افزود: تجهیزات کارخانه ذوب‌آهن اصفهان مستهلک است، پیشنهاد می‌شود این واحد تولیدی آب‌بر به کنار دریا منتقل شود، این واحد در حال حاضر سالانه حدود ۱۵ همت زیان انباشته نیز دارد. 

رئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان سرچشمه سه رود بزرگ کارون، دز و زاینده‌رود است، خاطرنشان کرد: خشکسالی‌های پی در پی این استان را با چالش کم‌آبی مواجه کرده است، پیشنهاد می‌شود استان‌هایی که آب آن‌ها توسط این استان تامین می‌شود، هزینه بارورسازی ابرها توسط این استان‌ها پرداخت شود تا این استان‌ها نیز برای تامین آب با مشکل مواجه نشوند.

بسیاری از شهرستان‌های استان با کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کنند 

در ادامه این جلسه امین مالکی_ نائب رئیس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در تلاشیم صدای مظلومیت مردم این استان با روش‌های مختلف و کاملا احساسی به گوش مسئولان کلان برسانیم، اظهار کرد: صدای مردم این استان شنیده نشده است. 

وی افزود: چهارمحال و بختیاری دارای شرایط بحرانی در حوزه تامین آب است، بسیاری از شهرستان‌های استان با کم‌آبی دست و پنجه نرم می‌کنند، این استان فاقد دریا، جاده ترانزیتی، اقتصاد پایدار و راه‌آهن است و بهره‌ای از حضور هلدینگ‌های بزرگ دولتی و خصولتی برای سرمایه‌گذاری نبرده است. 

مالکی با تاکید بر اینکه نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری بسیار بالا است، گفت: شعار "سرمایه‌گذاری برای تولید" مختص این استان است، زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری در این استان فراهم شده و خواهشمندیم ظرفیت‌های این استان برای سرمایه‌گذاری به این هلدینگ‌ها معرفی شود. 

این فعال اقتصادی افزود: بسته‌های سرمایه‌گذاری در تمامی بخش‌ها برای ارائه به سرمایه‌گذاران در چهارمحال و بختیاری فراهم شده است، ظرفیت‌های بالقوه در این استان باید بالفعل شود، این استان دارای پتانسیل‌های فراوان است، اما به سمت توسعه حرکت نکرده است. 

وی با اشاره به اینکه زنجیره ارزش ماهیان سردآبی در چهارمحال و بختیاری و در سطح ملی کامل شده است، یادآور شد: ۸۰ درصد خوراک آبزیان در این استان با آخرین تکنولوژی روز تولید می‌شود، ۴۵ هزارتن خوارک آبزیان از این استان به خارج از کشور صادر می‌شود و در حال حاضر در حال رقابت با کشورهای اروپایی هستیم، همچنین ۳۵ هزار تن ماهیان سردآبی در این استان تولید می‌شود. 

مالکی عنوان کرد: با تولید خوراک میگو در چهارمحال و بختیاری، امروز کشور از واردات این محصول در پنج سال گذشته بی نیاز شده است، همچنین ۸۰ درصد پودر ماهی در این استان تولید می‌شود.

با پدیده شوم قاچاق مغز بادام مواجه هستیم 

در ادامه این نشست خلیل شریفی_ رئیس کمیسیون کشاورزی، منابع‌طبیعی، صنایع‌تبدیلی، آب و محیط‌زیست اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان رتبه یک تولید بادام و ماهیان سردآبی را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: ۳.۵ میلیون تن بادام در جهان تولید می‌شود، از این میزان ۱۵۰ هزار تن در ایران تولید شده است و حدود ۲۵ تا ۳۳ هزار تن از این میزان معادل ۲۰ درصد در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود. 

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۵ میلیون دلار محصولات کشاورزی از چهارمحال و بختیاری صادر شده است، از این میزان ۲۲.۵ میلیون دلار مربوط به بادام بوده و همچنین ۲۲۰۰ تن مغز بادام صادر می‌شود. 

شریفی با بیان اینکه با پدیده شوم قاچاق مغز بادام مواجه هستیم و این بادام رقیب جدی بادام داخلی است، گفت: پیشنهاد می‌شود ممنوعیت واردات مغز بادام برداشته شود و همچنین برای واردات آن تعرفه و حقوق گمرکی تعیین شود و مشکلات بهره‌برداری از چاه‌های مشارکتی را مرتفع کنیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha