• جمعه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۷:۳۳
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 1404020502859
  • خبرنگار : 30163

راهی ساده برای مقابله با آسیب‌های نمک

«پتاسیم» ناجی بدن در برابر نمک زیاد

«پتاسیم» ناجی بدن در برابر نمک زیاد

با وجود هشدارهای مکرر درباره خطرات نمک، بسیاری از مردم همچنان بیش از حد مجاز از آن استفاده می‌کنند. اما پژوهشی تازه نشان می‌دهد که مصرف بیشتر پتاسیم می‌تواند راهی ساده برای کاهش برخی از آسیب‌های ناشی از نمک زیاد باشد.

به گزارش ایسنا، نمک، یکی از پرمصرف‌ترین افزودنی‌های غذایی، در صورت مصرف زیاد می‌تواند سلامت رگ‌های خونی را به خطر اندازد و زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی شود. در حال حاضر، راهنمای غذایی رسمی آمریکا مصرف روزانه بیش از ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم را توصیه نمی‌کند، اما آمارها نشان می‌دهند که مصرف واقعی بسیاری از مردم، بیش از این مقدار است. این یعنی بخش زیادی از جامعه در معرض خطر پنهان مصرف بالای نمک قرار دارند.

در مقابل، پتاسیم ماده‌ای معدنی است که در میوه‌ها و سبزیجات به وفور یافت می‌شود و به کاهش فشار خون و دفع سدیم اضافی از بدن کمک می‌کند. به همین دلیل، توجه به نقش آن در رژیم غذایی می‌تواند اهمیت زیادی در سلامت عمومی داشته باشد، به‌ویژه برای کسانی که نمی‌توانند مصرف نمک خود را کاهش دهند یا علاقه زیادی به غذاهای شور دارند.

در این زمینه، پژوهشگرانی از دانشگاه دلاور آمریکا، مطالعه‌ای با محوریت تأثیر مصرف پتاسیم بر آسیب‌های ناشی از نمک زیاد انجام داده‌اند. این مطالعه که در چارچوب نشست سالانه انجمن فیزیولوژی آمریکا ارائه شده، به بررسی روشی نوین برای مقابله با اثرات منفی رژیم غذایی پرنمک پرداخته است.

در این تحقیق، ۱۹ فرد سالم و جوان که فشار خون‌شان در برابر رژیم غذایی پرنمک تغییر نمی‌کرد، در سه چرخه‌ی ۱۰ روزه، رژیم‌های مختلفی شامل ترکیب‌های متفاوتی از سدیم و پتاسیم را تجربه کردند. در هر چرخه، شاخص‌هایی از عملکرد رگ‌های خونی و میزان التهاب در بدن شرکت‌کنندگان اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها نشان دادند زمانی که رژیم غذایی حاوی سدیم بالا و پتاسیم متوسط بود، شاخص‌های التهابی افزایش یافتند. اما در شرایطی که میزان پتاسیم بالا بود حتی با وجود سدیم زیاد، این شاخص‌ها به سطحی مشابه با رژیم کم‌نمک کاهش یافتند. نتایج فوق نشان می‌دهند که پتاسیم می‌تواند اثرات منفی نمک را کاهش دهد.

بر این اساس، محققان نتیجه گرفتند که به جای تلاش‌های بی‌نتیجه برای کاهش مصرف نمک در سطح عمومی، تشویق مردم به مصرف بیشتر پتاسیم - مثلاً با مصرف میوه‌ها، سبزیجات، و حبوبات - می‌تواند راهکار مؤثرتری باشد. این موضوع به‌ویژه برای گروه‌هایی مانند افراد مبتلا به فشار خون بالا یا زنان یائسه که در معرض خطر بیشتر بیماری‌های قلبی هستند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

این مطالعه همچنین بر این نکته تأکید دارد که مقدار فعلی توصیه‌شده پتاسیم برای بزرگسالان ممکن است نیاز به بازبینی داشته باشد. یافته‌های جدید می‌توانند مقدمه‌ای برای بازنگری در راهنمای تغذیه‌ای در زمینه مصرف پتاسیم باشند تا سلامت قلبی عروقی جمعیت ارتقا یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha