به گزارش ایسنا، دکتر رضا محمدی در نشست روسای ستادهای استانی، نمایندگان تام الاختیار و مسئولان حفاظت از آزمون سراسری نوبت اول سال ۱۴۰۴ که امروز در ساختمان مرکز سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد، به تشریح برنامه چهارساله کنکور اشاره کرد و گفت: تلاش داریم نظام سنجش و ارزشیابی را به جایگاه اصلی خود برسانیم؛ چرا که کیفیت آموزش بستگی به این نظام دارد. در این صورت این که نظام آموزشی نیز به تعالی خواهد رسید؛ بنابراین کنکور امسال را تحت عنوان کنکور سالم با ترکیه بر امنیت روانی خانوادهها و جامعه برگزار می کنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: آزمون سراسری تاثیر خاصی بر تمامی ارکان جامعه می گذارد و با کوچکترین تغییر جامعه تحت تاثیر قرار میگیرد و به آن واکنش نشان می دهد متاسفانه نظام سنجش و پذیرش آموزش تا حدودی مورد غفلت قرار گرفته است.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: دوره های روزانه دانشجویان به عنوان آموزش رایگان نوعی بورسیه جمهوری اسلامی ایران به شمار میرود و نمی توانیم نسبت به اهمیت پذیرش در این دورهها غفلت کرد.
دکتر محمدی با تاکید بر اینکه کنکور در همه کشورهای جهان برگزار میشود، اظهار کرد: به طور مثال در چین ۱۵ میلیون و ۱۳ هزار نفر در کنکور شرکت می کنند و در روز برگزاری آزمون، کشور را به نوعی خاموش می کنند تا این آزمون در سلامت برگزار شود؛ بنابراین کنکور یک آزمون ملی است که باید همه عوامل کمک کنند تا این آزمون در سلامت کامل برگزار شود.
معاون وزیر علوم بر ضرورت احقاق عدالت در کنکور تاکید کرد و گفت: در این آزمون شرایطی را فراهم میکنیم تا هر کسی در هر نقطه کشور میتواند به حق آموزش خود برسد. بر این اساس امنیت کنکور بر امنیت جامعه گره خورده است؛ به طوریکه کوچکترین رفتار در این آزمون کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
رییس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: مسئله ای که در برگزاری کنکور مواجه هستیم، این است که بتوانیم آن را به عنوان اقدام ملی قلمداد کنیم. تلاش ما این است برگزاری این آزمون را به ستادهای استانی واگذار کنیم و حفاظت آن نیز بر عهده مراکز قضایی و انتظامی است.
وی افزود: سازمان سنجش به عنوان نهاد حاکمیتی تحت تاثیر قوانین بالا دستی است؛ قانونی که مبنای برگزاری کنکور است قانون سنجش و پذیرش دانشجو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است که در سال ۱۴۰۱ این مصوبه اصلاح شده است.
محمدی خاطرنشان کرد: ثبت نام کنکور در آذرماه گذشته انجام شد و آزمون در روزهای ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت برگزار خواهد شد. حدود یک میلیون شرکت کننده ما ۶۳ درصد را زنان و مابقی را آقایان تشکیل دادند.
وی با ضرورت تغییر در سیاست گذاری های آموزشی کشور افزود: آمار بالای خانم ها در کنکور سایر مولفه های آموزشی اعم از هیات علمی امکانات و غیره را نیز تحت تاثیر قرار میدهد؛ بنابراین باید سیاستگذاری های این حوزه تغییر کند.
محمدی گفت: ۴۷۹ هزار و ۵۷۰ نفر در این آزمون شرکت کردند که ۶۶ درصد را داوطلبان را خانم و ۳۴ درصد این آمار را آقایان تشکیل می دهند. باید با آموزش و پرورش صحبت کنیم که این آزمون مجدد به کنکور سراسری برگردد و ادغام شود؛ چرا که روش فعلی برگزاری آزمون چالش های زیادی را برای ما ایجاد می کند.
این مقام مسئول یادآور شد: آزمون سراسری در ۴۱۰ شهرستان، ۵۶۵ حوزه امتحانی و ۱۷۱۴ حوزه فرعی برگزار خواهد شد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تاکید کرد: نوبت دوم کنکور نیز ۵ و ۶ تیرماه سال جاری برگزار خواهد شد.
محمدی حفاظت آزمون را مهم ترین مولفه برگزار آزمون دانست و گفت: متاسفانه هنوز بانک اطلاعاتی حوزههای امتحانی در استان را هنوز بدست نیاوردیم؛ ضمن اینکه اعضای هیات علمی دانشگاهها باید در برگزاری آزمون ورود کنند؛ به طوریکه میزان این مشارکت در آیین نامه ارتقا لحاظ شود.
انتهای پیام
نظرات