• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۷:۴۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404020704085
  • خبرنگار : 71402

«ارتش قدرتمند، اقتصاد معجزه‌آسا»؛ چشم‌انداز جدید لهستان

«ارتش قدرتمند، اقتصاد معجزه‌آسا»؛ چشم‌انداز جدید لهستان

نخست‌وزیر لهستان دکترین ملی جدیدی را اعلام کرد که هدف آن تبدیل ورشو به یک «معجزه اقتصادی» با ایجاد «قوی‌ترین ارتش منطقه» است.

به گزارش ایسنا، «دونالد تاسک» نخست‌وزیر لهستان در سخنرانی‌ای به مناسبت هزارمین سالگرد تشکیل پادشاهی لهستان در گنیزنو، شهری که هزار سال پیش نخستین پادشاه لهستان، «بولسواف دلیر» در آن تاج‌گذاری کرد، سه «ستون» این دکترین جدید را تشریح کرد.

او در سخنرانی خود گفت: «ما قوی‌ترین ارتش منطقه را خواهیم داشت. نگویید این غیرممکن است. بله، ارتش ما باید بتواند بر هر تهدیدی غلبه کند. از شرق، غرب یا جنوب، فرقی نمی‌کند.»

دونالد تاسک همچنین قول داد که «از این تجربه تلخ و تراژیک جنگی» که آن سوی مرزهایش در جریان است، بهره‌برداری کند.

نخست‌وزیر لهستان اوایل این ماه گفته بود که ورشو به طور «بی‌رحمانه» از منافع اقتصادی خود دفاع خواهد کرد و قصد دارد از کمک‌های آتی به اوکراین، از جمله بازسازی پس از جنگ، سود ببرد.

دکترین ملی «پیاست» که به نام نخستین خاندان سلطنتی لهستان نامگذاری شده، همچنین قصد دارد «قوی‌ترین اقتصاد منطقه» را بسازد و جایگاه سیاسی این کشور را در سطح جهانی تقویت کند.

تاسک با بیان اینکه «لهستان در حال تقویت جایگاه خود در میان رهبران برتر رشد اقتصادی در اروپاست»، اقتصاد را دومین ستون این دکترین نامید.

«ارتش قدرتمند، اقتصاد معجزه‌آسا»؛ چشم‌انداز جدید لهستان
محل سخنرانی دونالد تاسک

او افزود: «امروز ما واقعاً فقط یک قدم با این واقعیت فاصله داریم که نه فقط در اروپا، بلکه در سراسر جهان مردم با تحسین بگویند بله لهستان، این یک معجزه اقتصادی است.»

تاسک همچنین گفت که نفوذ سیاسی در اتحادیه اروپا و سطح جهانی، سومین ستون این دکترین را تشکیل می‌دهد و بر اهمیت حفظ روابط قوی با «مهم‌ترین متحد» ورشو، یعنی واشنگتن تأکید کرد.

گزارش شده که آندژی دودا، رئیس‌جمهور لهستان، حتی از واشنگتن خواسته است که بخشی از زرادخانه هسته‌ای خود را که در غرب اروپا یا آمریکا ذخیره شده، به لهستان منتقل کند.

در پی آن، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا گفت که اگر روزی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا از چنین ایده‌ای حمایت کند، «شگفت‌زده» خواهد شد.

بر اساس گزارش مؤسسه کیل آلمان، لهستان از زمان شدت گرفتن درگیری با روسیه در سال ۲۰۲۲، یکی از حامیان اصلی اوکراین بوده و بیش از ۵.۱ میلیارد یورو (۵.۷ میلیارد دلار) کمک ارائه کرده که بیش از ۷۰ درصد آن نظامی بوده است.

به گزارش راشا تودی، این کشور همچنین تعداد زیادی از پناهجویان اوکراینی را پذیرفته، اگرچه گزارش شده که نگرش عمومی در میان موج ورود آنها سردتر شده است. همچنین مقامات لهستانی به طور فزاینده‌ای خواستار نظامی‌سازی برای مقابله با تهدید ادعایی ناشی از روسیه شده‌اند. مسکو این ادعاها را رد و اعلام کرده است که رهبران ناتو و اتحادیه اروپا تنها در حال «ترساندن مردم» برای جلب حمایت آنها از نظامی‌سازی بیشتر هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha