• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404020704278
  • خبرنگار : 71592

رئیس اسبق شاباک خواستار نافرمانی مدنی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو شد

رئیس اسبق شاباک خواستار نافرمانی مدنی در اعتراض به سیاست‌های نتانیاهو شد
رونن بار

رئیس اسبق سرویس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) در جریان تظاهرات اعتراض‌آمیز در تل‌آویو، برای ابراز مخالفت با سیاست‌های نخست وزیر رژیم صهیونیستی، خواستار نافرمانی مدنی شد.

به گزارش ایسنا، «عامی ایالون» رئیس اسبق شاباک در جریان شرکت در این تظاهرات، تأکید کرد گزارش مکتوب «رونن بار» رئیس فعلی شاباک به دیوان عالی رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که پرچم سیاه نافرمانی مدنی برافراشته شده است. این گزارش بار، واقعیت رژیم صهیونیستی را به تصویر می‌کشد، به گونه‌ای که امکان چشم‌پوشی از آن وجود ندارد. پرچم سیاهی که صهیونیست‌ها را ملزم به نافرمانی می‌کند، عملا برافراشته شده است.

وی گفت: «وقتی شاباک سوءظن‌ها در مورد نفوذ اطلاعاتی در فرآیند تصمیم‌گیری اسرائیل را بررسی می‌کند و نخست‌وزیر به جای درخواست تکمیل تحقیقات، به آنها می‌پیوندد و رئیس شاباک را برکنار می‌کند، می‌دانیم که پرچم سیاه برافراشته شده است.»

۲۰ مارس، کابینه رژیم صهیونیستی با توافق آرا، با پیشنهاد نتانیاهو برای برکناری بار موافقت کرد، اتفاقی که علی‌رغم اعتراضات هزاران نفر درباره این تصمیم، در نوع خود در تاریخ رژیم صهیونیستی، برای نخستین بار رخ داد.

چند ساعت پس از این تصمیم کابینه، دیوان عالی رژیم صهیونیستی برکناری بار را تا زمان بررسی دادخواست‌های اپوزیسیون به حالت تعلیق درآورد و مقامات در کابینه نتانیاهو اینطور القا کردند که قصد اپوزیسیون بی‌احترامی به تصمیم دیوان است.

سپس ۸ آوریل، دیوان عالی رژیم صهیونیستی، کابینه را از انجام تصمیم خود درباره برکناری بار یا اعلام جانشین او منع کرد که قرار بود ۱۰ آوریل اجرایی شود.

شبکه ۱۲رژیم صهیونیستی گزارش کرد نتانیاهو تصمیم برکناری بار را با این عنوان که او یک «شکست خورده» است، توجیه کرد، اما بار این تصمیمات را به اختلاف نظر با نتانیاهو و تحقیقات شاباک در مورد چندین مسئله داخلی، از جمله نفوذ راست افراطی در نیروی پلیس و تماس‌های بین مقامات دفتر نخست وزیر و یک دولت خارجی نسبت داد.

نتانیاهو با چالش‌های داخلی متعددی در رابطه با شکست خود در تضمین بازگشت زندانیان اسرائیلی در بند حماس، علیرغم نزدیک به ۱۹ ماه نسل‌کشی علیه غزه که جان صدها هزار غیرنظامی فلسطینی را گرفته است، روبه‌رو است.

صهیونیستی‌ها همچنین از سیاست‌های دوران جنگ نتانیاهو و تصمیمات بعدی او انتقاد می‌کنند و اخیراً خواستار لغو اخراج رئیس شاباک و قصد کابینه برای برکناری «گالی باهارا-میارا»  دادستان کل، شده‌اند. اپوزیسیون این تصمیمات را اقداماتی برای تسلط بر همه مقامات و نهادها می‌داند.

رژیم صهیونیستی با حمایت کامل آمریکا از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ در غزه مرتکب نسل‌کشی شده و بیش از ۱۶۸ هزار فلسطینی که اکثر آنها کودک و زن هستند را شهید و زخمی و بیش از ۱۱ هزار نفر را مفقود کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha