• یکشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۲۰:۱۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404020704782
  • خبرنگار : 71654

بسته اخبار علمی و دانشگاهی

از ابداع یک داروی ضد سرطان تا هواپیمایی که بیمارستان شد

از ابداع یک داروی ضد سرطان تا هواپیمایی که بیمارستان شد

سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا در روز هفتم اردیبهشت به اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، فناوری، پژوهش، جهاد دانشگاهی، دانش بنیان‌ها، صنفی، فرهنگی و دانشجویی پرداخته است که قصد داریم در اینجا مروری بر خلاصه‌ای از این اخبار داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، در روز یکشنبه به اخبار گوناگونی در ایران و جهان در سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا پرداختیم و در ادامه مروری بر خلاصه‌ای از این اخبار خواهیم داشت. برای مطالعه نسخه کامل هر خبر کافی است بر روی تیتر آبی رنگ آن کلیک کنید.

ابداع یک داروی ضد سرطان با «قارچ هیمالیا»

یک ترکیب حاصل از «قارچ هیمالیا» برای تقویت ۴۰ برابری خاصیت ضد سرطانی بهینه‌سازی شده است.

پایین بودن تعداد دانش‌بنیان‌های کهگیلویه و بویراحمد

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: این در حالی است که تعداد شرکت‌های دانش بنیان این استان نسبت به میانگین کشوری پایین‌تر است.

سنجاقک ناسا یک مانع مهم را پشت سر گذاشت

روتورکرافت «دراگون‌فلای» ناسا پیش از پرتاب به سمت قمر بزرگ سیاره زحل توانست از یک مانع مهم عبور کند.

سحابی اسپیروگراف

عکس روز ناسا یک سحابی درخشان را به نمایش می‌گذارد که به «سحابی اسپیروگراف» معروف است.

کشف جدید محقق ایرانی برای ساخت بدنه هواپیما و تجهیزات پزشکی

محقق ایرانی دانشگاه ایالتی ویچیتا و همکارانش با استفاده از نانولوله‌های مارپیچ کربنی، نسل جدیدی از نانوکامپوزیت‌های سبک و فوق‌مقاوم را برای کاربردهای پیشرفته صنعتی ساختند که گام مهمی در تولید مواد قابل‌اعتماد برای صنایع هوافضا، انرژی و تجهیزات پزشکی به شمار می‌رود.

امکان تغییر گروه آزمایشی و حوزه امتحانی کنکوری‌ها وجود ندارد

بر اساس تاکید سازمان سنجش در کنکور ۱۴۰۴ تغییر گروه آزمایشی، ثبت‌نام جدید و تغییر حوزه امتحانی به هیچ‌وجه امکان‌پذیر نیست. داوطلبان از مراجعه به واحدهای رفع‌نقص کارت برای این موارد جداً خودداری کنند.

جزئیات و نحوه برگزاری مرحله دوم آزمون دکتری

بر اساس ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در پذیرش مقطع دکتری (نیمه متمرکز) از سال ۱۴۰۳ به بعد اختیار دارند برای نمره کل نهایی پذیرش حدنصاب برای هرکدرشته محل تعیین کنند.

بومی‌سازی چهار دستگاه راهبردی برای لایه نشانی نانویی

فناوران یکی از شرکت‌ها با بهره‌گیری از دانش فنی بومی و تکیه بر تجربه متخصصان داخلی، موفق به طراحی و تولید مجموعه‌ای از دستگاه‌های لایه‌نشانی نانویی با قابلیت رقابت با نمونه‌های خارجی شدند.

کدرشته‌های آزمون دکتری اصلاح شد

با اصلاح دفترچه‌ راهنمای انتخاب رشته آزمون ورودی دکتری (Ph.D) نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۴ برخی کد رشته‌ها حذف و برخی نیز به عنوان کد رشته جدید به دفترچه اضافه شدند.

زمان‌بندی نقل و انتقالات دانشجویی

سرپرست روابط عمومی معاونت آموزشی وزارت بهداشت با اعلام خبر آغاز فرآیند نقل و انتقالات دانشجویی برای نیم‌سال اول ۱۴۰۵-۱۴۰۴، زمان‌بندی دقیق این مراحل را تشریح کرد.

تولد هر انسان با ۲۰۰ تغییر ژنتیکی نسبت به والدین

دانشمندان با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته توالی‌یابی DNA توانسته‌اند به بخش‌هایی از ژنوم انسانی دسترسی پیدا کنند که پیش از این ناشناخته و بررسی‌ناپذیر بودند. این پیشرفت گامی مهم در شناخت بهتر تغییرات ژنتیکی در طول نسل‌هاست.

معرفی خالق «بیمارستان چشم پرنده»

دیوید پیتون (David Paton) خالق یک بیمارستان تخصصی چشم پرنده بود که در سن ۹۴ سالگی درگذشت.

ایران در مسیر درمان پارکینسون با سلول دوپامین‌ساز

مدیر گروه پژوهشی ژنتیک ناباروری پژوهشگاه رویان از تحقیق بر روی سلولی موسوم به «دوپاستر» با عملکردی مشابه سلول‌های دوپامین‌ساز برای درمان پارکینسون آماده آزمایش‌های بالینی خبر داد.

اختراع ایرانی که کیفیت قطعات را به کمتر از ۱۰۰ نانومتر می‌رساند

در یک دستاورد علمی بی‌نظیر، یک شرکت ایرانی موفق به طراحی دستگاهی انقلابی برای نانوپرداخت‌کاری سطح قطعات استوانه‌ای شد. این دستگاه که با استفاده از نانوذرات ساینده و فناوری پیشرفته، قادر است کیفیت سطح قطعات را به دقتی کمتر از ۱۰۰ نانومتر برساند، می‌تواند تحولی بزرگ در صنایع پزشکی، پلاستیک و تجهیزات آزمایشگاهی ایجاد کند.

فضانوردی که هابل را در فضا لمس کرد

جان گرونسفلد (John Grunsfeld)، فضانورد سابق که از هابل بازدید کرده و در ادامه فعالیت این تلسکوپ فضایی نقش داشته است، در مورد دوام این تلسکوپ صحبت کرده و می‌گوید: «بزنم به تخته، هابل می‌تواند ۱۰ سال دیگر هم دوام بیاورد.»

اولین سفر ۲۵۰ کیلومتری پیام‌های کوانتومی غیر قابل هک در دمای عادی

دانشمندان برای اولین بار موفق شدند پیام‌های کوانتومی غیر قابل هک را در فاصله ۲۵۴ کیلومتری، آن هم بدون وسایل سرماساز منتقل کنند.

تقویت اقتصاد پایدار از رویکردهای صنعت نفت ایران در حوزه مسئولیت اجتماعی

کارشناسانِ چهارمین پیش‌نشست همایش ملی «تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران» غربالگری نیازمندی‌ها از طریق برنامه‌ها، آمایش سرزمین و یا برنامه توسعه پایدار استان را از رویکردهای صنعت نفت در حوزه مسئولیت اجتماعی شرکتی برشمردند و با اعلام خبر بازنگری نظام‌نامه مسئولیت اجتماعی این صنعت در سال ۱۴۰۲ با رویکردی خاص و با تأکید بر ضرورت نهادینه‌سازی مسئولیت اجتماعی در صنعت نفت در ادامه گزارش‌دهی پایداری را آخرین اقدام در زمینه­ مسئولیت اجتماعی عنوان کردند.

کشف سردترین سیاره جهان

ستارشناسان سردترین سیاره کشف شده تاکنون را به لطف مشاهدات تلسکوپ فضایی «جیمز وب» مشاهده کرده‌اند که به دور یک ستاره «کوتوله سفید» ( white dwarf) می‌چرخد.

آنتی‌بیوتیک تازه کشف‌شده‌ای که می‌تواند با یکی از بدترین ابرمیکروب‌ها مبارزه کند

برخی از گونه‌های نایسریا گونوره‌آ که باکتری عامل عفونت سوزاک است، در برابر اکثر داروهای مدرن، مقاوم شده‌اند. با این حال، اکنون ممکن است دسته جدیدی از آنتی‌بیوتیک‌ها را برای استفاده به عنوان سلاحی علیه این باکتری‌ها داشته باشیم.

روشی نوین برای پایان دادن به حذف جوجه‌های نر

در شرایطی که صنعت مرغداری به دنبال راه‌حل‌هایی برای کاهش ضایعات و ارتقای وضعیت نگهداری از حیوانات است، پژوهشگران موفق به یافتن روشی نوین برای تعیین جنسیت جوجه‌ها پیش از تولد شده‌اند؛ روشی که می‌تواند تحولی اساسی در این صنعت ایجاد کند.

از آموزش تا سرمایه‌گذاری؛ گام‌های اساسی برای توسعه فناوری‌های نوظهور در ایران

به اعتقاد معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، در عصر فناوری و نوآوری، رشد اقتصادی و صنعتی کشورها به توانمندی‌های انسانی و زیرساخت‌های علمی متکی است و ایران برای عبور از اقتصاد منابع‌محور به اقتصاد دانش‌محور، نیازمند تغییرات بنیادین در سیستم‌های آموزشی، توسعه زیرساخت‌ها و تقویت پیوندهای عملیاتی میان صنعت و دانشگاه است.

واحدهای دانشگاه باید استقلال عملیاتی بیشتری داشته باشند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر افزایش اختیارات واحدهای دانشگاهی و کاهش مداخلات ستادی تاکید کرد و گفت: واحدهای مختلف دانشگاه باید استقلال عملیاتی بیشتری داشته باشند و واحدهای ستادی بر نقش سیاستگذاری و نظارتی خود تمرکز کنند.

گرامیداشت روز روان‌شناس و مشاور در دانشگاه علم و فرهنگ

مراسم گرامیداشت روز روان‌شناس و مشاور دوشنبه، ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می‌شود.

اولین نیروگاه خورشیدی متحرک خطوط ریلی جهان روشن شد

اولین نیروگاه خورشیدی متحرک جهان در خطوط ریلی فعال کشور سوئیس با خروجی ۱۶ مگاوات‌ساعت آغاز به فعالیت کرده است.

حضور دانشگاه تهران در مسابقات بین‌المللی دادگاه تمرینی مالکیت فکری

تیم دانشجویی دانشگاه تهران موفق به کسب مقام سوم مسابقات بین‌المللی دادگاه تمرینی سازمان جهانی مالکیت فکری شد.

تولد دوباره مرال‌های البرز؛ روایت بازوحشی‌سازی در جنگل علمی و تحقیقاتی تربیت مدرس

پروژه بازوحشی‌سازی و تقویت جمعیت مرال در جنگل آموزشی و تحقیقاتی دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس و منطقه حفاظت شده البرز مرکزی با موفقیت انجام و به ایستگاه پایانی رسیده است.

تقویت پیوند دانشگاهیان و دانش‌بنیان‌ها در سایه «پسادکتری فناورانه»

مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، برنامه «پسادکتری فناورانه» (TOP) را با هدف تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت و حمایت از توسعه فناوری برگزار می‌کند.

آغاز رسمی برنامه «هاتف» جهت حمایت مالی از طرح‌های توسعه فناوری

با انتصاب دکتر محمودرضا هاشمی، عضو هیأت‌ علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر به عنوان مشاور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و مدیر برنامه هدایت اعتبارات توسعه فناوری (هاتف)، فعالیت دبیرخانه برنامه هاتف آغاز شد.  

۳۰ اردیبهشت؛ زمان برگزاری آیین ملی اعطای جایزه «علامه طباطبایی(ه)»

آیین ملی اعطای جایزه «علامه طباطبایی(ه)» ۳۰ اردیبهشت‌ ماه ۱۴۰۴ به همت بنیاد ملی نخبگان برگزار می‌شود.

تسلیت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پی حادثه دلخراش بندر شهید رجایی

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور پیامی، حادثه اندوهبار در بندر شهید رجایی بندرعباس را به ملت ایران و خانواده‌های داغدار تسلیت گفت و ضمن ابراز همدردی، بر ضرورت بازنگری فوری در پروتکل‌های ایمنی و تقویت زیرساخت‌های نظارتی تأکید کرد.

۳۶ جایزه ویژه به‌مناسبت «سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران»

مسابقه کتابخوانی با موضوع کتاب «سلول‌های بهاری» خاطرات تولید و توسعه دانش سلول‌های بنیادی به روایت دکتر حسین بهاروند به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران برگزار می‌شود.

بررسی میزان بروز بیماری در مبتلایان کووید۱۹

با حمایت بنیاد ملی علم ایران، طرح پژوهشی «بررسی میزان بروز، عود، عوارض و مرگ بیماری‌های غیرواگیر و واگیر در بیماران مبتلا به کووید ۱۹» با هدف بررسی میزان بروز، عود، عوارض و مرگ بیماری‌های غیرواگیر و واگیر در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ انجام شد.

نام ۸۱ دانشگاه ایرانی در میان برترین‌های آسیا؛ شریف در جایگاه اول ملی

جایگاه مؤسسه‌های ایرانی در نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌های آسیایی «مؤسسه آموزش عالی تایمز» در ویرایش ۲۰۲۵ میلادی منتشر شد.

ضرورت حفظ و تکریم جایگاه معلمی اعضای هیات علمی، دانشجومعلمان

رئیس دانشگاه فرهنگیان با اشاره به توفیقات بدست آمده در سال گذشته و برنامه‌های تحولی سال جاری بر لزوم تکریم و حفظ شان جایگاه معلمی اعضای هیات علمی، دانشجومعلمان و تربیت معلم تاکید کرد.

دانشمندان کلید موفقیت را در دل بازی «ماینکرافت» پیدا کردند

زمانی که پیشینیان ما برای یافتن غذا به شکار می‌رفتند، انتخاب بین اینکه یک قلمرو جدید را جستجو کنند یا کسی را دنبال کنند که پیش‌تر یک منطقه خوب پیدا کرده بود تفاوت بین ضیافت و قحطی را شکل می‌داد. اکنون دانشمندان بین‌المللی این تصمیم‌گیری باستانی را با استفاده از بازی ماینکرفت بازسازی کرده‌اند تا مشخص کنند که دلیل پشت انتخاب مسیر خودمان در مقابل دنبال کردن مسیری که دیگران طی کرده‌اند، چیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha