• دوشنبه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404020805367
  • خبرنگار : 50308

پیشگیری از بیماری قلبی با سه دقیقه فعالیت متوسط روزانه

پیشگیری از بیماری قلبی با سه دقیقه فعالیت متوسط روزانه

ایسنا/خراسان رضوی محققان دریافتند که سه دقیقه فعالیت متوسط روزانه ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی‌عروقی را کاهش دهد.

گروهی از محققان قلب‌وعروق و بهداشت عمومی وابسته به چندین مؤسسه در سراسر بریتانیا و یک مؤسسه در استرالیا که با مرکز تحقیقات پوشیدنی‌های مکنزی (Mackenzie Wearables) همکاری می‌کنند، دریافتند که برای افراد مسن، فقط سه دقیقه فعالیت متوسط در روز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی مانند حمله قلبی و همچنین مرگ ناشی از چنین رویدادی را کاهش دهد.

لازم به‌ذکر است که مرکز تحقیقات پوشیدنی‌های مکنزی یک مرکز اختصاصی با تمرکز بر اندازه‌گیری فعالیت بدنی، مصرف انرژی، وضعیت بدن، خواب و سایر رفتارهای سبک زندگی با استفاده از دستگاه‌های پوشیدنی است.

سایت مدیکال اکسپرس گزارش کرد، این گروه اطلاعات موجود در بانک زیستی بریتانیا را برای افرادی که از مانیتورهای مچی برای ردیابی سطح فعالیت خود استفاده می‌کردند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

نتایج تحقیقات قبلی نشان دادند که با افزایش سن، بسیاری از افراد فعالیت بدنی خود را کاهش می‌دهند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را افزایش می‌دهند اما مشاهده شده است که برخی از افراد ورزش کردن را حتی به صفر می‌رسانند.  

گروه تحقیقاتی خاطرنشان کرد که بسیاری از فعالیت‌ها ممکن است به‌عنوان فعالیت بدنی در نظر گرفته نشوند، مانند انجام کارهای خانه یا خرید مواد غذایی، اما صرف نظر از این، ممکن است مزایای سلامتی داشته باشند. محققان از چنین کارهایی به‌عنوان فعالیت‌های فرعی یاد می‌کنند.

محققان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این احتمال، به داده‌های ۲۴ هزار و ۱۳۹ نفر (با میانگین سنی ۶۲ سال) فهرست شده در بانک زیستی بریتانیا، دسترسی پیدا کردند. این افراد در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ حداقل به مدت هفت روز شتاب‌سنج را روی مچ دست خود بسته بودند و خود را غیرورزشکار معرفی کردند.  

محققان افرادی را که مانیتورهای مچ دستشان نشان می‌داد که فعالیت متوسط منظمی دارند با افرادی که کم و بیش فعال بودند، مقایسه کردند. آنان دریافتند افرادی که فعالیت متوسط منظم و فرعی انجام می‌دهند، احتمال تجربه مشکل قلبی عروقی یا مرگ ناشی از آن را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند.

این گروه تحقیقاتی به‌طور خاص‌تر، دریافت افرادی که حداقل سه دقیقه و به‌طور منظم فعالیت متوسط داشتند، احتمال ابتلا به حمله قلبی، سکته مغزی یا سایر انواع بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دادند.  

محققان همچنین تفاوت‌های جنسیتی را نیز یافتند؛ به‌عنوان مثال، مشخص شد که مردان در فعالیت‌های فرعی کمتری نسبت به زنان شرکت می‌کنند. آنان همچنین با افزایش تعداد فعالیت‌های فرعی و هنگامی که چنین فعالیت‌هایی شدیدتر بودند، بهبود در سلامت را مشاهده کردند.

این گروه پیشنهاد کرد که افراد می‌توانند با شرکت در فعالیت‌های روزمره‌ جانبی، مانند تهیه‌ غذا به‌جای بیرون رفتن، تمیز کردن خانه، چمن‌زنی یا انجام برخی کارهای باغبانی، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را با افزایش سن کاهش دهند.  

آنان خاطرنشان کردند که نکته‌ کلیدی این است که سعی کنید هر روز چندین فعالیت کوتاه‌مدت انجام دهید.

یافته‌های این تحقیق در مجله Circulation منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha