به گزارش ایسنا، معتمدیان در خصوص همکاری مشترک دو استان اظهار کرد: توسعه فعالیتهای مشترک سیاسی و فرهنگی از دستاوردهای ما با اقلیم کردستان بود؛ هیچوقت فراموش نمیکنیم در سه سال گذشته عراق به زائران ما خدمات خوبی ارائه داد. عوامل متعددی موافق توسعه روابط این اقلیم کردستان با جمهوری اسلامی نیستند و با همه موانع همکاری خوبی در بخشهای مختلف میان جمهوری اسلامی و اقلیم کردستان برقرار است. از زحمات استاندار اربیل که در اربعین از زائران ما استقبال کرد تشکر میکنیم؛ در نظر داریم شرایط برای عبور زائران از مرز آذربایجان قبلی فراهم باشد.
وی ادامه داد: تهران بزرگ ترین استان از نظر جمعیتیست و پایتخت جمهوری اسلامی نیز است. تهران در بیشتر حوزهها از جمله در صنعت پیش رو است و ۳۰ درصد اقتصاد کشور را تشکیل داده است؛ بیش از ۵۰ درصد از شرکتهای دانش بنیان در این استان قرار دادگرد و بزرگترین شهرکهای صنعتی و بیش از ۵۰ درصد از گلخانههای کشور در استان فعالیت میکنند. همچنین معتبر ترین دانشگاهها در منطقه و کشور، تمرکز اداری کشور و بیمارستانهای مجهز در تهران هستند.
استاندار تهران اضافه کرد: تهران از نظر موقعیت شاهراه است و بیشتر مسیرهای کشور به اینجا ختم میشود؛ سالانه حداقل ۲۶ میلیون تن صادرات به اقلیم کردستان داریم و رتبه اول صادرات ما در اختیار عراق است و ۲۰ درصد از صادراتمان نیز به اقلیم کردستان است اما معتقدیم این کافی نیست و میتوانیم روابط همه جانبهای داشته باشیم.
وی ادامه داد: ظرفیت بسیار خوبی با امضای تفاهمنامه ایجاد خواهد شد؛ ما ظرفیت صادرات خدمات فنی و مهندسی و آموزشی داریم. در بخش توسعه گردشگر میتوانیم همکاری خوبی داشته باشیم و اربیل را میتوانیم به عنوان بارانداز کالاهای ایرانی قرار دهیم و میتوانند نقش توزیع کننده در کشورهای عربی یا کردنشین را داشته باشند. توسعه ارتباطات از طریق حمل و نقل هوایی نیز مورد توجه ماست و پیشنهادمان این است که کارگروهی مشخص کنیم تا زمینههای همکاریهای مشترک را شناسایی و وارد فاز همکاری شویم. امیدواریم این سفر برای توسعه روابط موثر واقع شود.
معتمدیان همچنین عنوان کرد: تلاش میکنیم هیات تجاری و اقتصادیمان زمینه تعامل بیشتر را فراهم کند؛ برنامه ریزی میکنیم در ایام اربعین زیرساخت فراهم کنیم تا از مسیر اربیل عراق به زیارت بروند. انتظارمان نیز این است که هزینههای حمل و نقل پایین بیاید.
در ادامه امید خوشناو استاندار اربیل عنوان کرد: ما گذشتههایی پر از افتخار داریم و به گذشته مشترکمان افتخار میکنیم؛ همکاریهایمان اراده هر دو طرف بود. از سفارت ایران در اربیل و دفتر ارتباطات ایران تشکر کنیم چرا که نقش موثری در توسعه روابط داشتند. یاد مرحوم رییسی را گرامی میداریم؛ او قرار بود به اربیل سفر کند اما به رحمت خدا رفت. سفر پزشکیان به اربیل بسیار مهم بود و من اعلام کردم آمدن زائران به عراق برای ما افتخار است و مسعود بارزانی در این مورد تاکید دارد. اطمینان دارم نسبت به سالهای گذشته مشکلات کمتر خواهد بود و میخواهیم افتخاری برای آینده نیز بر جای بگذاریم؛ با افتخار میخواهیم با تهران روابط صمیمی داشته باشیم.
وی ادامه داد: مطمئنم روابطمان به یادماندنی خواهد بود. اگر اختلافاتی به وجود میآید، اختلاف مردمها نیست و این دولتها هستند که باعث این مساله میشوند؛ خوشبختانه نگاه ما اکنون بر توسعه است. اراده مهمی از طرف اقلیم کردستان وجود دارد و به روابط پیشین و تاریخ دیدگاه مثبتی داریم. اتفاق چند روز پیش در بندرعباس غمناک بود و ما به خاطر این اتفاق تسلیت میگوییم؛ رییس و نخست وزیر اقلیم کردستان از اولین کسانی بودند که پیام تسلیت خودشان را به ایرانیان ارسال کردند. به استانداری تهران همدردی خودمان را اعلام میکنیم.
استاندار اربیل اضافه کرد: من این تفاهمنامه و نکات آن را در راستای توسعه آینده میدانیم؛ نباید نشستهای مشترکمان تاخیر بخورد و باید هر چه زودتر برگزار شوند. از استاندار تهران دعوت میکنیم به اربیل سفر کند. ما در سفری که به آذربایجان غربی خواهیم داشت، نسبت به رفع اختلافات تاکید داریم و بر بازگشایی مرز کیلهشین در اشنویه تاکید داریم. خوشحالیم که به نمایندگی اقلیم عراق اینجا هستیم؛ دفتر روابط دو کشور همیشه در تعامل بودند و امیدوارم اگر مشکلی وجود داشته باشد حل شود.
انتهای پیام
نظرات