• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404020905985
  • خبرنگار : 50024

به مناسبت روز جهانی ایمونولوژی؛

ایمونولوژی؛ ستون سلامت امروز، ضامن آینده پزشکی

ایمونولوژی؛ ستون سلامت امروز، ضامن آینده پزشکی

ایسنا/البرز عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، با تأکید بر اهمیت علم ایمونولوژی، آن را ستون سلامت امروز و امید درمان‌های فردا دانست و گفت: ایمونولوژی به‌عنوان زیربنای توسعه واکسن‌ها، ایمنوتراپی و کنترل بیماری‌های پیچیده، نقشی کلیدی در آینده پزشکی ایفا می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از موسسه رازی، دکتر سیدرضا بنی هاشمی با تأکید بر نقش بنیادین علم ایمنی شناسی در ارتقای سلامت فردی و اجتماعی، اظهار کرد: ایمونولوژی یکی از ارکان اصلی زیست‌پزشکی نوین است که با شناخت دقیق عملکرد سیستم ایمنی، راه را برای توسعه روش‌های نوین درمانی و پیشگیرانه هموار کرده است.

وی افزود: از تولید واکسن‌ها تا ایمنوتراپی، مهار بیماری‌های خودایمنی، درمان سرطان و افزایش موفقیت پیوند اعضا، همگی بر پایه یافته‌های ایمونولوژی استوار هستند.

عضو هیئت علمی موسسه رازی تصریح کرد: سیستم ایمنی، مدافع خاموش بدن است و دانش ایمونولوژی با رمزگشایی سازوکارهای این سیستم پیچیده، زمینه‌ساز توسعه روش‌های علمی و کاربردی در حوزه سلامت شده است،  به طوری که بدون این دانش، موفقیت در حوزه واکسن‌سازی و کنترل بیماری‌های عفونی ممکن نبود.

مدیر تحقیق و توسعه موسسه رازی، با اشاره به پیشینه این موسسه در حوزه تحقیقات ایمونولوژی گفت: موسسه رازی با بیش از صد سال فعالیت مستمر، نه‌تنها در زمینه تولید واکسن‌های انسانی و دامپزشکی پیشگام بوده، بلکه با تکیه بر ظرفیت‌های علمی و پژوهشی خود، سهم بسزایی در پیشرفت‌های ایمونولوژیک کشور داشته است.

دکتر بنی‌هاشمی به نقش موسسه رازی در دوران پاندمی کرونا اشاره کرد و افرود: تولید اولین واکسن تزریقی داخل بینی در کشور توسط محققان موسسه رازی، نشان از توانمندی‌های علمی ملی در حوزه ایمونولوژی و واکسن‌سازی دارد. این دستاورد مهم، مصداقی از پیوند دانش و اقدام در شرایط بحرانی است.

وی همچنین به اهمیت واکسن‌های دام و طیور اشاره کرد و گفت: بخش مهمی از فعالیت‌های ایمونولوژیک موسسه رازی، معطوف به تولید واکسن‌هایی است که از شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان جلوگیری می‌کنند و در حفظ امنیت غذایی کشور نقش اساسی دارند.

بنی هاشمی روز جهانی ایمونولوژی را فرصتی برای یادآوری نقش دانشمندانی عنوان کرد که مسیر پزشکی را متحول کردند.

وی ادامه داد: امروزه تلاش متخصصان ایمونولوژی، ژنتیک، میکروبیولوژی، داروسازی و زیست‌فناوری در توسعه راهکارهای نوین ایمن‌سازی، تضمین‌کننده سلامت نسل‌های آینده است. این دانش، نه‌تنها عامل نجات جان انسان‌ها در گذشته بوده، بلکه امیدبخش آینده‌ای سالم‌تر برای جامعه جهانی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha