• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404020906246
  • خبرنگار : 50295

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:

۵۹ پارک علم و فناوری درکشور فعالند

۵۹ پارک علم و فناوری درکشور فعالند

ایسنا/زنجان معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۵۹ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت دارند و حدود ۲۴ هزار و ۷۰۰ واحد فناور و دانش‌بنیان در این مراکز مستقرند.

محمدنبی شهیکی امروز (سه‌شنبه، ۹ اردیبهشت) در نشست ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان استان زنجان و مراسم تکریم و معارفه رئیس پارک علم و فناوری این استان، با اشاره به اینکه در کشور، ظرفیت نهادی مناسبی برای شکل‌گیری زیست‌بوم فناوری فراهم شده و تمرکز فعلی بر بهره‌برداری بهینه از همین ظرفیت‌هاست، اظهار کرد: برنامه‌ای برای ایجاد پردیس‌های جدید فناوری نداریم، بلکه اولویت اصلی ما اتصال پردیس‌های موجود به صنعت و فعالیت‌های کاربردی است.

وی ادامه داد: توسعه فناوری صرفاً با ایجاد نهادهای جدید یا تغییر تابلوها ممکن نیست و منابع محدود نباید صرف نهادسازی‌های موازی شود. زیست‌بوم فناوری کشور نیازمند تغییر در مدل و رویکردهاست و باید از فضای خیال‌پردازی فاصله گرفت و نگاه واقع‌بینانه‌تری به اجرای فناوری داشت، چراکه عرصه عمل، شکننده و حساس است.

معاون وزیر علوم بر نقش کلیدی بخش خصوصی در پیشبرد فعالیت‌های فناورانه تأکید کرد و گفت: تجربه موفق کشورها نشان داده که مشارکت فعالانه بخش خصوصی در توسعه پارک‌های علم و فناوری، یک عنصر تعیین‌کننده است.

شهیکی از افزایش پنج‌ برابری سرمایه پایه صندوق پژوهش و فناوری استان زنجان در سال ۱۴۰۴ خبر داد و بر لزوم تقویت نقش دانشگاه‌ها و مراکز علمی در ترکیب سهام این صندوق تأکید کرد.

او همچنین با اشاره به تعدد مراکز فناوری در زنجان، گفت: این مراکز باید در یک زنجیره منسجم فعالیت کنند، چراکه در صورت نبود انسجام، خروجی مؤثری از این مراکز حاصل نمی‌شود.

وی اضافه کرد: استان زنجان در زمینه تأسیس پارک علم و فناوری با عقب‌ماندگی تاریخی مواجه بوده و موانع متعددی بر سر راه ایجاد این نهاد وجود داشته است. بخش خصوصی در این استان چند گام از پارک علم و فناوری جلوتر است و می‌تواند نقش مؤثری در جهش فناوری ایفا کند.

در ادامه این نشست، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با انتقاد از عملکرد جزیره‌ای دستگاه‌های اجرایی در حوزه فناوری، گفت: این رویکرد موجب کاهش بهره‌وری در فعالیت‌های دانش‌بنیان استان شده است.

نرگس مرادخانی با بیان اینکه هر دستگاه به‌صورت مستقل فعالیت پژوهشی انجام می‌دهد، اظهار کرد: موفقیت در این عرصه مستلزم هم‌افزایی و تجمیع فعالیت‌هاست.

وی همچنین از نبود عملکرد شاخص در میان مراکز رشد و دانش‌بنیان استان انتقاد کرد و افزود: اگر همگرایی بهتری میان این مراکز وجود داشته باشد، می‌توان نتایج مؤثرتری کسب کرد.

او اولویت استان را حمایت از مراکز علمی و فناوری اعلام کرد و گفت: تلاش می‌شود پارک علم و فناوری استان نقش فعال‌تری در سیاست‌گذاری‌های کلان ایفا کند.

مرادخانی با اشاره به تعدد مراکز رشد در استان، بر ضرورت پرهیز از ایجاد ساختارهای موازی تأکید کرد و افزود: هر دستگاه نباید مرکز رشد جداگانه‌ای داشته باشد، بلکه تجمیع امکانات راهکار مؤثرتری است.

معاون استاندار زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت شهرک فناوری اطلاعات این استان اشاره کرد و گفت: این پروژه فعلاً در مرحله زمین‌سپاری باقی مانده است و تلاش می‌شود با مشارکت مجموعه مپنا، آن را به پایگاهی برای تجمیع فعالیت‌های علمی و فناورانه تبدیل کنیم.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از خدمات عباسعلی زمانی در دوران دو ساله مدیریت پارک علم و فناوری زنجان قدردانی و احسان خواصی به‌عنوان رئیس جدید این مجموعه معرفی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha