بهروز ابراهیمآبادی، امروز سه شنبه (۹ اردیبهشت)در مراسم تجلیل از شوراهای اسلامی ادوار شهر سنندج، به تبیین جایگاه رفیع شوراها در نظام مردمسالاری دینی، اشاره و اظهار کرد: روز شوراها یادآور اهمیت والای مشارکت مردمی در سرنوشت شهرها و روستاهای ایران است.
وی تأکید کرد: روز شوراها صرفاً یک مناسبت تقویمی نیست، بلکه یادآور یک اصل بنیادین در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که ریشه در آموزههای دینی، سنت پیامبر اکرم(ص) دارد.
وی با اشاره به آیه مبارکه «وَ أَمْرُهُمْ شُوری بَیْنَهُمْ» دارد، افزود: بر اساس این اصل مترقی، اداره امور جامعه بدون مشارکت آگاهانه و فعال مردم، امری ناقص و غیرقابل دوام خواهد بود. شوراها به عنوان یکی از مهمترین و مردمیترین نهادهای مدنی، نقش بیبدیلی در ایفای این اصل ایفا میکنند و در واقع، تبلور واقعی مردمسالاری دینی در سطح مدیریت شهری و محلی به شمار میروند.
رئیس شورای شهر سنندج، با اشاره به اینکه شورای اسلامی شهر، نهادی منتخب و برآمده از آرای مستقیم مردم است، بر مسئولیت سنگین این نهاد در قبال شهروندان تأکید کرد و گفت: اعضای شورای شهر سنندج، مشروعیت خود را از اعتماد مردم دارند و بر همین اساس، خود را موظف میدانیم که در تمامی فرآیندهای تصمیمگیری، مصالح و منافع عالیه شهر و تک تک شهروندان گرانقدر را در اولویت مطلق قرار دهیم.
وی افزود: شفافیت، پاسخگویی و خدمتگزاری صادقانه، سرلوحه عملکرد در این دوره از فعالیت شورا در شهر سنندج بوده و خواهد بود.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج در ادامه به تشریح اهم وظایف و اقدامات شورای اسلامی شهر سنندج در حوزههای مختلف پرداخت و تصریح کرد: از بدو فعالیت این دوره از شورا، تلاش وافری صورت گرفته است تا با نگاهی جامعنگر و مسئولانه به تمامی ابعاد زندگی شهری پرداخته شود.
وی گفت: تصویب بودجه سالانه و برنامههای جامع توسعهای شهر با در نظر گرفتن نیازها و اولویتهای شهروندان، نظارت دقیق و مستمر بر عملکرد شهرداری و حسن اجرای مصوبات شورا، تصویب طرحهای کلان عمرانی و زیربنایی با هدف ارتقای کیفیت زندگی شهری، پیگیری مجدانه مطالبات به حق شهروندان در حوزههای گوناگون از جمله محیطزیست، حملونقل و ترافیک، بهداشت و سلامت شهری، ایجاد فرصتهای اشتغال پایدار، توسعه فضاهای آموزشی و فرهنگی، و توجه ویژه به اقشار کمبرخوردار، همواره در صدر برنامههای ما قرار داشته است.
ابراهیمآبادی با تأکید بر جایگاه ویژه سنندج به عنوان مرکز استان و نمادی از تمدن، فرهنگ، هنر و هویت کردی در ایران زمین، اظهار کرد: عمیقاً باور داریم که توسعه شهر سنندج باید با در نظر گرفتن ظرفیتهای بینظیر فرهنگی، تاریخی، طبیعی و انسانی این شهر صورت پذیرد.
وی اضافه کرد: در همین راستا در سالهای اخیر، تلاش کردهایم با اتخاذ رویکردی هوشمندانه و با گامهایی حسابشده، در مسیر توسعه پایدار، عدالتمحور و مردممحور حرکت کنیم.
وی در ادامه به برخی از اقدامات شاخص شورا در راستای توسعه شهر اشاره کرد و افزود: بهینهسازی و نوسازی زیرساختهای حیاتی شهری، توسعه و گسترش چشمگیر فضاهای سبز و بوستانهای شهری به منظور ارتقای کیفیت محیط زیست و ایجاد بسترهای تفریحی سالم، ساماندهی نظام حملونقل عمومی و مدیریت هوشمند ترافیک به منظور تسهیل عبور و مرور شهروندان، تقویت صنعت گردشگری شهری با معرفی جاذبههای تاریخی و فرهنگی و ایجاد زیرساختهای لازم و توجه ویژه به توسعه محلات کمبرخوردار و رفع نابرابریهای موجود از اقدامات شاخص در این دوره بوده است.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج عنوان کرد: بهرهگیری از فناوریهای نوین در مدیریت شهری به منظور افزایش کارایی و ارائه خدمات بهتر، و حمایت قاطع از برنامههای متنوع فرهنگی و هنری بومی به منظور پاسداشت و ارتقای هویت اصیل شهر، تنها بخشی از اقداماتی است که با مشارکت فعال شهرداری و همراهی سایر نهادهای محلی از دیگر اقدامات در دستور کار این شورا در این دوره بوده و نتایج ملموسی نیز به همراه داشته است.
رئیس شورای شهر سنندج در ادامه به تشریح چالشها و فرصتهای پیش روی مدیریت شهری پرداخت و گفت: مسیر خدمت به مردم شریف سنندج، همواره با فراز و نشیبها و چالشهای متعددی روبرو بوده است.
وی اظهار کرد: محدودیتهای مالی و کمبود منابع، برخی موانع قانونی و مقررات دستوپاگیر، تبعات ناشی از تورم و تحریمهای ظالمانه و در برخی موارد، عدم همراستایی و هماهنگی کامل بین نهادهای مختلف، از جمله مشکلات و مانع کار شوراها بوده است.
انتهای پیام
نظرات