به گزارش ایسنا، سرویس علمی و دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران در روزی که گذشت، به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها میتوانید بر روی تیتر آبیرنگ خبر کلیک کنید.
دانشمندان یک نظریه فیزیکی ۵۰ ساله را برای ساخت اولین بمب سیاهچاله رمزگشایی کردند. این آزمایش از سیاهچالههای واقعی استفاده نمیکند، بلکه از فیزیک آنها تقلید میکند و به دانشمندان کمک میکند تا درک بهتری از نحوه تعامل سیاهچالهها با فضا داشته باشند.
سومین دریافتکننده تراشه نورالینک توانست دوباره صحبت کند
سومین بیماری که ایمپلنت مغزی نورالینک را دریافت کرده است پس از اینکه به دلیل ابتلا به یک بیماری پیشرونده صدایش را از دست داده بود، توانست دوباره با کمک یک ربات هوش مصنوعی با صدای خودش صحبت کند.
فضاپیمای شوروی پس از نیم قرن به زمین بازمیگردد
«کاسموس ۴۸۲»(Kosmos ۴۸۲) نام یک کاوشگر سیاره زهره است که ۵۳ سال پیش توسط حکومت شوروی به فضا پرتاب شد، اما هرگز از مدار زمین جدا نشد و اکنون طی روزهای آینده دوباره به زمین بازخواهد گشت و یا کاملا در جو میسوزد یا بقایای آن به سطح زمین سقوط میکند.
«چتجیپیتی» به ویژگی جستوجو برای خرید آنلاین مجهز میشود
شرکت «اوپنایآی» روز دوشنبه اعلام کرد که ویژگی جستوجوی«چتجیپیتی» را بهروزرسانی میکند تا تجربه بهتری را از خرید آنلاین در اختیار کاربران قرار دهد.
رونمایی از ۲۸ نوآوری جدید در اینوتکس ۲۰۲۵
در بخش جشنواره پیشگامان اینوتکس قرار است از ۲۸ محصول نوآورانه و فناورانه رونمایی شود.
توجه ویژه برنامه هفتم توسعه به آموزشهای مهارتی
رئیس دانشگاه ملی مهارت با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد دانشآموزان کشور آلمان جذب آموزش مهارتی شدهاند، گفت: خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه منابع زیادی به آموزش مهارتی اختصاص دادهاند.
ساخت «پروژه کویپر» با پرتاب ۲۷ ماهواره «آمازون» آغاز شد
شرکت «آمازون» با پرتاب ۲۷ ماهواره، ساخت شبکه بزرگ ماهوارههای اینترنتی خود را آغاز کرد.
علت بدحالی فضانورد ناسا پس از بازگشت به زمین چه بود؟
دان پتیت فضانورد ناسا توضیح میدهد که چرا در تصاویری که پس از فرود او روی زمین منتشر شد، ناخوش به نظر میرسید و میگوید: من خیلی خوب به نظر نمیرسیدم چون حالم خیلی خوب نبود.
امشب اولین کنفرانس توسعه دهندگان هوش مصنوعی «متا» برگزار میشود
اولین کنفرانس توسعه دهندگان هوش مصنوعی شرکت «متا» موسوم به «LlamaCon ۲۰۲۵» امشب برگزار میشود.
عکس روز ناسا ناپدید شدن تدریجی حلقههای سیاره زحل را در طول سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ نشان میدهد.
کشف یک ابر مولکولی عظیم در نزدیکی منظومه شمسی
دانشمندان موفق به کشف و رصد یک «ابر مولکولی»(Molecular cloud) در نزدیکی منظومه شمسی شدند.
خالیشدن ذهن؛ پدیدهای رایج با دلایل ناشناخته
گاهی در میانه یک مکالمه یا حین خواندن یک متن، ناگهان متوجه میشویم که ذهنمان هیچچیزی نمیگوید؛ نه فکری، نه تصویری، نه کلمهای. این حالت که به آن «خالی شدن ذهن» میگویند، پدیدهای مرموز اما رایج است.
تبدیل ضایعات میوه «دارابی» به فناوری تولید برق
پژوهشگران پوستهای میوه «دارابی» یا «پومیلو»(Pomelo) را به فناوری خودشارژی تبدیل کردهاند که برق تولید میکند.
کاوشگرهای سهبعدی که مسافران آینده مغز انسان هستند
پژوهشگران آلمانی، تعدادی کاوشگر سهبعدی انعطافپذیر و تاشو ابداع کردهاند که در بافت مغز قرار میگیرند تا از عملکرد عمیق نورونها نقشهبرداری کنند.
چهارشنبه، آخرین مهلت ثبتنام دکتری دانشگاه آزاد
داوطلبانی که در آزمون دانشگاه آزاد مجاز به انتخاب رشته شدهاند، تا چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه فرصت ثبتنام دارند.
نماینده مجلس با اشاره به استنکاف صنایع برای واریز صنایع به بخشهای دانشبنیان، گفت: درآمد قانون جهش از این منابع ۲۴ هزار میلیارد تومان (۲۴ همت) بود که از این میزان، فقط ۴ همت به معاونت علمی ریاستجمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص یافت و با پیگیریهای صورت گرفته کل ۲۴ همت مصوب شد و تمام پول به حساب معاونت علمی و صندوق نوآوری واریز شده است.
مصرف گوجهفرنگی میتواند جلوی افزایش وزن را بگیرد
گوجهفرنگی فقط یک محصول کشاورزی خوشرنگ و خوش طعم نیست؛ بلکه ترکیبات موجود در آن میتوانند نقشی کلیدی در سلامت بدن ایفا کنند. پژوهشی تازه نشان میدهد که یک ماده خاص در این میوه ممکن است مانع از افزایش وزن شود.
نمایشگاه اینوتکس؛ پیوند نوین بین سنت و تجدد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سطح فناوریهای عرضه شده در نمایشگاه اینوتکس گفت: این نمایشگاه پیوند نوینی بین سنت و تجدد و بین حکمت و حکمرانی برقرار میکنند.
طلوع بزرگ نسل جدید نوآوریهای هوش مصنوعی در اینوتکس ۲۰۲۵
پارک فناوری پردیس در بهار ۱۴۰۴، صحنه جولان هوش مصنوعی شد. در اینوتکس ۲۰۲۵، جایی که بیش از ۵۰۰ مجموعه نوآور گرد هم آمدهاند، هوش مصنوعی پرچمدار تحولات فناورانه است؛ از پردازش زبان طبیعی و رباتیک گرفته تا پزشکی هوشمند و تحلیل کلانداده. اینجا، آیندهای هوشمندتر از همیشه در حال شکلگیری است.
گسترش تولید عصارهها در جهاد دانشگاهی/افزایش صادرات عصاره زعفران به کانادا و کره جنوبی
مدیر مرکز تولید عصارهها در جهاد دانشگاهی از ارسال عصاره زعفران با کروسین بالا به کشورهای کانادا و کره جنوبی خبر داد و بر لزوم اخذ مجوزهای بینالمللی برای گسترش بازارهای صادراتی تأکید کرد.
عرضه محصول نانویی برای سنجش حساسیت میکروب به آنتیبیوتیکها
فناوران یکی از شرکتهای فناور موفق به تولید نوعی قرص آنتیبیوگرام حاوی نانوذرات شدند که به منظور سنجش حساسیت میکروبی و انتخاب مؤثرترین آنتیبیوتیک برای درمان عفونتها به کار میرود.
مهلت دریافت کارت کنکور فردا پایان مییابد
مهلت دریافت پرینت کارت ورود به جلسه آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ فردا، چهارشنبه دهم اردیبهشت پایان مییابد.
آمار بیشترین و کمترین داوطلبان گروههای آزمایشی کنکور اعلام شد/زنان، بیشترین متقاضیان رشتههای پزشکی
بررسی گروههای آزمایشی و تعداد شرکت کنندگان آنها در کنکور ۱۴۰۴ نشان میدهد که گروه آزمایشی علوم تجربی با ۴۲۲ هزار و ۱۱۹ متقاضی دارای بیشترین شرکتکننده در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ است.
باید پیوستگی خوبی بین آموزش، صنعت و شغل ایجاد شود
سخنگوی دولت با بیان اینکه پیوستگی خوبی باید بین آموزش، صنعت و شغل ایجاد شود، گفت: متاسفانه این موضوع در دانشگاههای ما اتفاق نمیافتد و دانشگاهها هر چه نامآورتر باشند، انسانهای خودشیفتهتری تحویل جامعه میدهند.
آمار بیشترین و کمترین داوطلبان گروههای آزمایشی کنکور اعلام شد/زنان، بیشترین متقاضیان رشتههای پزشکی
بررسی گروههای آزمایشی و تعداد شرکت کنندگان آنها در کنکور ۱۴۰۴ نشان میدهد که گروه آزمایشی علوم تجربی با ۴۲۲ هزار و ۱۱۹ متقاضی دارای بیشترین شرکتکننده در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۴ است.
اولین کنسرسیوم ملی دانشجویی معماری، مرمت و شهرسازی ایران در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار میشود
اولین کنسرسیوم ملی دانشجویی معماری، مرمت و شهرسازی در منطقه ۷ شامل استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان در تاریخ ۹ و ۱۰ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ به میزبانی دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار میشود.
ضرورت ایجاد سازوکارهای قانونی برای استفاده از واکسنهای تخصصی در مزارع ماهیان
پژوهشگر گروه فرآوردههای بیولوژیک دامی جهاد دانشگاهی با اشاره به چالشهای موجود در زمینه واکسیناسیون آبزیان و نبود الزام قانونی برای واکسیناسیون اجباری، بر ضرورت ایجاد سازوکارهای قانونی برای استفاده از واکسنهای تخصصی در مزارع ماهیان تأکید کرد.
پیشبینی بازگشت تومور مغزی در کودکان با هوش مصنوعی
دانشمندان یک سامانه «هوش مصنوعی» را توسعه دادهاند که با استفاده از اسکنهای MRI متوالی، امکان بازگشت تومور مغزی در کودکان را پیشبینی میکند.
نظام نمرهدهی باید حذف شود/ارزیابی دانشجویان بر اساس توانمندی و مهارت
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه باید نظام ارزیابی مهارتی ایجاد کنیم تا شاهد جهش در مهارتیتر شدن دانشجویان باشیم، گفت: نظام نمرهدهی باید حذف یا جایگاه آن تضعیف شود و ارزیابی بر اساس توانمندی و مهارت دانشجویان صورت بگیرد.
«علیبابا» از خانواده هوش مصنوعی استدلالی خود رونمایی کرد
شرکت چینی «علیبابا» روز دوشنبه از خانواده مدلهای هوش مصنوعی «کوئن ۳» رونمایی کرد که ادعا میکند عملکرد آن با عملکرد بهترین مدلهای کنونی «گوگل» و «اوپنایآی» مطابقت دارد و حتی در برخی موارد از آنها بهتر است.
۷۲۰ هزار داوطلب کارت ورود به جلسه کنکور دریافت کردند
مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از توزیع ۷۲۰ کارت کنکور برای داوطلبان خبر داد و گفت: مهلت دریافت کارت ورود به کنکور امشب پایان مییابد.
تدوین اسناد ایجاد ناحیه نوآوری امیرکبیر
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از آمادهشدن اسناد مربوط به ایجاد ناحیه نوآوری امیرکبیر خبرداد و گفت: در این زمینه موافقتنامههای چهارجانبهای برای تسهیل روند تشکیل این ناحیه گرفته شده است.
راهکار نوین محققان دانشگاه تهران برای جداسازی دیاکسید کربن از پسابهای صنعتی
محققان دانشگاه تهران در پروژهای مشترک موفق شدند شیوهای نوین برای جداسازی و جذب دیاکسید کربن را مورد آزمایش قرار دهند.
حضور دفتر فنی و مهندسی جهاددانشگاهی در EXPO؛ فرصتی برای صادرات فناوریهای داخلی
مدیر دفتر تخصصی علوم پایه و فنی و مهندسی جهاددانشگاهی از آغاز مسیر جدید این مجموعه برای ورود به بازارهای بینالمللی در نمایشگاه EXPO خبر داد.
استقبال ۱۵ کشور از تجربیات ایران در حکمرانی و قانونگذاری
رئیس پارک فناوری پردیس از استقبال ۱۵ کشور برای بهرهگیری از تجربه ایران در حکمرانی و قانونگذاری فناوری در جریان فروم اینوتکس ۲۰۲۵ خبر داد.
سهم ۴۰ درصدی آموزشهای مهارتی در برنامه هفتم توسعه
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بر سهم ۴۰ درصدی آموزشهای مهارتی در برنامه هفتم توسعه تاکید کرد و گفت: وزارت علوم برای تحقق سهم ۴۰ درصدی آموزشهای مهارتی باید به دانشگاه ملی مهارت تکیه کند.
بررسی قانون هوش مصنوعی در کمیسیون صنایع مجلس
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مرکز پژوهشهای مجلس در زمینه تدوین و تهیه طرح قانون هوش مصنوعی، گفت: پیشنویس این قانون را که در حال حاضر در کمیسیون صنایع پیگیری میشود، با همکاری نمایندگان مجلس تدوین کردیم و امیدواریم که با تصویب آن بسیاری از نیازهای حکمرانی در زمینه دسترسی به بانکهای دادههای بزرگ و شفاف هموار شود.
ضرورت تقویت ارتباطات کارآفرینان در پارکها و مراکز فناور
بنیانگذار استارتاپ بیزیبل بر ضرورت تقویت ارتباطات کارآفرینان در پارکها و مراکز فناور تاکید کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر این ارتباطات بسیار ضعیف است و باید با راهاندازی هتلهای کارآفرینی در دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری این ارتباطات را تقویت کرد.
مسئول راهاندازی و تشکیل سازمان پژوهش و پیشرفت هوش مصنوعی جهاددانشگاهی منصوب شد
مهندس افشین صندوقدار به عنوان مسئول راه اندازی و تشکیل سازمان پژوهش و پیشرفت هوش مصنوعی جهاددانشگاهی منصوب شد.
تعیین نمایندگان ویژه برای برگزاری نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ در هرمزگان
رئیس سازمان سنجش با تعیین نمایندگان ویژه برای برگزاری مطلوب نوبت اول کنکور در استان هرمزگان تأکید کرد: برگزاری مطلوب نوبت اول کنکور سال ۱۴۰۴ برای متقاضیان بندرعباس اولویت سازمان سنجش است.
۵ محصول نوآورانه در روز اول اینوتکس رونمایی شد
در نخستین روز از جشنواره پیشگامان اینوتکس که در حاشیه نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ برگزار شد، از ۵ محصول نوآورانه رونمایی شد.
مدیران موظف به فراهم کردن زمینه پیشرفت زنان هستند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه زنان تاریخ پرغصه و غمباری تا به امروز داشتهاند، گفت: نگاههای تاریخی در خصوص زن و صلاحیتهای آنها تا به امروز به دور از واقعیت بوده است؛ بنابراین مدیران باید زمینه پیشرفت دختران را فراهم کنند.
انتهای پیام
نظرات