• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404021006741
  • خبرنگار : 50975

/گزارش/

تغییر چهره پارک بانوان شهرکرد؛ سخت‌گیری یا ضرورت؟

تغییر چهره پارک بانوان شهرکرد؛ سخت‌گیری یا ضرورت؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری در ماه‌های اخیر، فضای پارک بانوان شهرکرد با تغییراتی همراه بوده است؛ تغییراتی که از نگاه برخی، سخت‌گیرانه و محدودکننده و از نگاه بسیاری دیگر، ضرورتی برای ایجاد محیطی امن و قابل اعتماد برای بانوان به شمار می‌آید.

به گزارش ایسنا، «پارک بانوان» باید محیطی باشد که زنان و دختران بتوانند با آسودگی خاطر، در فضایی سالم و اختصاصی، لحظاتی از آرامش، تخلیه روانی و نشاط را تجربه کنند؛ مکانی که در کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارتقای سلامت روان و افزایش حس امنیت نقش بسزایی ایفا می‌کند و برای ورزش، استراحت، تعامل اجتماعی و تخلیه روانی در دل زندگی پرشتاب شهری امن است.

در این میان، پارک بانوان شهرکرد نیز در ماه‌های اخیر دستخوش تغییراتی شده که واکنش‌های متفاوتی را در پی داشته است. برخی از این تغییرات را محدودکننده می‌دانند و برخی دیگر آن را گامی مؤثر برای افزایش امنیت و کیفیت این فضا تلقی می‌کنند. اما آیا این تغییر چهره، ضرورتی واقعی بود یا فقط سخت‌گیری‌های بی‌ثمر؟ برای پاسخ به این پرسش، به میان کاربران این فضا رفته‌ایم.

مدتی است که کنترل و نظارت بر رفتارها در پارک بیشتر شده که جای خوشحالی دارد

مریم یکی از این بانوان گفت: خوشبختانه فضای پارک بهتر و مرتب‌تر شده؛ احساس امنیت بیشتری می‌کنیم.

زهره هم در این باره اظهار کرد: مدتی است که کنترل و نظارت بر رفتارها در پارک بیشتر شده که جای خوشحالی دارد. این محیط باید فقط برای آرامش بانوان باشد.

پریسا که به طور روزانه برای ورزش به پارک مراجعه می‌کند، گفت: قبلاً فضا آرامش کافی را نداشت؛ برخی از دخترها سیگار می‌کشیدند و فضای ناسالمی به وجود آمده بود. ولی حالا با این تغییرات، فضا واقعاً بهتر، امن‌تر و قابل‌اعتمادتر شده است.

تغییر چهره پارک بانوان شهرکرد؛ سخت‌گیری یا ضرورت؟

توسعه خدمات، ارتقای ایمنی و برنامه‌های متنوع در پارک بانوان شهرکرد

اکبر ایازی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد اظهار کرد: ایجاد فضای ایمن، سالم و پرنشاط برای بانوان شهرکردی در اولویت است.

وی ادامه داد: در راستای سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی شهرداری شهرکرد و با هدف ایجاد فضایی امن، آرام و تخصصی برای بانوان، پارک بانوان شهرکرد به عنوان یکی از فضاهای ویژه و منحصر به‌فرد، خدمات متنوعی را در اختیار شهروندان قرار داده و همچنان در مسیر توسعه و بهبود زیرساخت‌ها و برنامه‌ها قرار دارد.

پارکی اختصاصی برای بانوان، با رعایت اصول ایمنی و حریم خصوصی

ایازی گفت: پارک بانوان شهرکرد صرفاً برای استفاده بانوان طراحی شده و ورود پسر بچه‌های بالای ۶ سال ممنوع است. همچنین به منظور تأمین آرامش و امنیت محیط، ورود حیوانات خانگی، چادر زدن، گاز مسافرتی، استعمال دخانیات و اقلام مشابه نیز ممنوع اعلام شده و مجموعه در روزهای دوشنبه برای انجام امور داخلی و نگهداری تعطیل است.

تغییر چهره پارک بانوان شهرکرد؛ سخت‌گیری یا ضرورت؟

نظارت کامل برای امنیت بازدیدکنندگان

ایازی با اشاره به حضور ۱۰ نفر نیروی حراست و انتظامات در دو شیفت پنج نفره صبح و عصر در پارک بانوان، افزود: تمامی رفتارها و فعالیت‌ها در پارک تحت نظارت قرار دارد و در صورت مشاهده تخلف، برخورد لازم صورت می‌گیرد. دوربین‌های مداربسته نیز صرفاً در بخش‌های بیرونی مجموعه برای نظارت عمومی نصب شده‌اند.

وی با بیان اینکه توسعه نشاط اجتماعی بانوان اولویت این مجموعه است، گفت: با راه‌اندازی اتاق سلامت روان و در دست احداث بودن کتابخانه، بستری برای رشد فکری و روانی بانوان فراهم شده است، برنامه‌های مناسبتی، ورکشاپ‌های تخصصی، کلاس‌های ورزشی و جشنواره‌های فرهنگی نیز به صورت دوره‌ای در پارک اجرا می‌شود.

ایازی ادامه داد: در پارک بانوان، فست‌فود، بوفه، وسایل ورزش صبحگاهی، زمین‌های بدمینتون، والیبال، تنیس خاکی، فوتبال، پیست دوچرخه‌سواری و فوتبال‌دستی فراهم شده که تجهیزات ورزشی به صورت رایگان و با ارائه کارت شناسایی در اختیار بانوان قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شهرکرد گفت: طرح‌های در حال اجرا و آینده‌نگری برای توسعه مجموعه از جمله پروژه‌های انجام شده یا در حال اقدام می‌توان به ساخت سکوی لوکیشن عکاسی، اتاق مشاوره، کتابخانه، اتاق تولد و تهیه آلاچیق‌های مسقف برای فصول سرد اشاره کرد.

به گفته ایازی، پارک بانوان در آینده نزدیک میزبان برنامه‌های متنوع‌تری از جمله کلوپ‌های طراحی، کارگاه‌های مادر و کودک، بازارهای محلی، جشنواره‌های آبی و حتی سینما سیار خواهد بود.

ایازی در ادامه افزود: خوشبختانه بازخوردهای بسیار مثبتی از سوی بانوان و خانواده‌ها دریافت کرده‌ایم. امنیت، آرامش و تنوع خدمات موجب استقبال روزافزون شده است، هرچند گاهی با انتقاداتی نیز مواجه شده‌ایم که با هدف بهبود مستمر خدمات، مدنظر قرار می‌گیرند.

وی در پایان گفت: هدف ما ایجاد فضایی زنده، خلاق و متنوع برای بانوان است. با اجرای برنامه‌هایی مانند پنجشنبه بازار ایراندخت، کلوپ‌های تخصصی و فعالیت‌های فرهنگی هنری، پارک بانوان به قطب نشاط اجتماعی بانوان شهرکرد تبدیل خواهد شد.

تغییر چهره پارک بانوان شهرکرد؛ سخت‌گیری یا ضرورت؟

بنابراین، بازخورد بانوان مراجعه‌کننده به پارک بانوان شهرکرد نشان می‌دهد که بخش عمده‌ای از آن‌ها از تغییرات اخیر رضایت دارند و فضای جدید را آرام‌تر، منظم‌تر و ایمن‌تر توصیف می‌کنند. کنترل‌های بیشتر، حذف رفتارهای ناهنجار و ایجاد نظمی هدفمند، این مجموعه را به محیطی قابل‌اعتمادتر برای حضور بانوان تبدیل کرده است.

این تجربه نشان می‌دهد که هرچند برخی سخت‌گیری‌ها در ابتدا با مخالفت‌هایی روبه‌رو می‌شوند، اما در صورت اجرای هدفمند و همراه با احترام به نیازهای جامعه، می‌توانند به تقویت احساس امنیت و کیفیت زندگی اجتماعی منجر شوند. پارک بانوان، اگر درست مدیریت شود، می‌تواند پناهگاهی برای تجدید انرژی، آرامش ذهن و بازسازی روان بانوان شهر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha