• یکشنبه / ۲۵ آبان ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404082515807
  • خبرنگار : 51043

رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری: قولنامه‌ها از سیستم قانونی حذف شوند

رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری: قولنامه‌ها از سیستم قانونی حذف شوند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اجرای قانون الزام به ثبت رسمی اسناد غیر منقول گفت: لازم است قولنامه‌ها از سیستم قانونی حذف شوند.

محمد رزم امروز یکشنبه ۲۵ آبان در آیین تکریم و معارفه مدیرکل ثبت اسناد و املاک چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از سازمان‌های حاکمیتی و بسیار ارزشمند است و نقش مهمی در برقراری نظم در جامعه، به‌ویژه نظم اقتصادی و اجتماعی، ایفا می‌کند.

رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری افزود: این سازمان نقش مهم و ارزشمندی در تنظیم روابط حقوقی و معاملات بین مردم بر عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح کاداستر باید در اولویت قرار گیرد، گفت: اجرای این قانون باعث برطرف شدن اختلافات ملکی می‌شود، با اجرای این طرح، از سوءاستفاده‌ها و تشکیل پرونده‌های اختلافی جلوگیری خواهد شد.

رزم گفت: سازمان ثبت اسناد نقش بسزایی در توسعه پایدار کشور دارد، اجرای قانون حدنگار همچنین زمینه ارتکاب بسیاری از جرایم مانند جعل را از بین می‌برد.

رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری توضیح داد: برخی دستگاه‌ها مانند منابع طبیعی، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، امور اراضی نقش پررنگ‌تری در اجرای طرح حدنگار دارند.

وی افزود: در چهارمحال و بختیاری، برای ۹۹ درصد از اراضی ملی سند کاداستری صادر شده است.

رزم تاکید کرد: در حوزه ثبت شرکت‌ها، تعداد زیادی شرکت در استان ثبت شده که بسیاری از آن‌ها غیرفعال هستند، لازم است یک متولی مسئولیت سامان‌دهی و ثبت وضعیت فعال یا غیرفعال بودن شرکت‌ها باشد و شرکت‌های غیرفعال از سامانه حذف شوند.

رئیس کل دادگستری چهارمحال و بختیاری در ادامه تاکید کرد: ضروری است طرح یا لایحه‌ای برای تعیین تکلیف مشاوران املاک تصویب شود تا نظمی مشخص بر این صنف حاکم شده و نظارت بیشتری اعمال شود.

وی خاطرنشان کرد: اجرای قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول باید در اولویت قرار گیرد، زیرا بیش از ۷۰ درصد دارایی‌های مردم در بخش املاک و اموال غیرمنقول است و بیش از ۵۰ درصد پرونده‌های ورودی به مراجع قضایی و حقوقی مربوط به این موضوع است.

علی‌اکبر باقری، مدیرکل ثبت اسناد و املاک چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: امیدواریم با اجرای برنامه‌های ابلاغی سازمان بتوانیم در این مدت، خدمات بیشتری درخور شأن مردم استان ارائه دهیم.

علی اصغر سلیمان، مدیرکل سابق ثبت اسناد و املاک چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در سال ۹۹ که به عنوان مدیرکل وارد این مجموعه شدم، بسیاری از زمین‌های کشاورزی دارای سند حدنگار نبودند، لازم بود با عزمی جدی، اراضی کشاورزی و ملی سند کاداستری دریافت کنند و از سیستم سنتی به سیستم نوین گذر کنیم، کاری که جز با تلاش جهادی امکان‌پذیر نبود.

وی توضیح داد: در آن زمان تنها ۲ درصد از اراضی کشاورزی دارای سند کاداستر بودند، اما اکنون این رقم به ۸۷.۸ درصد رسیده و برای آن‌ها سند کاداستری صادر شده است.

سلیمان گفت: حدود ۹۹ درصد از اراضی ملی استان نیز دارای سند حدنگار هستند و ۹۰ درصد اراضی و املاک روستایی نیز سند مالکیت دریافت کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه تبدیل اسناد دفترچه‌ای نیز حدود ۱۸۰ هزار سند دفترچه‌ای در استان وجود داشت که امروز تنها ۲۰ هزار سند باقی مانده و ۱۶۰ هزار سند به تک‌برگ تبدیل شده‌اند.

به گزارش ایسنا، در این مراسم از زحمات علی اصغر سلیمان تقدیر و علی‌اکبر باقری به عنوان مدیرکل ثبت اسناد و املاک چهارمحال و بختیاری معرفی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha