• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۵۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1404021007021
  • خبرنگار : 71486

این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / ۷ اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر

این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / ۷ اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر

بسیاری از کاربران در درجه اول با مشکل «پاسخ‌های عمومی» مواجه می‌شوند. دلیل اصلی؟ پرسش‌های «غیردقیق» یا «مبهم».

به گزارش ایسنا، همشهری آنلاین نوشت: در دنیای مدرن که هوش مصنوعی بخشی جدایی‌ناپذیر از فرآیندهای شغلی، تحصیلی و حتی شخصی شده است، چت‌روبات‌های پیشرفته مانند چت‌جی‌پی‌تی، دیپ‌سیک، جمینای، کوپایلت و ... نه تنها ابزارهای کمکی هستند، بلکه به یک همکار دائمی و قابل اعتماد تبدیل شده‌اند.

با این حال استفاده موثر از این ابزارها مستلزم دانستن «قواعد بازی» است. نوشتن یک پرسش عادی ممکن است پاسخی سطحی به‌دنبال داشته باشد، ولی پرسیدن درست و برنامه‌ریزی شده، می‌تواند دروازه‌ای به سوی اطلاعات عمیق، دقیق و منسجم باشد.

اصل اول: واضح و مشخص بنویسید

بسیاری از کاربران در درجه اول با مشکل «پاسخ‌های عمومی» مواجه می‌شوند. دلیل اصلی؟ پرسش‌های «غیردقیق» یا «مبهم».

روش علمی: از ساختار SMART برای طراحی سؤالات استفاده کنید. این رویکرد در مدیریت پروژه‌ها کاربرد دارد، اما در تعامل با هوش مصنوعی نیز فوق‌العاده موثر است.

این عبارت مخفف ۵کلمه مشخص، قابل اندازه‌گیری، قابل واگذاری، واقع‌گرایانه و زمان‌مند است.

اصل دوم: نقش یا شخصیت مشخص کنید

هوش مصنوعی می‌تواند به‌صورت یک دانش‌آموز، دانشمند، نویسنده، معلم یا حتی یک متخصص حقوقی پاسخ دهد. مشخص کردن شخصیت، دقت و روال درخواستی شما را بالا می‌برد. به‌عنوان مثال این‌گونه بپرسید: «فرض کن تو یک محقق بازاریابی با تجربه ۱۰ساله هستی. تحلیلی از روند فروش محصولات لوازم آرایشی در سال ۲۰۲۳ ارائه بده.»

اصل سوم: زنجیره استدلالی بسازید

هوش مصنوعی بیشتر اوقات وقتی خوب پاسخ می‌دهد که بفهمند چه مراحلی را باید برای رسیدن به پاسخ دنبال کند. القای زنجیره فکری تکنیکی است که با وادار کردن صریح هوش مصنوعی به ایجاد یک فرآیند توضیح یا استدلال گام به گام قبل از رسیدن به پاسخ نهایی، عملکرد مدل‌های زبانی را بهبود می‌بخشد. به‌عنوان مثال، اول، تعریف فتوسنتنز را بخواهید. بعد، بپرسید که انواع آن را مقایسه کند. سپس، توضیح بدهد چرا C۴ مهم است. در نهایت، تاثیر آن را روی کشاورزی مدرن را بگوید.

اصل چهارم: زبان رسمی و روان استفاده کنید

بهترین پاسخ‌ها از گفتاری مشابه گفتار انسان به‌وجود می‌آیند. زبان شفاف، بدون غلط املایی، هوش مصنوعی را قادر می‌سازد تا بهتر متوجه شود و واکنش نشان بدهد.

اصل پنجم: بازخورد بدهید و تکرار کنید

یکی از نقاط قوت چت‌روبات‌ها، توانایی یادگیری مداوم از تعامل است. اگر پاسخ اولیه رضایت‌بخش نیست، نگویید «متوجه نشدی؟»، بلکه به آرامی توضیح بدهید چه چیزی از دست رفته یا چه تغییری می‌خواهید. چت‌روبات به کمک این بازخوردها، نتیجه‌ای نزدیک‌تر به انتظارات‌تان تولید می‌کند.

اصل ششم: محدودیت‌های آن را بشناسید

چت‌روبات‌ها همه‌دان نیستند. مثلا اطلاعات آنها ممکن است فقط تا یک بازه زمانی خاص مثل۲۰۲۳ به‌روز باشد. همچنین، گاهی اوقات اشتباهات منطقی یا حتی اطلاعات غلط ارائه می‌دهند. بنابراین، همیشه: منابع را چک و داده‌ها را تایید کنید. همچنین نسبت به تاریخ و سند موضوعی آگاه باشید.

اصل هفتم: استفاده از عبارات دستوری

به‌جای اینکه بنویسید: «بگو»، بهتر است از دستورات فعال و هدفمند استفاده کنید: «تحلیل کن»، «مقایسه کن»، «توضیح بده»، «خلاصه کن» و ...

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha