• چهارشنبه / ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۴:۵۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1404021007271
  • خبرنگار : 50042

معاون اداره‌کل حفاظت محیط زیست گیلان:

چالش‌های دفع زباله با تفکیک از مبدا رفع می‌شود

چالش‌های دفع زباله با تفکیک از مبدا رفع می‌شود

ایسنا/گیلان معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان. با اشاره به تلاش برای بهبود تفکیک زباله از مبدا در گیلان، بر لزوم اجرای کامل تفکیک زباله از مبدا به عنوان کم هزینه ترین و کارآمدترین روش مدیریت پسماند تاکید کرد.

علی محمدپور امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در نشست «نظارت بر تفکیک زباله از مبدا» که با حضور شهرداری‌ها و روسای ادارات محیط زیست شهرستان‌ها در سالن اجتماعات محیط زیست گیلان برگزار شد، اظهار کرد: تفکیک زباله از مبدا نه تنها هزینه‌های مدیریت پسماند را کاهش می‌دهد، بلکه چالش‌های جمع آوری، حمل و دفع اصولی زباله را نیز رفع می‌کند.

وی با انتقاد از عملکرد ناقص برخی از شهرداری‌های گیلان در این زمینه افزود: حتی تفکیک ۱۰ درصدی زباله بر اساس وزن، به عنوان شاخصی قابل قبول برای ارزیابی شهرداری‌ها در نظر گرفته می‌شود.

محمدپور با اشاره به برخی ضعف‌های مدیریت پسماند در استان افزود: در برخی شهرستان‌ها با وجود دسترسی به جایگاه‌های دفع، شاهد تخلیه غیراصولی زباله در بیش از ۱۰۰ نقطه هستیم. این مشکلات گاهی نیازمند هزینه نیست، بلکه اراده جدی و هماهنگی بین بخشی می‌طلبد.

چالش‌های دفع زباله با تفکیک از مبدا رفع می‌شود

معاون محیط زیست انسانی اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از راه‌اندازی «پویش زنبیل» توسط این اداره‌کل خبر داد و گفت: این پویش با هدف کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی و ترویج استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای و حصیری همزمان با روز زمین پاک کلید خورده است و از شهرداری‌ها خواستاریم با پیوستن به این پویش، اصناف و مراکز مصرف کننده پلاستیک را به مشارکت دعوت کنند.

وی گفت: این نشست به عنوان گامی برای هماهنگی بیشتر بین نهادهای مرتبط و تسهیل انتقال تجربیات موفق شهرداری‌های پیشرو به سایر مناطق طراحی شده است.

شهرام توانا، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند استانداری گیلان نیز در این نشست با تاکید بر وظیفه قانونی شهرداری‌ها در تفکیک زباله از مبدا، بیان کرد: براساس دستورالعمل جدید، عملکرد شهرداری‌ها هر سه ماه یکبار با محوریت پایش استانداردهای پسماند ارزیابی خواهد شد.

وی افزود: این الگو باید به ۴۷ بخشداری، ۱۰۹ دهستان و روستاهای استان تسری یابد تا مدیریت پسماند بر اساس قانون به صورت یکپارچه اجرا شود.

در پایان نمایندگان شهرداری‌ها و معاونت‌های خدمات شهری به ارائه گزارش عملکرد خود در حوزه تفکیک زباله و مدیریت پسماند پرداختند.

چالش‌های دفع زباله با تفکیک از مبدا رفع می‌شود

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha